06 2095 6938 info@bofit.nl

Verhaal van Aline | uitgeput

Na een heel heftige periode van ruim drie jaar in de privésfeer waarin ik alleen maar moest en wilde zorgen voor de ander (en ik zorg voor mijzelf vergeten was), met daarnaast een verantwoordelijke functie in de zorg, was ik voor mijn gevoel compleet ‘afgebrand’.

“Ik voelde me compleet afgebrand”

In die toestand belandde ik elke dag een beetje meer en hoopte met een vakantie of vrije dagen wel weer ‘in mijn energie’ te komen. Na drie jaar ‘hopen’ besloot ik dat het roer omgegooid moest worden. Maar hoe? Vrij snel vond ik Bofit op internet. Maar vond ik het een prettig idee om mijn conditie op te gaan bouwen op een actieve manier? Ik had al van die zere benen. In de duinen, dat sprak mij wel heel erg aan. En dan de kosten? Wilde ik dat wel investeren? Uiteindelijk bleek mijn werkgever dit bedrag te willen vergoeden en kon ik aan de slag gaan. Of eigenlijk ging Tineke met mij aan de slag. En hoe!

Ondanks mijn vermoeide lijf merkte ik al snel dat ik, door actief te zijn in de prachtige natuur, ik steeds meer energie begon te krijgen. Eerst leek het ‘nergens op’, maar langzaam maar zeker kreeg ik lol in het bewegen. Ondertussen kwam er van alles aan de orde, kreeg ik ‘handvaten’ om mijn leven weer wat op orde te krijgen, maar bovenal; kreeg ik door waarom ik zo ‘afgebrand’ was. De ene keer kon ik mijn verdriet een plaatsje geven, de andere keer keken we samen naar wat ‘angst’ met een mens doet en zo kwam ik, op een voor mij onverwacht snelle manier, weer terug in mijn kracht. Geen kant van mijn karakter werd onderbelicht en soms werden dingen pijnlijk duidelijk. Maar alles op een hele positieve en energieke manier. Ik kreeg door wat bij mij als persoon hoorde en wat niet. Welke dingen mij moeite kosten (en daarmee energie) en welke dingen mij energie geven. Eigenlijk was ik vanaf sessie één erg enthousiast. Geen onnodige zaken oprakelen, maar kijken of er wat van te leren viel en het voortaan anders doen, ondanks een ‘dwars en eigenwijs’ karakter. Tineke had overal een antwoord op en ik luisterde graag naar haar, haar ervaringen en haar adviezen. Ik kan mij dan ook geen advies herinneren waar ik niet iets aan heb gehad. Ondanks de methodes die zij had om mij ‘met mijn neus op mijn feiten te drukken’. Duidelijk, eerlijk, nietsontziend en daarom zo ontzettend prettig. Ik zal de technieken die gebruikt worden hier niet benoemen; die horen bij het programma, al is er niets geheimzinnigs aan, maar het is te uitgebreid om ze allemaal te noemen en ik wil er dan geen eentje vergeten.

En zo kwam ik dus in beweging, nog steeds niet van harte hardlopend, maar wel merkte ik dat het mij erg goed deed. Een fantastische manier om mijn hoofd leeg te maken. En er kwam meer in beweging. Ik besloot te solliciteren op een functie die niet meer met ‘directe zorgverlening’ te maken had. Het kwam op mijn pad, en dat in een van de meest onlogische periodes van mijn leven. Maar ik zette een stap en ik kreeg de baan. Nu zit ik nog in een tussenfase. Ik werk nog in mijn huidige functie, maar binnenkort begint er voor mijn gevoel een nieuwe fase; mijn nieuwe baan, maar ook anders in het leven staan en meer zorg en tijd voor mijzelf nemen. Vol vertrouwen over wie ik ben en wat ik te bieden heb. Mocht ik toch nog eens weg zakken in de drukte en stress, dan weet ik voortaan wat ik nodig heb om daar snel weer uit te komen.

En wat een fantastische coach, die Tineke. Ik kan haar van harte aanbevelen. Naast het feit dat zij een enorme lieverd is, is zij ook nog eens zeer professioneel. Die combinatie is in mijn optiek zeldzaam te noemen. Zo’n jonge frisse meid die mij in zo’n korte periode weer in de goede richting wist te sturen en echt overal een verklaring voor had of een antwoord op gaf. Daarnaast gaf zij mij het gevoel ook echt daadwerkelijk betrokken te zijn bij mijn proces, vooruitgang, terugvalletjes en ontwikkelingen. Ik heb nog twee sessies te gaan, maar weet nu al dat ik haar daarna best zal missen.

Kortom, mocht iemand zich herkennen in het hebben van een eigenwijs maar ook zorgzaam karakter en denken dat er geen hoop meer is op ‘een andere manier van leven’, omdat je nu ‘eenmaal zo in elkaar zit’? Weet dan dat het zo niet verder hoeft te gaan. Persoonlijke omstandigheden kun je meestal niet veranderen, dingen gebeuren nu eenmaal. Hoe je daar mee omgaat, daar zit ‘m de kneep. En het is te leren.

Bij alles waar we in ons in leven in investeren, investeren we te weinig in ons zelf. Tineke, in dienst van Bofit, maakt de investering in jezelf tot een belevenis en nu ik dat weet had ik het graag jaren eerder willen doen. Dat had achteraf een hoop narigheid gescheeld, maar alle dingen komen uiteindelijk op het juiste moment. Zo ook dit Bofittraject.

Zelf had ik eigenlijk nooit van tevoren geloofd dat ik een dergelijk enthousiast ervaringsverhaal zou gaan schrijven over zo’n proces.

Lieve Tineke, dank je wel voor al jouw professionaliteit, jouw betrokkenheid, jouw inzichten, adviezen en je humor. Al zal dat straks allemaal gaan missen, ik weet ook dat ik weer terug ben ‘in mijn eigen kracht’ en weer prima ‘op mijn eigen (zere) benen’ kan staan. Daar heb je mij alle handvaten voor gegeven. Het traject en jij als coach is een prachtige ervaring geworden waarvoor ik je hartelijk bedank.

Vragen naar aanleiding van een ervaringsverhaal?

Wil je direct persoonlijk contact? Bel 06 – 1107 1279 voor direct contact met BoFit-coach Berry Willemsen.
Krijg je zijn voicemail? Spreek je telefoonnummer in, dan belt hij je terug.

Wil je liever gebeld worden, klik dan op de button. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op, ook in het weekend.