Burn-outverhaal van Aart | uitgeschakeld

Ik voelde me opgejaagd en had een kort lontje. Niets kon mij meer behagen, nergens kon ik meer van genieten. Piekerend kwam ik de dag door en ik wist me geen raad. Ik kon niet meer als zelfstandige werken.

“Ik was zo moe en lusteloos”

Ik was volledig uitgeschakeld. Wat was er toch met me aan de hand? Toen ik via mijn verzekeringsmaatschappij bij BoFit terechtkwam was ik volledig uitgeschakeld. Daarvoor had ik al hulp gehad van een fysiotherapeut en een maatschappelijk werker, maar dat was niet voldoende.

Al heel snel na mijn eerste contact met BoFit had ik een kennismakingsessie met BoFit-coach Janneke in de Oisterwijkse bossen. Het klikte goed en onder haar begeleiding ging ik met mijn klachten aan de slag. Vanaf dat moment ging het stapje voor stapje beter met me. Ik knapte zienderogen op.

Ik leerde inzien hoe ik gezonde keuzes kon maken en mijn grenzen kon bewaken. Ik leerde hoe ik een goede balans kon vinden tussen ontspanning en inspanning. We gingen lekker aan de slag met mijn conditie, zodat ik steeds beter in mijn vel kwam te zitten en steeds een beetje sterker werd. Zelfs dat vervelende hoestje verdween na een tijdje!

Tijdens de BoFit-sessies zei Janneke waar het op stond en niet wat ik eigenlijk liever wilde horen. Dat was niet altijd leuk, maar het werkte uiteindelijk heel goed. Als de sessie was afgelopen ging ik altijd met een ontspannen en goed gevoel naar huis.

Als ik kijk waar ik een half jaar geleden stond en waar ik nu ben, dan is dat een wereld van verschil. Life changing! Ik denk dat ik er zelf nooit uitgekomen was en ben dus heel blij dat ik dit traject gevolgd heb. Ik sta nu veel positiever in het leven en kan weer volop genieten. En ik ben inmiddels weer volledig aan het werk!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Anneke | fysieke klachten

En dan zit je ineens op kantoor in je stoel gedrukt. Letterlijk niet meer in staat om die telefoon op te nemen en iemand te woord te staan. Het was een dikke vette waarschuwing van mijn lijf: en nu is het genoeg geweest! Wat gebeurt er met me? Wat doet mijn lijf...

Burn-outverhaal van Judith | opgejaagd gevoel

Al jaren stond mijn lichaam onder spanning. Ik hield me bij iedere tegenslag altijd stoer en sterk. Dat stempel kreeg ik ook in de loop van de tijd, ik kon toch zeker niet toegeven dat ik niet altíjd stoer en sterk was? Daarnaast probeerde ik werkelijk alles onder...

Burn-outverhaal van Aline | uitgeput

Na een heel heftige periode van ruim drie jaar in de privésfeer waarin ik alleen maar moest en wilde zorgen voor de ander (en ik zorg voor mijzelf vergeten was), met daarnaast een verantwoordelijke functie in de zorg, was ik voor mijn gevoel compleet ‘afgebrand’....

Burn-outervaring van Kasper | relatieproblemen en paniekaanvallen

Voorheen was ik heel spontaan en hield ik vooral van lekker mezelf zijn. Ik had nooit verwacht dat dit zomaar zou verdwijnen. Mede door de coronalockdowns kon ik niet meer die leuke spontane jongen zijn. Hierdoor verloor ik al mijn energie. Daarnaast dacht ik dat...