06 2095 6938 info@bofit.nl

Verhaal van Collin | bore-out

Het is in mei 2015 gebeurd. Er knapte iets in mijn hoofd met als gevolg dat ik bijna niet meer kon eten, afviel en paniekaanvallen kreeg met een paar keer hyperventilatie. Ik had veel last van druk op mijn borst en kreeg echt slapeloze nachten van de rare gedachtes in mijn hoofd waardoor ik tijdelijk aan de rustgevende tabletjes moest.

“Ik kreeg huilbuien uit het niets”

Ik herkende mezelf totaal niet meer. Heb zelfs mijn vakantie geannuleerd omdat het me enorm benauwde om weg te gaan uit mijn vertrouwde omgeving. Waar was mijn oude gevoel van gelukkig zijn gebleven? Mijn klachten bleken het gevolg van bore-out, ik wist niet dat het bestond. Burn-out kende ik wel en daar heeft het veel gelijkenissen mee. Nu weet ik dat zoiets niet ineens komt, maar zo voelde het op dat moment wel voor mij. Als je een tijdje verder bent dan komen er dingen naar boven die het logisch maken dat het gebeurd is.

Ik had bijna anderhalf jaar een nogal rustige tijd op mijn werk en daardoor sloeg de verveling snel toe. Ik ging onder werktijd veel privédingen regelen en internetten. De situatie waarin we met het bedrijf verkeerden greep me zeer aan. Ik maakte mij zorgen over de toekomst en nam dat uiteraard mee naar huis. Thuis was ik regelmatig erg chagrijnig en erg moe. Het kostte me vaak moeite om iets leuks te ondernemen, maar ik had niet in de gaten dat het zo uit kon pakken.

Ik had echt hulp nodig om met deze situatie om te gaan. Via Google kwam ik in contact met BoFit. Ik had geen zin om in een duf kamertje te gaan zitten met iemand tegenover mij die vele vragen op mij af zou vuren. Ik koos voor BoFit, omdat de sessies in de buitenlucht plaatsvonden en gecombineerd werden met een stukje sportiviteit. Ik maakte een afspraak met BoFit-coach Marc en dat is mij zeer goed bevallen. Gelukkig was ik nog niet helemaal opgebrand zodat ik niks meer kon.

We zijn het BoFit-traject gestart met een intakegesprek dat goed verliep. De klik met coach Marc was er, dus konden we aan de slag. Vooral in het begin vond ik het soms heel lastig om mijn gevoelens te uiten. Marc leerde me manieren om onder andere sneller te schakelen tussen negatief en positief denken. Nu na een reeks van 16 sessies begin ik een stuk stabieler te worden. Naarmate de sessies vorderden kreeg ik ook steeds meer plezier in het hardlopen. Ik loop nu twee keer in de week een rondje van een kilometer of acht en doe één keer in de week een bootcamp. Met mijn conditie zit het nu dus ook helemaal goed.

Ik kan één ding met zekerheid zeggen: de natuur heeft echt een stimulerende en geneesachtige werking op je lichaam en geest. Zet daarbij een goede coach die als geen ander weet hoe jij je voelt en je hebt de perfecte hulp voor de dip waar je in zit.

Marc, nogmaals ontzettend bedankt voor je hulp!

Vragen naar aanleiding van een ervaringsverhaal?

Wil je direct persoonlijk contact? Bel 06 – 2095 6938 voor direct contact met BoFit-coach Bo Bogaard.
Krijg je zijn voicemail? Spreek je telefoonnummer in, dan belt hij je terug.

Wil je liever gebeld worden, klik dan op de button. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op, ook in het weekend.