06 2095 6938 info@bofit.nl

Subsidie voor vitaal houden van werknemers

door | aug 10, 2015 | Burn-out nieuws |

Er komt dit najaar wederom 22 miljoen euro subsidie beschikbaar voor organisaties die investeren in duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. Bedrijven en instellingen kunnen van 19 oktober tot en met 13 november 2015 een aanvraag indienen bij het Agentschap SZW om mensen langer en productief aan het werk te houden. Bijvoorbeeld door medewerkers tijdig te laten omscholen of hen te helpen om gezond te blijven. Het geld is vrijgemaakt uit het Europees Sociaal Fonds.

Duurzaam inzetbaar
Mensen zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen wendbaarheid van organisaties. Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar vaak direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Voorkom uitval door stress en burn-out
De snelle veranderingen op de arbeidsmarkt zijn een belangrijke reden om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid. Uit TNO-cijfers 2014 blijkt (Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden) dat werknemers die nieuwe kennis en vaardigheden missen, veel stress ondervinden, meer verzuimen en relatief vaak burn-outklachten hebben.

Maximaal 10.000 euro subsidie per project
De nieuwe subsidieregeling is op 14 juli 2015 gepubliceerd in de Staatscourant. Een aanvrager kan de helft van de projectkosten voor duurzame inzetbaarheid gesubsidieerd krijgen tot een bedrag van maximaal tienduizend euro. De voorwaarde daarbij is dat het bedrijf zelf de andere helft van het subsidiebedrag bijlegt.

Voorbeeldprojecten uit vorige subsidieronde
In het najaar van 2014 konden bedrijven ook een aanvraag indienen voor subsidie uit het Europees Sociaal Fonds. Er was toen eveneens 22 miljoen euro te verdelen. Ruim tweeduizend organisaties hebben daaraan meegedaan. Op de site van het agentschap staan voorbeeldprojecten.

BRONNEN:
agentschapszw.nl | 15 juli 2015
logistiektotaal.nl | 15 juli 2015

Lees meer over de preventieve programma’s van BoFit

Vragen? Direct Contact? Bel 0800 – 533 04 55 (gratis)

Bereikbaar van maandag t/m zaterdag. Wilt je liever gebeld of gemaild worden? Klik dan hieronder op de knop.

Wil je direct persoonlijk contact? Bel 06 – 2095 6938 voor direct contact met BoFit-coach Bo Bogaard.
Krijgt je zijn voicemail? Spreek dan je telefoonnummer in, dan belt hij je terug.

Wij nemen binnen 24 contact met je op. Ook in het weekend.