Burn-outverhaal van Johan | voor de tweede keer burn-out

In april 2016 kwam ik via het UWV in contact met BoFit. In principe sprak hun werkwijze mij aan. Lekker buiten actief zijn en tegelijk kunnen praten over de problemen waar ik tegenaan liep tijdens mijn (tweede) burn-out. Al had ik wel twijfels over de activiteiten; ik heb namelijk een enorme hekel aan hardlopen. En laat dat nou juist het gene zijn wat er van mij tijdens het traject verwacht werd.

 

“Uiteindelijk ben ik weer de oude geworden maar dan een verbeterde versie van hoe ik eerst was”

 

Maar gaandeweg ging het hardlopen beter en werd ik steeds enthousiaster. Na enkele weken heb ik zelfs hardloopschoenen en wat sportkleding gekocht. En het allerbelangrijkste: ik ging ook steeds beter om met de dingen die het me voorheen iedere keer zo moeilijk maakten. Ik leerde doseren en van ‘moeten’ leerde ik ‘willen’ maken. Dus niet meer: ik moet dit nog doen en ik moet dat nog doen. Maar: wil ik dit nog doen en dan ook luisteren naar mijzelf als het een nee is. Uiteindelijk ben ik weer de oude geworden maar dan een verbeterde versie van hoe ik eerst was.

BoFit-coach Berry heeft mij daar echt enorm in geholpen. Altijd werkend vanuit metaforen die we tijdens het hardlopen tegenkwamen. Heuveltje op rennen? Halve kracht, anders ben je te moe voordat je boven bent. Zo is het ook in het dagelijks leven. Zit het een keer tegen of staan er dingen op de planning die nog gedaan ‘moeten’ worden? Dan niet een tandje erbij en nog meer gas geven. Maar even wat gas terug, het overzicht bewaren en op die manier zorgen dat je de dingen gedaan krijgt. Zonder stressen en omdat je het echt wilt.

Het grappige is dat ik inmiddels ben gaan inzien dat ik in mijn oude functie niet op de juiste plek zat. En inmiddels ben ik dus ook gewisseld van werkgever en vakgebied. Dat heeft me de definitieve rust gegeven die ik al een paar jaar zocht.

Ik kan BoFit aanraden aan iedereen die klem zit met zichzelf in het leven of op het werk. Berry is een topcoach met een engelengeduld. Bedankt Berry voor alle steun en wijsheid het afgelopen half jaar! Wie weet zien we elkaar binnenkort weer eens tijdens het hardlopen.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Robbert | financiële stress

Door de enorme drukte en financiële stress in ons bouwbedrijf, kreeg ik lichamelijke klachten zoals hartklachten, pijn op de borst, zeer hoge bloeddruk en dergelijke. ’s Nachts sliep ik slecht en kon ’s ochtends soms mijn bed niet uitkomen.       In...

Burn-out ervaring van Iris | overspannenheidsklachten

In 2014 ben ik een aantal maanden uitgevallen door overspannenheid. Een vreselijke periode. Na een aantal bedrijfspsychologen en nog wat andere vormen van therapie ben ik er langzaamaan weer bovenop gekrabbeld.   "Dit BoFit-programma heeft ervoor gezorgd dat...

Burn-outverhaal van Laas | ernstige burn-out

Medio 2010 werd bij mij een ernstige burn-out geconstateerd. Nadat ik eerst heel veel heb uitgerust ben ik al snel gaan zoeken naar hulp om er weer bovenop te komen. Ik heb vele gesprekken gevoerd met een eerstelijnspsycholoog, ademtherapie gedaan,...

Burn-outverhaal van Germaine | op!

“Nu is het klaar! Als jij je nu niet ziek meldt, dan doe ik dat!” Oei, dat was confronterend. Schoorvoetend besloot ik het zelf te doen. Toe te geven dat ik niet meer kon. Dat zou mij toch niet gebeuren…. Wel dus! Eind mei en ik zat thuis en er kwam niet veel meer...