Burn-outverhaal van Joost | hyperventilatie en hoge hartslag

17 december 2015. Ik weet het nog precies. Half zeven, ik zat aan tafel mijn boterham op te eten maar dat lukte niet. Ik was te moe om te eten. Mijn hoofd liep over van gedachten en toen… ging het licht uit. Met heel veel tegenzin heb ik mijn werkgever gebeld en me ziek gemeld. Vervolgens bijna 48 uur geslapen en dan nog moe zijn. Wat was er toch aan de hand?

 

“Ik kwam erachter dat ik nogal wat signalen van mijn lichaam heb genegeerd”

 

Ik ben naar de huisarts gegaan en heb daar mijn klacht neergelegd. Rust was het advies. In die periode van rust ben ik gaan nadenken en kwam ik erachter dat ik nogal wat signalen van mijn lichaam heb genegeerd. Zoals hyperventilatie, hoge hartslag en flauwvallen, spierpijn door mijn hele lijf enzovoort. De afgelopen jaren waren hectisch, zowel privé als zakelijk, ontspannen lukte niet meer. Ik wilde alle ballen in de lucht houden. Daarbij ben ik mezelf voorbij gelopen met een burn-out als gevolg.

Vele doktersbezoeken, ziekenhuisbezoeken, medicijnen en een psycholoog verder kwam ik op internet BoFit tegen. Eerst maar eens de ervaringsverhalen gelezen. De tranen biggelden over mijn wangen. Wat een herkenbaarheid! Na wat treuzelen heb ik de telefoon gepakt en gebeld. Ik kreeg Bo Bogaard aan de telefoon en na een aantal seconden voelde het al vertrouwd. Ik heb mijn hele verhaal verteld en voor ik het wist had ik met Bo de eerste afspraak staan. Heerlijk in de duinen bij Egmond een rondje gelopen. De klik met Bo was er. Mijn werkgever was ook positief en heeft mij toestemming gegeven om met dit project te starten.

Door de combinatie van wandelen, sporten en praten gaf Bo me het vertrouwen in mijn lichaam terug. En door naast elkaar te lopen bleek ik beter mijn gevoelens en gedachten te kunnen uiten dan in een wit kamertje waar je tegenover elkaar zit. Dit betekent niet dat ik de psycholoog niet meer bezoek maar de BoFit-methode voelde ontzettend prettig. Bo gaf mij het inzicht dat niet alles perfect hoeft te zijn en dat het heel belangrijk is om een juiste balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. Door ademhalingsoefeningen te doen kreeg ik de rust terug. Na een half jaar dit traject te hebben doorlopen is mijn zelfvertrouwen toegenomen en ik zie de toekomst positief tegemoet.

Het is nu alweer een paar maanden geleden dat ik Bo voor het laatst heb gezien en ik kan zeggen dat het steeds beter met me gaat. Ik ben nog wel af en toe moe en moet heel goed naar mijn lichaam luisteren. Maar door toch regelmatig te gaan sporten en te ontspannen merk ik dat mijn energieniveau steeds een beetje beter wordt. Ik heb nog 1 afspraak staan met Bo en dan ronden we dit traject af.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Jeroen | op en leeg

Een druk leven waarin werken, een nieuw gezinslid en nog leuke dingen doen met je omgeving ervoor zorgden dat ik overliep. Ik legde de lat voor mezelf te hoog, want alles moest perfect zijn. Het gevolg was dat ik veel te lang over mijn eigen grens heen gegaan ben....

Burn-outverhaal van Michael | psychosomatische klachten

Ik heb mij voor een BoFit-traject aangemeld omdat ik al ongeveer een jaar met allerlei vage medische klachten rondliep. Zoals hartkloppingen, hartritmestoornissen, uitvalverschijnselen, extreme hoofdpijnen, maagklachten, zenuw- en spierpijnen, concentratieverlies....

Burn-outverhaal van Jacq | piekeren

Ik had last van extreme vermoeidheid en lusteloosheid. Ik piekerde heel veel en hyperventileerde. Mijn werk, mijn relatie, feestjes, ik kon er niet meer van genieten. “Ik kon niet meer genieten” Mijn kennismaking met BoFit en BoFit-coach Janneke tijdens een...

Burn-outverhaal van Aart | uitgeschakeld

Ik voelde me opgejaagd en had een kort lontje. Niets kon mij meer behagen, nergens kon ik meer van genieten. Piekerend kwam ik de dag door en ik wist me geen raad. Ik kon niet meer als zelfstandige werken. “Ik was zo moe en lusteloos” Ik was volledig uitgeschakeld....