Burn-outverhaal van Michael | psychosomatische klachten

Ik heb mij voor een BoFit-traject aangemeld omdat ik al ongeveer een jaar met allerlei vage medische klachten rondliep. Zoals hartkloppingen, hartritmestoornissen, uitvalverschijnselen, extreme hoofdpijnen, maagklachten, zenuw- en spierpijnen, concentratieverlies. Mijn huisarts wees me erop dat het psychosomatische klachten zouden kunnen zijn. En of ik wel eens van burn-out had gehoord. En zo is het kwartje bij mij gevallen.

 

“Dit bewustwordingsproces geeft je een heel andere kijk op het leven”

 

Via een tip van mijn AOV-verzekeraar ben ik beland op de website van BoFit. Ik heb mij daar direct aangemeld. Na een intakegesprek heb ik mijn BoFit-coach Berry ontmoet en wat mij betreft was er direct een klik.

Het is altijd fijn om een ervaringsdeskundige naast je te hebben lopen. De aanpak bestaat hoofdzakelijk uit fysieke inspanning (hardlopen/joggen/lopen) goede gesprekken en daardoor ontspanning. Het zorgt ervoor dat een bewustwordingsproces ontstaat. Voor mij was dat een erg prettige ervaring. Zo heb ik geleerd naar mijn lichaam te luisteren (want deze geeft echt tijdig signalen aan je af) en in mijn werkzame leven meer te doseren en te relativeren. Zo is er bij mij al snel meer balans ontstaan.

Ook heb ik eindelijk door dat fysieke inspanning geestelijke ontspanning oplevert. Je ziet mij nu dan ook zeker twee keer in de week door de duinen een rondje joggen!

Gekscherend zeg ik nu tegen mijn naaste omgeving dat ik iedereen wel op een bepaald moment in zijn/haar leven ‘een burn-out gun’. Natuurlijk is het geen pretje. Maar het bewustwordingsproces geeft je een heel andere kijk op het leven. Dat is voor mij persoonlijk erg positief uitgevallen.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Dolores | altijd moe

Ondanks dat mijn omgeving al tijden aangaf dat ik rustiger aan moest doen had ik zelf helemaal niet in de gaten dat ik richting een burn-out aan het gaan was. Ik was wel altijd moe, maar dacht dat iedereen dat had en sloeg dan weer wat energiedrankjes achterover om...

Burn-outverhaal van Jos | herseninfarct

Zo kun je de hele wereld aan en voor je het weet is er niets meer van over. Het overkwam me gewoon: een acute en dusdanig zware burn-out dat er van het ene op het andere moment de stekker uit getrokken werd en ik met symptomen van een herseninfarct met spoed werd...

Burn-outervaring van Jytte | balans ver te zoeken

Meer balans tussen werk en privé. Dat was wat ik graag wilde bereiken. Een fulltimebaan met een hoge werkdruk in combinatie met vragen omtrent mijn persoonlijke ontwikkeling, maakte voor mij dat deze balans soms ver te zoeken was. Stressklachten kwamen steeds vaker...

Burn-out ervaring van Astrid | machteloos en waardeloos

In oktober 2022 viel ik uit op mijn werk met burn-outklachten. Na een drukke periode op het werk kreeg ik last van paniekaanvallen. Mijn energie ging namelijk op aan het managen van mijn uit de hand gelopen takenpakket. Dit in plaats van het doen van de taken waar...