06 2095 6938 info@bofit.nl

Burn-outverhaal van Marco | angst en verdriet

In juli 2019 ben ik begonnen aan een traject om te kijken of ik met mijn angsten en verdriet kon omgaan. Ik leerde BoFit-coach Carina kennen en al snel was er een klik.

De eerste sessies waren voor mij lastig. Ik moest uit mijn vertrouwde situatie stappen. Zowel letterlijk de deur uit als praten over dingen, iets wat ik liever niet deed op dat moment. Mijn comfortzone werd flink getest.

Omdat niets moet in de sessies voel je geen druk. Al spelenderwijs ga je in de sessies wel vooruit. Door veel te visualiseren en te spiegelen naar mijzelf, leerde ik mijn valkuilen beter kennen. Ik leerde ook met tegenslagen om te gaan en niet direct bij de pakken neer te zitten.

Ik betrapte mezelf erop dat ik heel blij werd van het in de natuur lopen. Echter had ik de drive niet meer en kwam ik eigenlijk alleen buiten door de sessies met BoFit.

 

quote van iemand met een burn-out

 

Geleidelijk merkte ik vooruitgang. Het rijden naar de plek waar we de sessies hadden, ging me steeds makkelijker af. Ik merkte zelfs dat ik steeds minder aan het doemdenken was. Daar bedoel ik dit mee. Voordat ik bij BoFit terecht kwam, was bijvoorbeeld naar de supermarkt gaan een crime. Ik kon dan al uren van tevoren bedenken wat er allemaal mis kon gaan. En ja, dan gaat het ook mis. Nu, na een traject bij BoFit, ga ik gewoon naar buiten zonder erbij na te denken. Hierdoor heb ik mijn vrijheid weer terug. Ik ben zelfs met een teamuitje mee geweest, iets waar ik me de afgelopen jaren verre van hield vanwege angst.

Een heleboel dingen over hoe het een en ander werkt in het menselijke brein wist ik wel. Ik stond ook vaak klaar voor anderen. Echter op mezelf wist ik het nooit toe te passen. Bij mij heeft het visualiseren enorm geholpen. Daarmee bedoel ik iets simpels visualiseren zoals een boom mee en dit interpreteren naar mijn daadwerkelijke wereldje. Op momenten dat ik het wat lastiger heb, denk ik vaak aan het omhakken van een bepaalde boom. Of ik zet denkbeeldige cirkels om me heen waarin ik mensen wil toelaten. Of een pad dat ik wil afleggen in de toekomst. Ik zie de plekken waar mijn BoFit-coach en ik de oefeningen hebben gedaan dan weer voor me. En dan bedenk ik hoe met een bepaalde situatie kan omgaan.

Ik ben blij met de steun die ik heb gekregen omdat mijn wereldje stapje voor stapje weer groter aan het worden is. Minder stress, angst en depressiviteit. Ik heb er meer vreugde in het leven voor terug.

Nu is het aan mijzelf om de ingeslagen weg voort te zetten. Een half jaar geleden had ik dit niet zien zitten, terwijl ik nu vol goede moed door wil zetten. Het is zo fijn om je drive terug te vinden en de juiste afslag weer gevonden te hebben.

Carina en BoFit, bedankt voor de fijne tijd die wij hebben doorgebracht op Het Leesten (natuurgebied, red.). Een mooie herinnering van een weg die ik moest afleggen.

 

 

Vragen naar aanleiding van een ervaringsverhaal?

Wil je direct persoonlijk contact? Bel 06 2095 6938‬ voor direct contact met BoFit-coach Bo Bogaard.
Krijg je zijn voicemail? Spreek je telefoonnummer in, dan belt hij je terug.

Wil je liever gebeld worden, klik dan op de button. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op, ook in het weekend.