Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Samantha | uit met de relatie

door | nov 13, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Het was september 2022. Mijn relatie was net uit, maar ik was nog gewoon 40 uur aan het werk. Dit had mij emotioneel uitgeput, zonder dat ik het door had.

Mijn partner leunde op mij en ik redde mij wel, dacht ik. Omdat ik achteraf gezien niet kon ‘terug leunen’, was de relatie flink uit balans. Het ging goed totdat twee collega’s vroegen hoe het echt met mij ging. Ik voelde mij schuldig en was het niet gewend dat ik moest toegeven dat het niet goed met mij ging. Ik redde mij toch altijd?

Vanuit die situatie wees een collega mij op haar positieve ervaringen bij BoFit. Bij het lezen van de informatie sprak het mij meteen aan dat er uitgegaan wordt van de combinatie tussen het cognitieve/geestelijke, het emotionele en het lichamelijke.

reactie burn-out herstel traject

Binnen een week had ik de kennismakingssessie met mijn coach Esther. Ik heb tijdens die sessie meteen een fijne klik ervaren. Ze voelde mij precies aan en hield een spiegel voor.

Hoewel het confronterend was, vond ik het tegelijkertijd prettig en was dit nodig. Ik ging altijd maar door, lichamelijk, emotioneel en cognitief. Dit was naast iets positiefs ook een valkuil. Zeker op dat moment, omdat ik de emoties vanuit mijn gestrande relatie onbewust blokkeerde.

Rust inbouwen was belangrijk. Zo kwam ik uit mijn hoofd en kon ik meer ruimte te geven aan mijn emoties en de signalen die mijn lichaam aangaf. De oefeningen tijdens de buitensessies en het letterlijk ervaren, hielpen hierbij. Ik leerde stil staan, rustig lopen, te focussen op waar ik mijn voeten plaatste, het reguleren van mijn ademhaling tijdens activiteiten, en het gericht in mij opnemen van mijn omgeving. Hierdoor lukte het mij ook beter om te ervaren en te leren wat ik echt nodig had. Hierdoor ik mijn grenzen beter aan kon geven.

Dit wegcijferen, was een breder patroon dat mijn coach mij liet inzien. Ik ging meteen aan de kant bij andere wandelaars. Ik liep zelfs helemaal naast de weg, ook als dat niet handig was. Vanuit de vragen die mijn coach stelde, de oefeningen en het geduld dat ze had, kon ik letterlijk ervaren en voelen wat het met mij deed. Door het fysiek stil staan en vertragen ontstond deze ruimte.

Het traject was heel waardevol. Ik ervaar nu meer rust en vertraag nu eerder. Ik voel daardoor lichamelijk of emotioneel aan wat er gebeurt. De oefeningen uit de coachsessies helpen daarbij. Ik vraag ook eerder om hulp. Ik zeg sneller nee of kom op een afspraak terug als dat niet goed voelt. Ik sta nog steeds klaar voor anderen. Maar meer gebalanceerd, op een manier die in alle opzichten gezonder is voor mijzelf.

Dankjewel Esther!

Wil jij ook herstellen van stressklachten en burn-out?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan.

Ja, ik wil meer informatie!

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Dirk | bijna burn-out

Ik ben al een paar jaar succesvol ondernemer met een bedrijf dat ik vanaf het begin heb opgebouwd. Alles steek je in zo’n bedrijf. Het groeit maar door, het is druk, druk, druk. Natuurlijk probeerde ik op tijd te ontspannen, besteedde ik tijd aan m’n gezin.  ...

Burn-outervaring van Jolanda | behoorlijke burn-out

Via het UWV ben ik met BoFit in contact gekomen. De reden hiervan was dat ik een behoorlijke burn-out had waardoor ik niet langer kon werken. Ik ervaarde veel stress, ook als er eigenlijk niets aan de hand was. Ik sliep slecht en zorgde niet goed voor mezelf....

Burn-outverhaal van Carla | emotioneel uitgeput

Ongeveer een jaar geleden kwam ik tot de ontdekking dat mijn leven niet meer in balans was. Ik ervoer gevoelens van geestelijke en emotionele uitputting. Via gesprekken met mijn huisarts kwam ik erachter dat in een (bijna) burn-out had. Bij een burn-out worden de...

Burn-outervaring van Kilian | relatiebreuk en paniekaanvallen

November 2019 stond mijn leven zowel privé als zakelijk door een relatiebreuk op zijn kop. Ik was altijd iemand die dacht dat gewoon doorgaan het beste medicijn was. Tot begin september 2020 mijn lichaam aangaf: tot hier en niet verder. Dit uitte zich in 10 kilo...