Waarom de rol van de werkgever zo belangrijk is bij burn-out

BoFit BoFit Burn-out Blog 0 reacties

Een werknemer die burn-out is ziet u graag snel weer aan het werk. Uw rol als werkgever is hierbij essentieel. Goede communicatie en afstemming met alle betrokken partijen bevordert namelijk het herstelproces van uw werknemer. Wat kunt u als werkgever doen? En waar moet u op letten?

+ Zelf een hulpverleningstraject laten uitkiezen

Wellicht wilt u uw medewerker direct bij een hulpverleningstraject aanmelden. Maar uw medewerker kan ook zelf op zoek gaan naar hulp. Uit onderzoek en ervaring blijkt dat eigen initiatief een positiever effect op het herstel heeft dan verplichte deelname aan een opgelegde hulpverleningsvorm. Het verhoogt de motivatie en het rendement. De kans is dus groter dat uw werknemer sneller en weer volledig hersteld aan het werk kan.

+ Teleurstelling voorkomen

Hoe gaat u een burn-outprogramma vergoeden? Voordat u een hersteltraject voor uw medewerker inzet is het belangrijk naar de vergoedingen te kijken. Heeft u een bedrijfsverzekering? Dan is het verstandig eerst te informeren of deze trajecten worden vergoed. Het voorkomt een teleurstelling bij uw werknemer als er vanuit het bedrijf geen vergoeding mogelijk is. En dat is nadelig voor het herstel.

+ Snel aan de slag

Zowel voor de werkgever als de zieke werknemer is het van belang dat er zo snel mogelijk aan herstel gewerkt kan worden. Bij BoFit kan dat. Wanneer u als opdrachtgever een goedkeuring heeft gegeven, dan zetten wij binnen een week een kennismaking in. Tijdens deze vrijblijvende sessie bepalen we welk programma van toepassing is op de situatie van uw medewerker. Een programma op maat maakt de kans op herstel namelijk vele malen groter.

werkgever burn-out

+ Betrokken blijven

Tijdens een hersteltraject is het voor u als werkgever belangrijk om betrokken te blijven. Wanneer u bij BoFit een hersteltraject kiest blijft u op de hoogte via updates. Zo weet u wat er speelt en in welke fase van herstel de werknemer zich bevindt. Dit geeft meer begrip, rust en inzicht in waar uw medewerker mee bezig is. Ook stemmen wij graag af met bedrijfsartsen die vanuit medisch oogpunt een adviserende rol hebben. Vaak vragen zij van ons advies omdat wij de medewerker intensiever begeleiden.

+ Rust en ruimte geven

Is uw medewerker er weer aan toe om te re-integreren? BoFit geeft in deze fase advies om terugkeer zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo kunnen we bijvoorbeeld samen met de bedrijfsarts een urenopbouwschema maken. Omdat u op de hoogte bent van het herstelproces kunt u ook veel beter ruimte aan uw medewerker geven om weer aan het werk te gaan. Ook tijdens het herstel rust en ruimte bieden verdient zich later in de re-integratie terug. Er wordt dan vanuit een goede basis gere-integreerd zodat terugkeer naar de werkvloer voorspoediger verloopt.

 

Vond u dit interessant? Wellicht is dit ook iets voor u:

 

 

Wilt u meer weten over BoFit en de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Meld u aan voor een buitenpresentatie en ontdek onze natuurgebieden bij u in de buurt waar uw zieke werknemers herstellen. Daarnaast krijgt u uitgebreide informatie over wat wij voor u en uw werknemers kunnen betekenen.

VRAAG NU EEN BUITENPRESENTATIE AAN>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deel dit bericht