Verhaal van José | te lang, te hard en te intensief gewerkt

BoFit Ervaringsverhalen 0 reacties

Tijdens onze sessie gebruikten BoFit-coach Bo en ik regelmatig metaforen. Metaforen die handelen, voelen en doen duidelijk maken. Eén metafoor wil ik graag met jullie delen omdat deze ongetwijfeld voor velen passend is.

Ik heb te weinig ontspannen en voor mezelf gekozen. Met als resultaat dat deze ‘saloondeuren’ uit balans waren

De ‘saloondeuren’ staan voor de afgelopen jaren, voor de periode tijdens mijn burn-out, en voor de toekomst. Jarenlang heb ik de saloondeuren eenzijdig gebruikt, heb er eenzijdig teveel energie door laten gaan. Te lang, te veel, te hard en te intensief gewerkt, en te weinig ontspannen en voor mezelf gekozen. Met als resultaat dat deze mooie saloondeuren uit balans waren, scheef zijn.

Geen timmerman, maar een coach die mij helpt de deuren weer recht te hangen. Een BoFit-coach die mij stimuleert de deuren weer in balans te krijgen. Een coach die spiegelt, confronteert, stimuleert, vanuit een helikopter mijn verhaal aanhoort en waar nodig beoordeelt.

Wat ik leer? Mijn kwaliteiten en beperkingen. Door alleen maar te geven, mijn grenzen niet te kennen of te herkennen, geen gezonde arbeids-rustverhouding te hebben, zorg ik dat de saloondeuren eenzijdig open gaan en na lange tijd zelfs niet meer sluiten. Een timmerman of coach kunnen de deuren niet afhangen, dat moet ik zelf doen!

Een aantal stappen heb ik gemaakt: ik herken energielekken, heb afscheid genomen van ‘vrienden’ en klussen die meer energie kosten dan opleveren. En ik ‘omarm’ de mensen, activiteiten en werkzaamheden die mij energie geven.

De saloondeuren staan voor veel meer: wie laat ik toe, wat ga ik doen, hoe zorg ik dat mijn energie in balans is? Ik ben het zelf die bepaalt wie en wat door mijn deuren gaat of komt.

Ik ben er nog niet. De saloondeuren hangen weer aardig recht maar de scharnieren zijn nog niet aangedraaid. Daaraan werk ik verder!

Herkenbaar?

Het is belangrijk dat u uw klachten bij de kern aanpakt. Zodat u weer in balans komt en uw energie terug krijgt. Met een BoFit-herstelprogramma kunt u weer klachtenvrij aan het werk.

Vraag een vrijblijvende kennismaking aan met een BoFit-coach bij u in de buurt>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deel dit bericht