Je burn-out behandeling vergoed krijgen

 

Je burn-out behandeling vergoed krijgen? Ben jij burn-out geraakt, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten of je je burn-out coaching vergoed krijgt. De behandeling voor een burn-out zit helaas niet in je zorgverzekering. Deze moet je dus zelf betalen. 

Maar, BoFit heeft diverse vergoedingen. Voor werknemers, ondernemers en mensen met een ziektewetuitkering van het UWV. De exacte tarieven staan in onze brochures.

Ps: Bij BoFit behandelen we niet, maar werken we ontwikkelingsgericht zowel op fysiek, emotioneel en mentaal gebied.

Waarom je burn-out vergoeding niet door de zorgverzekering wordt betaald

 

Je burn-out traject wordt helaas niet door je zorgverzekering vergoed. Dat heeft een aantal redenen. Burn-out staat niet in het DSM-5 (handboek psychische stoornissen, laatste update maart 2022) en is hiermee geen officiële ziekte. Dat betekent dat er dus ook geen diagnose gesteld kan worden. En zonder diagnose kun je geen vergoeding krijgen via je zorgverzekeraar.

Daarnaast werkt de zorgverzekering met een urentarief. Bij BoFit bieden we programma’s door middel van een methode en een stappenplan. Deze manier van werken wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Hoe dan wel? Via je werkgever. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft burn-out uitgeroepen als een beroepsziekte. Die term is niet helemaal correct, want je kunt ook om andere redenen burn-out raken. Toch zijn bedrijven hierdoor meer geneigd om een traject voor hun werknemer te vergoeden.

BoFit werkt samen met bedrijfsverzekeringen en AOV’s. Dit zijn een aantal van onze verzekeraars:

logo Achmea
verzekeraar vergoeding burn-out
verzekeraar vergoeding burn-out
logo Aegon
logo Movir

Je burn-out behandeling vergoed krijgen?

Vraag hier direct de tarieven aan!

Vul het onderstaande formulier in, meld je aan op 0800 – 533 04 55 (gratis) of bel voor direct contact 06 – 2095 6938.