Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Arie | buikklachten en druk op de borst

Ik voelde me een hele tijd niet zo goed. Het begon allemaal met buikklachten en druk op de borst. Met medicijnen schoot ik niets op. Na meerdere malen bij de huisarts te zijn geweest zeiden de dokter en de bedrijfsarts: “Je bent burn-out”. Dat was even schrikken. Want dat overkomt mij toch niet? Maar toch wel.

En dan? Wat moet je dan doen? Ik ben toen gaan zoeken op internet en kwam BoFit tegen. Dit sprak me wel aan. In overleg met mijn werkgever zijn we een burn-outtraject gestart.

Na een intake met BoFit-coach Simone zijn we gestart met de sessies in de natuur. De eerste sessie leek het goed te gaan: we wandelden, deden een paar oefeningen en ik kreeg veel nuttige informatie. Totdat ik thuiskwam en helemaal gebroken was. Ik was echt heel moe. Toen pas merkte ik hoeveel spanning er vast zat. Door dit los te laten kwam ook een hoop vermoeidheid los. Eindelijk kon ik eraan toegeven.

 

 reactie klant op burn-outherstel

 

In de sessies leerde ik het volgende: contact houden met je voetzolen tijdens het lopen want dan stopt het denken/piekeren. En door via de buik te ademen kon ik mijn hoge adem naar natuurlijke ademhaling te brengen.

Na een paar sessies voelde ik me al een stuk beter en ik dacht: we zijn op de goede weg. Ik moest toen mijn werkuren verder uitbouwen. Dat bracht wel weer de nodige spanning met zich mee. Een van mijn valkuilen is geen ‘nee’ durven zeggen. Dat hebben we besproken en mijn coach gaf aan dat ik niet meteen ‘ja’ hoef te zeggen. Maar dat ik bijvoorbeeld kan zeggen: daar kom ik op terug. Dat geeft mij tijd om na te denken. Ik vond dit wel lastig, maar het hielp wel. Daar werk ik nu aan. Ik schreef piekergedachten op in mijn piekerschrift en successen in een successenschrift. Dat hielp ook.

Nog andere tips die ik van mijn BoFit-coach kreeg:

  • Regelmatig even wandelen;
  • Rennen rustig opbouwen;
  • Actie afwisselen met rust;
  • Af en toe een bodyscan om tot rust te komen;
  • Blijf rustig in je communicatie als je boos bent, want woedend zijn en niet rustig praten kosten energie;
  • Ga geregeld naar je buikadem.

Werk opbouwen ging goed. Als ik ergens last van had dan moest ik hiernaar kijken en het uitademen. Anderen kunnen jouw rotgevoel niet oplossen, gaf de coach aan. Dat moet je zelf doen. Beslis of praten hierover zin heeft of niet. Dit vond ik een heel goede tip.

Het gaat met mij weer een stuk beter. Ik heb meer energie en het piekeren is ook veel minder. Ik ben ook weer begonnen met rugby. Ik moet natuurlijk wel bij mijzelf stil blijven staan en de tips blijven volgen. Ik heb heel veel aan de sessies gehad. Het heeft mij super geholpen!

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Kees | altijd maar doorgaan

De aannemerij is een harde branche waarin je lange dagen maakt en er veel van je wordt gevraagd. Tijdens een stressvolle periode in 2011 kreeg ik af en toe last van stressgerelateerde klachten, zoals hartkloppingen, slapeloosheid, gelatenheid, cynisme en gebrek aan...

Burn-outverhaal van Ilse | vastgelopen

Na vier weken thuiszitten en het gevoel dat ik helemaal vast zat en zo niet meer terug kon naar mijn werk, heb ik contact opgenomen met BoFit. Op de site sprak mij de BoFit-aanpak het meest aan. Niet alleen praten, dat ik overigens goed kan, maar actief met jezelf...

Burn-outverhaal van Catharina | hoge toeren draaien

Alle ballen hoog houden. Dat kon ik, dat moest ik, dat deed ik altijd! Mijn werk was mijn leven. De leerlingen waren mijn kindjes. Ik werkte graag, hard en door. Ook thuis was alles altijd netjes. Ik moest van mezelf alles onder controle hebben. Ik kon niet rustig...

Burn-outverhaal van Miranda | werkstress

Al een aantal jaar zat ik in een baan waarin ik het niet meer naar m’n zin had, maar wat ik wel wilde doen wist ik niet. Helaas is het er nooit van gekomen om uit te zoeken wat ik echt wilde doen. In Juni 2011 besloot ik om van fulltime naar parttime te gaan en...