Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Matthijs | altijd zorgen voor anderen

door | dec 6, 2021 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Wat voelde ik me een slachtoffer van het leven. Enkele jaren geleden overleden mijn zus en schoonvader. Mijn schoonmoeder kreeg een herseninfarct en we zijn toen naast haar gaan wonen. Dit jaar overleed mijn vader na een ziekbed van jaren. Ook van mijn moeder hebben we tot twee keer toe afscheid genomen, maar ze leeft nog mede dankzij goede zorg, veel liefde en mantelzorg. Ondertussen heb ik een intensieve baan om de zorg in Nederland een stukje beter te maken. Mijn sociale leven stond op een erg laag pitje mede dankzij corona. Zorgen voor anderen was mijn leven geworden. Toen kreeg ik ook nog corona en onder andere door de quarantaine wist ik dat het zo niet langer kon doorgaan. Ik moest hulp zoeken. Die heb ik toen gevonden bij BoFit.

Er was sprake van een gefaseerde aanpak die begon bij wennen dan herkennen, dan erkennen en dan doen. Al vond ik het heerlijk toen ik dat kon loslaten en over te kunnen laten aan de BoFit-coach. We gingen gewoon iedereen keer samen wandelen in de natuur. Dan werden er vragen gesteld en ging ik weer naar huis met nieuwe inzichten en taken. Mijn taak was dus wandelen, luisteren (en daarbij ook mijn mond houden), er over nadenken, vragen beantwoorden en taken mee naar huis nemen.

 

reactie klant burn-outherstel

 

Dat begon bij het creëren van rust en ervaren van stilte. Het ging verder met onderzoeken van mogelijke oorzaken van het gevoel van onrust en leegte dat ik had. Opschrijven van gevoelens, het maken van een moodboard en het doen van ademhalingsoefeningen. Tot aan het toepassen van hetgeen ik mijzelf ten doel had gesteld. Het creëren van een nieuwe dag- en weekindeling. Wanneer heb ik eigenlijk een goede balans in mijn leven? Zestig uur werk, 56 uur slaap en dan kijken of er nog energie over is? Of is er nog meer wat het leven leuk en gezond maakt en kun je je week ook vanuit daar indelen?

Elke wandeling gebeurde er weer iets met mijn gedachten. Soms dacht ik dat ik er was, want ik wilde zo graag weer dat alles ‘normaal’ werd. Althans dat dacht ik op dat moment. Als ik er echt over nadacht was dat helemaal niet wat ik wilde. Ik wilde naar een nieuwe balans in mijn leven, waarbij ik het met vertrouwen tegemoet zou gaan. Stap voor stap.

Op dit moment heb ik weer plezier in het leven, ben ik voor 75% aan het werk en kijk ik met vertrouwen naar de toekomst. En oh ja, ik ben ook nog 20 kilo lichter. Want negatieve emoties hebben blijkbaar veel honger. En deze niet voeden, maakt ook je lichaam gezonder.

Wat een geluk dat ik deze coach en dit programma ben tegengekomen en wat een veerkracht blijk ik toch ook zelf te bezitten. Met de juiste vragen op het juiste moment kwam deze naar boven. Nu stel ik deze vragen aan mijzelf en soms zelfs ook aan anderen om mij heen. Want aandacht geven aan een positief en gezond leven is voor iedereen goed.

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Peggy | eigenwaarde kwijt

Ik ben bij BoFit terecht gekomen door op internet te zoeken en dit bleek een schot in de roos te zijn. Ik had niet echt dagelijkse, duidelijke klachten maar was wel een beetje aan het sukkelen. De ene keer hoofdpijn, de andere keer meer prikkelbaar, huilerig. De...

Burn-outverhaal van Janneke | weer een burn-out

Drie jaar geleden kreeg ik een burn-out nadat ik mezelf jarenlang (onbewust) had uitgeput. In de periode van herstel leerde ik om vaker terug te schakelen en rust te nemen. In de jaren die volgde ging ik me steeds beter voelen. Ik zocht naar een baan waarvan ik...

Burn-outverhaal van Babette | flauwvallen

Na een aantal jaar van over mijn grenzen gaan, alles te goed willen doen en niet luisteren naar de signalen van mijn lichaam, stortte ik in. Ik viel telkens flauw en kon bijna niets meer doordat ik geen energie meer had. “Mijn lichaam was letterlijk op” Het was...

Burn-outervaring van Joost | tegen burn-out aan

In november 2021 ben ik via mijn AOV-verzekering terecht gekomen bij BoFit. Ik zat tegen een burn-out aan vanwege een aantal persoonlijke omstandigheden. Ik had last van spanningen en maakte me zorgen over van alles. Ik sliep slecht, voelde me onrustig en piekerde...