Burn-out ervaring van Matthijs | altijd zorgen voor anderen

door | dec 6, 2021 | Ervaringsverhalen

Wat voelde ik me een slachtoffer van het leven. Enkele jaren geleden overleden mijn zus en schoonvader. Mijn schoonmoeder kreeg een herseninfarct en we zijn toen naast haar gaan wonen. Dit jaar overleed mijn vader na een ziekbed van jaren. Ook van mijn moeder hebben we tot twee keer toe afscheid genomen, maar ze leeft nog mede dankzij goede zorg, veel liefde en mantelzorg. Ondertussen heb ik een intensieve baan om de zorg in Nederland een stukje beter te maken. Mijn sociale leven stond op een erg laag pitje mede dankzij corona. Zorgen voor anderen was mijn leven geworden. Toen kreeg ik ook nog corona en onder andere door de quarantaine wist ik dat het zo niet langer kon doorgaan. Ik moest hulp zoeken. Die heb ik toen gevonden bij BoFit.

Er was sprake van een gefaseerde aanpak die begon bij wennen dan herkennen, dan erkennen en dan doen. Al vond ik het heerlijk toen ik dat kon loslaten en over te kunnen laten aan de BoFit-coach. We gingen gewoon iedereen keer samen wandelen in de natuur. Dan werden er vragen gesteld en ging ik weer naar huis met nieuwe inzichten en taken. Mijn taak was dus wandelen, luisteren (en daarbij ook mijn mond houden), er over nadenken, vragen beantwoorden en taken mee naar huis nemen.

 

reactie klant burn-outherstel

 

Dat begon bij het creëren van rust en ervaren van stilte. Het ging verder met onderzoeken van mogelijke oorzaken van het gevoel van onrust en leegte dat ik had. Opschrijven van gevoelens, het maken van een moodboard en het doen van ademhalingsoefeningen. Tot aan het toepassen van hetgeen ik mijzelf ten doel had gesteld. Het creëren van een nieuwe dag- en weekindeling. Wanneer heb ik eigenlijk een goede balans in mijn leven? Zestig uur werk, 56 uur slaap en dan kijken of er nog energie over is? Of is er nog meer wat het leven leuk en gezond maakt en kun je je week ook vanuit daar indelen?

Elke wandeling gebeurde er weer iets met mijn gedachten. Soms dacht ik dat ik er was, want ik wilde zo graag weer dat alles ‘normaal’ werd. Althans dat dacht ik op dat moment. Als ik er echt over nadacht was dat helemaal niet wat ik wilde. Ik wilde naar een nieuwe balans in mijn leven, waarbij ik het met vertrouwen tegemoet zou gaan. Stap voor stap.

Op dit moment heb ik weer plezier in het leven, ben ik voor 75% aan het werk en kijk ik met vertrouwen naar de toekomst. En oh ja, ik ben ook nog 20 kilo lichter. Want negatieve emoties hebben blijkbaar veel honger. En deze niet voeden, maakt ook je lichaam gezonder.

Wat een geluk dat ik deze coach en dit programma ben tegengekomen en wat een veerkracht blijk ik toch ook zelf te bezitten. Met de juiste vragen op het juiste moment kwam deze naar boven. Nu stel ik deze vragen aan mijzelf en soms zelfs ook aan anderen om mij heen. Want aandacht geven aan een positief en gezond leven is voor iedereen goed.

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Lettie | slecht slapen

Een burn-out! Dat overkomt mij toch niet? Hoewel, m’n batterijtje laadde al een poos niet meer zo goed op. Slapen was al lang een ellende en de overgang, dat kwam er ook nog even bij. Ik was zo verschrikkelijk moe. Alles was teveel, alles irriteerde me mateloos,...

Burn-outervaring van Arie | buikklachten en druk op de borst

Ik voelde me een hele tijd niet zo goed. Het begon allemaal met buikklachten en druk op de borst. Met medicijnen schoot ik niets op. Na meerdere malen bij de huisarts te zijn geweest zeiden de dokter en de bedrijfsarts: “Je bent burn-out”. Dat was even schrikken....

Burn-out ervaring van Manon | elke dag overleven

Ik (28) ben getrouwd, moeder van twee kleine kindjes, een baan, fijne vrienden en familie om ons heen. Mijn partner en ik deden alles wat we wilden. Ik was altijd vrolijk, had veel energie, stond voor iedereen klaar, een echte perfectionist en kon alles aan. Je zou...

Burn-outverhaal van Zoë | acute moeheid

Het was dinsdag en ik stond te huilen, midden in de kantoortuin. Gelukkig was er een lieve collega die me mee naar buiten nam. Na een kort gesprek werd duidelijk dat het niet goed met me ging, helemaal niet goed. Ik vertrok naar huis met het idee dat even rustig...