Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Manon | elke dag overleven

door | apr 14, 2022 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Ik (28) ben getrouwd, moeder van twee kleine kindjes, een baan, fijne vrienden en familie om ons heen. Mijn partner en ik deden alles wat we wilden. Ik was altijd vrolijk, had veel energie, stond voor iedereen klaar, een echte perfectionist en kon alles aan. Je zou denken: iemand die dolgelukkig is, niks te klagen heeft en niet in een burn-out terecht kan komen.

Maar dat bleek niet zo te zijn. Ik kreeg steeds meer klachten: moe, concentratieproblemen, continu stress, kort lontje, gefrustreerd, lichamelijk klachten, onzeker (ik doe het niet goed en kan het niet), en angst. Angst om naar buiten te gaan en iets te zeggen. Ik was helemaal op en kon niet meer. Alles kwam neer op overleven, elke dag weer. Zo naïef dat ik toen was. Ik dacht: ik meld mij ziek en pak twee weken rust en dan is het wel weer beter. Maar dat was niet zo. Gesprekken met de dokter en de arboarts volgden. En wat bleek? Ik zat in een burn-out. Waarom overkomt mij dit? Ik had geen idee wat ik moest doen en hoe ik hieruit moest komen.

 

 

reactie burn-out klant

 

 

Ik kreeg hulp vanuit mijn werk. Ik mocht gebruik maken van de diensten vanuit BoFit. Persoonlijke coaching in de buitenlucht. Mijn eerste wandeling was begin mei 2021. Dit moment weet ik nog goed. Ik was zenuwachtig, bang en had het gevoel dat ik dit niet kon. Gelukkig was daar BoFit-coach Carina. Alles over mij werd open gelegd. Dit was niet makkelijk, maar daardoor kon Carina mij wel goed helpen. Vele wandelingen volgden. Ik kreeg opdrachten waarbij mijn ogen werden geopend. Waarom doe ik bepaalde dingen zoals ik ze doe? Een goede vraag. Het sluipt erin en je gaat op de automatische piloot. Mijn coach heeft mij geleerd dat dit ook anders kan. Ik kreeg steeds meer handvatten en ging beter naar mijn lichaam luisteren (in plaats van altijd met mijn hoofd). Ik kreeg rust in mijn lichaam en kon weer genieten van bepaalde dingen. Elke wandeling evalueerden we, kreeg ik nieuwe opdrachten en sparden we over bepaalde situaties die ik in tussentijd had meegemaakt. Stapje voor stapje ging het beter. En natuurlijk had ik momenten dat ik terugviel. Dit accepteren was lastig. Carina zette mij dan weer met beide benen op de grond en leerde mij hiermee omgaan.

Ik koos ervoor om met dit traject ook het fysieke gedeelte erbij te pakken. Zeker een aanrader! Door het traject en de hulp van mijn coach, wat nu (2022) inmiddels is afgerond, ben ik een heel ander mens geworden. Het is en blijft voorlopig hard werken, maar het is het allemaal waard! Ik ben weer zelfverzekerd, sta sterk in mijn schoenen, geef mijn grenzen aan en kies voor mezelf. De quote waar ik mij aan vast houd en nooit meer vergeet is: het is oké, welke keuze je ook maakt.

Carina is een topcoach en een geweldig mens! Ik had mij geen betere coach kunnen wensen. Duizendmaal dank voor al je hulp en het vormen van de persoon die ik nu ben!

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Maren | mijzelf weer centraal stellen

Ik was net op wintersportvakantie geweest toen ik ziek werd. Ik had vooral veel hoofdpijn, rugpijn en voortdurend hartkloppingen; even naar de toilet deed me al zeer aan mijn hoofd. Twee weken later ging het eigenlijk nauwelijks beter. Ik wist toen al dat dit niet...

Burn-outervaring van Cleo | corona en burn-out

Het jaar voordat ik mij ziekmeldde was druk, heel erg druk. Ik vond mijn werk leuk, heel erg leuk zelfs, en mijn nieuwe, samengestelde gezin was natuurlijk ook leuk en ook druk. Het was hard werken, alles met volle overgave doen. Er gebeurde veel. Als manager in de...

Burn-outverhaal van Michiel | stress en ontslag

Ik heb een BoFit-traject gevolgd onder begeleiding van BoFit-coach Annette. En dit is mij heel goed bevallen. In mijn vorige werkkring had ik last van stress en nu werkte ik in een sfeer van dreigend ontslag en uiteindelijk ontslag. Annette heeft mij in die gehele...

Burn-outervaring van Talitha | alles te veel

Op het werk was het druk. Ik pakte aan en ging door. ‘Nee’ zeggen kwam niet voor. Tot ik momenten ervaarde dat ik s ’nachts naast mijn bed stond (ik moest werken), op de klok keek en mijn bed weer in ging. Ik voelde: alles is me te veel. Ik besloot mijn baan in de...