Burn-out ervaring van Marchella | onrust en opgejaagd

door | jun 9, 2022 | Ervaringsverhalen

In september 2021 reed ik op een ochtend naar mijn werk en ik voelde: het gaat niet goed met mij. Het jaar daarvoor was ik al bezig geweest met het zoeken naar antwoorden omdat ik veel onrust ervaarde, constant een opgejaagd gevoel had en maar bleef nadenken over wat er met me aan de hand was. En vooral hoe ik dat moest veranderen. De oplossing op dat moment was om mijn functie als ib’er (intern begeleider, red.) neer te leggen en mijn oude taak als juf weer op te pakken. Dat leek even wat rust en ruimte te geven. Tot ik dus in september besefte dat dit het ook niet was. En wat doe je dan?

 

reactie burn-outherstel klant

 

 

Ik was heel emotioneel en erg onzeker door dat alles geworden en sliep slecht. Ik wist niet meer wat ik wilde, kon geen keuzes maken en wist zelfs niet meer wie ik echt was. ’s Nachts, als ik weer eens niet kon slapen, zat ik naar vacatures te kijken in de hoop iets te vinden wat me leuk leek. Zonder überhaupt te weten wat ik zocht. Ik realiseerde me dat ik niet een verandering teweeg kon brengen door te blijven zoeken naar iets waarvan ik niet wist wat het was. Ook niet door nog beter mijn best te doen, harder te werken of nog langer proberen het allemaal te beredeneren. Ik wilde uit mijn hoofd en meer gaan voelen.

 

In eerste instantie was het belangrijk om helemaal tot rust te komen. Daarna was ik gemotiveerd om met een coach aan de slag te gaan. Ik dacht gelijk aan BoFit-coach Suzanne. Ik kende haar van de Qigong-lessen die ik af en toe volg, en via haar kwam ik uit bij BoFit. Het wandelen, het ervaren door te doen, constant bewust worden van je lichaam en wat je in je lijf voelt, sprak mij aan. En dat was een goede keuze.

 

Wat was het heerlijk, ook verhelderend en soms erg confronterend om buiten in de natuur bezig te zijn. Hoe mooi kan de natuur de metafoor of spiegel voor ons zijn. Zo hebben we het gehad over de bloem die in de kern al alles in zich heeft om tot bloei te komen. De mist in de verte die nog niet onthult wat er in de toekomst op je wacht.

 

Ook het letterlijk in beweging zijn, heeft mij geholpen. Mijn coach leerde mij te vertragen door tijdens de sessie in verschillende tempo’s te lopen. Onder andere door dat vertragen, maar ook dankzij de andere oefeningen en de vele tips, kon ik weer bij mijn gevoel komen. Ik kwam er achter wie ik ben, wat ik verlang en hoe ik daarvoor kan gaan. Het contact met mijzelf, mijn kern, is hersteld. En ik heb nu de tools om dat zo te houden. Ik heb weer (zelf) vertrouwen en ik kan gaan bloeien.

 

Die nieuwe inzichten en energie zorgen ervoor dat dingen ‘zomaar’ gebeuren en op hun plek vallen. En daar ben ik BoFit, en met name Suzanne, heel erg dankbaar voor!

 

 

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Niki | 18 en mezelf kwijt

Nadat ik een aantal vervelende incidenten had meegemaakt en was gestopt met mijn opleiding, was ik mezelf even helemaal kwijt. ”18 en mezelf even helemaal kwijt” Ik had hulp nodig om weer verder te kunnen, maar wilde niet met iemand in een klein kamertje gesprekken...

Burn-outverhaal van Daniëlle | tegenslagen

Tijdens mijn jeugd ontstond er een kloof tussen mij en mijn vrienden. Terwijl zij in het weekend uitgingen, moest ik bijkomen van een schoolweek. In deze periode van je leven ga je juist ontdekken wie je bent en wat je wilt. Door mijn vermoeidheid heb ik die...

Burn-outverhaal van Judith | opgejaagd gevoel

Al jaren stond mijn lichaam onder spanning. Ik hield me bij iedere tegenslag altijd stoer en sterk. Dat stempel kreeg ik ook in de loop van de tijd, ik kon toch zeker niet toegeven dat ik niet altíjd stoer en sterk was? Daarnaast probeerde ik werkelijk alles onder...

Burn-outverhaal van Frits | doelloos thuiszitten

 Het ging al een aantal jaren slechter met mijn gezondheid. Na een heel vervelende prostaatontsteking en aanhoudende plasklachten heb ik vele specialisten gezien. Lichamelijk was er echter niks mis met mij. Op mijn werk ben ik de gehele periode van ongeveer twee...