Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Marchella | onrust en opgejaagd

door | jun 9, 2022 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

In september 2021 reed ik op een ochtend naar mijn werk en ik voelde: het gaat niet goed met mij. Het jaar daarvoor was ik al bezig geweest met het zoeken naar antwoorden omdat ik veel onrust ervaarde, constant een opgejaagd gevoel had en maar bleef nadenken over wat er met me aan de hand was. En vooral hoe ik dat moest veranderen. De oplossing op dat moment was om mijn functie als ib’er (intern begeleider, red.) neer te leggen en mijn oude taak als juf weer op te pakken. Dat leek even wat rust en ruimte te geven. Tot ik dus in september besefte dat dit het ook niet was. En wat doe je dan?

 

reactie burn-outherstel klant

 

 

Ik was heel emotioneel en erg onzeker door dat alles geworden en sliep slecht. Ik wist niet meer wat ik wilde, kon geen keuzes maken en wist zelfs niet meer wie ik echt was. ’s Nachts, als ik weer eens niet kon slapen, zat ik naar vacatures te kijken in de hoop iets te vinden wat me leuk leek. Zonder überhaupt te weten wat ik zocht. Ik realiseerde me dat ik niet een verandering teweeg kon brengen door te blijven zoeken naar iets waarvan ik niet wist wat het was. Ook niet door nog beter mijn best te doen, harder te werken of nog langer proberen het allemaal te beredeneren. Ik wilde uit mijn hoofd en meer gaan voelen.

 

In eerste instantie was het belangrijk om helemaal tot rust te komen. Daarna was ik gemotiveerd om met een coach aan de slag te gaan. Ik dacht gelijk aan BoFit-coach Suzanne. Ik kende haar van de Qigong-lessen die ik af en toe volg, en via haar kwam ik uit bij BoFit. Het wandelen, het ervaren door te doen, constant bewust worden van je lichaam en wat je in je lijf voelt, sprak mij aan. En dat was een goede keuze.

 

Wat was het heerlijk, ook verhelderend en soms erg confronterend om buiten in de natuur bezig te zijn. Hoe mooi kan de natuur de metafoor of spiegel voor ons zijn. Zo hebben we het gehad over de bloem die in de kern al alles in zich heeft om tot bloei te komen. De mist in de verte die nog niet onthult wat er in de toekomst op je wacht.

 

Ook het letterlijk in beweging zijn, heeft mij geholpen. Mijn coach leerde mij te vertragen door tijdens de sessie in verschillende tempo’s te lopen. Onder andere door dat vertragen, maar ook dankzij de andere oefeningen en de vele tips, kon ik weer bij mijn gevoel komen. Ik kwam er achter wie ik ben, wat ik verlang en hoe ik daarvoor kan gaan. Het contact met mijzelf, mijn kern, is hersteld. En ik heb nu de tools om dat zo te houden. Ik heb weer (zelf) vertrouwen en ik kan gaan bloeien.

 

Die nieuwe inzichten en energie zorgen ervoor dat dingen ‘zomaar’ gebeuren en op hun plek vallen. En daar ben ik BoFit, en met name Suzanne, heel erg dankbaar voor!

 

 

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Cindy | alleenstaande ouder en burn-out

 Al een tijdje had ik last van fysieke klachten, zweetaanvallen, hoofdpijn en slecht slapen. Maar ja, ik dacht: hoort er vast bij als je als alleenstaande ouder en met een managementfunctie het hoofd boven water probeert te houden. In eerste instantie zocht ik...

Burn-outverhaal van Jolien | lichaam stopt ermee

 Boem. Ineens is het klaar. Het lichaam wil niet meer. De geest houdt er mee op. Al die tijd is het goed gegaan, ben ik doorgegaan, heb ik signalen genegeerd, gedacht dat het wel beter zou gaan. Maar nee, ik zit op de bank, mijn lichaam doet pijn, mijn...

Burn-outverhaal van Karin | batterij leeg en wanhoop nabij

Na een aantal behoorlijk impactvolle life events, een drukke baan als HR-manager, het alleenstaande ouderschap en het continue ingedrukt houden van mijn gaspedaal besloot mijn lichaam te protesteren. De batterij was leeg en dagelijks werd ik geconfronteerd met...

Burn-outverhaal van Michael | psychosomatische klachten

Ik heb mij voor een BoFit-traject aangemeld omdat ik al ongeveer een jaar met allerlei vage medische klachten rondliep. Zoals hartkloppingen, hartritmestoornissen, uitvalverschijnselen, extreme hoofdpijnen, maagklachten, zenuw- en spierpijnen, concentratieverlies....