Burn-out ervaring van Carel | restklachten corona

door | okt 14, 2024 | Ervaringsverhalen

Vanuit mijn werk ben ik bekend geraakt met de organisatie BoFit. BoFit is één van de providers die wij inzetten voor begeleiding bij re-integratie van onze klanten. Er ontstond vorig jaar een situatie waarbij ik zelf hulp nodig had.

Ik dacht na over wat bij mij als persoon past in combinatie met mijn klachten. Door deze combinatie en de ervaring met deze provider besloot ik om voor hen te kiezen voor mijn begeleiding terug naar werk. En daar heb ik geen seconden spijt van!

Zoals velen werd ook ik getroffen door het coronavirus met helaas ook flinke restklachten. Dit kwam bovenop een al heel zware intensieve periode door diverse live events en het volgen van een zware studie naast mijn fulltimebaan. De koek was op, zowel lichamelijk als geestelijk. Met hulp vanuit de behandeld sector werd ik geholpen om weer op de been te komen.

 

restklachten corona, ervaring van een klant

 

Door BoFit werd ik gekoppeld aan coach Esmé. Samen liepen wij het BoFit-programma door op de prachtige plek ‘Landgoed de Horsten’. Een voor mij onbekende plek, maar daarom juist zo inspirerend. Op een positieve manier werd ik gecoacht en werd er een spiegel voor gehouden.

Elke wandeling was anders. De ene keer meer gericht op praten in combinatie met wandelen. De andere keer meer gericht op oefeningen (waaronder veel ademhalingsoefeningen). Een vertaling van het dagelijkse (werk)leven naar diverse opdrachten was voor mij een echte eyeopener.

Ik weet nu veel meer naar mijn gevoel te luisteren en wat ik echt zelf wil. Daarnaast weet ik ook veel beter mijn grenzen te bewaken. Je kunt niet iedere dag op volle toeren draaien, er moeten ook rustmomenten zijn. Het BoFit-programma laat zien én ervaren dat een actieve vorm van rust (wandelen in de natuur) zeer helend werkt. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik weer helemaal ben hersteld.

 

Ik ben Esmé en BoFit dankbaar voor het traject, en ik kijk met veel positieve energie naar de toekomst.

 

0 reacties

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Ron | gebrek aan structuur

Ik wil graag mijn ervaring delen over BoFit-coach Wout omdat het zo'n positieve impact heeft gehad op mijn leven. Ik ben in een burn-out beland door gebrek aan structuur en alle afleidingen van vandaag de dag. Ik voelde me verloren en wist niet hoe ik door moest....

Burn-outverhaal van Ralph | maximaal leven

Een burn-out komt je niet aanwaaien, daar moet je keihard voor werken. En dat heb ik gedaan. Jarenlang deed ik zowel op kantoor als op feestjes het licht aan én uit. Overal wilde ik het maximale uithalen, zonder op mijn gezondheid te letten en zonder de signalen...

Burn-outverhaal van Saskia | grenzen bereikt

Midden 2015 ging bij mij bijna het licht uit. Bijna, want ik kwam net op tijd BoFit-coach Wout tegen. Naast mijn ondernemerschap en de drukte van een jong gezin, werd ik geconfronteerd met twee ernstig zieke ouders. Ik liep tegen mijn grenzen aan. Ik had fysieke en...