Burn-out ervaring van Leon | negatief en weinig fut

door | aug 15, 2024 | Ervaringsverhalen

Ik ben Leon, 56 jaar bijna 30 jaar getrouwd en vader van een zoon en dochter. En sinds kort ook opa van een kleindochter. Ik werk al bijna 37 jaar op dezelfde locatie in de frietbusiness.

Ik ging altijd met plezier en fluitend naar het werk. Totdat wij werden overgenomen door een andere (Amerikaanse) frietfabriek. Ineens kregen we andere en strengere regels, en een heel andere werkwijze dan ik gewend was. Ik moest daar heel erg aan wennen. Op de een of andere manier kon ik daar niet zo heel goed mee overweg.

Ik zat niet meer lekker in mijn vel en ik zag alleen nog maar de negatieve dingen die daar gebeurde. Ik had weinig fut meer zowel op het werk als thuis. In die paar jaar dat we overgenomen zijn heb ik vijf keer van ploeg moeten wisselen omdat de ploegen niet allemaal even ‘sterk’ waren.

Bij de laatste overplaatsing werd het mij allemaal te veel. In de vroege dienst om 6.05 uur kreeg ik te horen dat ik weer overgeplaatst werd naar een andere ploeg. En wéér zonder overleg met mij.

Ik heb onze hr-manager om 7.30 uur opgewacht. Ik ben toen zijn kantoor binnengelopen en gezegd dat ik mijn ontslag kwam indienen. Daar schrok hij behoorlijk van. Ik was iemand die nooit tegenstribbelde en altijd deed wat mij gezegd en van me verwacht werd. Uiteindelijk hebben we toch nog een dik uur zitten praten en vroeg mij of ik open stond voor een gesprek met iemand. Daar stond ik voor open, maar wel met enige sceptische gedachten. Zo van: hoe kan een buitenstaander nou weten hoe ik mij voel? En hoe kun je voor mij het werken weer leuk maken?

 

negatief en weinig fut, reactie klant burn-out

 

 

Zo kwam ik gauw in contact met BoFit. Carina werd mijn coach en begeleider in het traject. Lekker de buitenlucht in, in een bosrijke omgeving. Wandelen, praten, oefeningen doen en leren omgaan met de huidige situatie op het werk door anders te denken en te doen.

Het mooie, vond ik, waren de geheugensteuntjes die ik van Carina kreeg via de app. Bepaalde oefeningen en/of tekeningen die ik had gedaan/gemaakt in het traject die ik kon gebruiken bij werksituaties als ik er even niet meer uitkwam.

Al na een paar sessies voelde ik mij weer een stuk beter en minder negatief doordat alleen al mijn denkwijze anders was. Voor mij was het een heel positieve en prettige ervaring mede doordat het vertrouwen met Carina zo goed ging.

Het werk is precies hetzelfde gebleven maar ik kijk er nu anders tegen aan. Ik ren mijzelf niet meer voorbij en heb toch een goed gevoel met wat ik gedaan krijg op het werk. Thuis bij verschillende situaties heb ik er ook mijn voordeel mee gedaan.

Mijn ervaring is: je kunt je omgeving niet veranderen, maar jezelf wel als je ervoor open staat. En met goede begeleiding!

 

Bedankt Carina!

 

 

 

0 reacties

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Josje | chaos in mijn hoofd

In juli 2016 overkwam mij in enkele weken tijd een aantal heftige persoonlijke gebeurtenissen, waaronder een miskraam. Ik werd geopereerd en snel daarna was ik weer aan het werk. Maar het ging niet. Ik hield fysieke klachten en kreeg daarbij paniekaanvallen.  ...

Burn-out ervaring van Giovanni | alcoholmisbruik

Op het moment dat ik via de bedrijfsverzekering bij Ingrid, burn-outcoach van BoFit, terecht kwam was ik mezelf niet meer. Ik was redelijk van het pad af. Mijn valkuil was alcohol. De mate van drinken is toegenomen door gedoe in werk- en privéomstandigheden....

Burn-outverhaal van Joop | hyperventilatie, hoge hartslag

In 2013 ben ik gestart als ondernemer met fantastische projecten en tevens twee fantastische kinderen op de wereld mogen zetten (2013 en 2015). Na een heel groot project en ongeveer zes maanden na de geboorte van mijn tweede was het zover. Tijdens een standaard...

Burn-out ervaring van Anouk | het niet meer redden

Zal mij niet gebeuren dat het te veel wordt. Ik red het wel. Zo erg is het bij mij niet. Veel werkende moeders met jonge kinderen in de peuter- en kleuterleeftijd hebben gebroken nachten, houden een huishouden bij, volgen een opleiding, proberen nog ergens hun...