Burn-out ervaring van Robin | uitval op het werk

door | aug 19, 2024 | Ervaringsverhalen

Eind 2022 viel ik abrupt uit op het werk. Een simpele druppel die de emmer uiteindelijk deed overlopen. Het overviel me.

De eerste weken dacht ik met een paar dagen/weken rust wel weer aan het werk te kunnen. Want een burn-out was niet mogelijk. Ik geloofde überhaupt niet in het principe burn-out. Het uitspreken van de term heeft die eerste weken dan ook heel veel moeite gekost. Terugdenkend, denk ik ook dat het pas na 4 weken ‘thuiszitten’ lukte om te erkennen dat ik in een burn-out zat (ondanks dat de huisarts, mijn leidinggevende en mijn directeur het al hadden benoemd). Dat was dan ook het moment waarop ik voor mijn gevoel ook pas echt de bodem raakte.

Via mijn werkgever kwam ik in aanraking met BoFit. Toen mij het idee van BoFit werd voorgesteld heb ik dit geweigerd. “Lopen door een bos en praten met zo’n zweverig type op geitenwollen sokken is echt niks voor en gaat me niet helpen.”

uitval op het werk, quote klant burn-out

 

Op licht en subtiel aandringen van mijn directeur heb ik toch maar de intake gepland. Met frisse tegenzin (zoals ik in die tijd ALLES met tegenzin deed overigens) ontmoette ik BoFit-coach Wil op de afgesproken plek. Na de beleefde voorstelronde heb ik meteen gezegd dat ik enorm sceptisch tegen het principe aan keek. Wil z’n woorden waren simpel. “Kom, we lopen gewoon even een rondje en daarna hoeven we ook helemaal niet verder met het traject.”

Dik een uur later kwamen we weer aan bij onze auto’s. Voor mijn gevoel al lichter dan toen we het rondje begonnen.

De vervolgsessies zijn voor mij niet te onderschatten belangrijk geweest. Zonder enige vorm van druk of een voor mij herkenbare vorm van script of schema kwamen we steeds een stukje dichter bij de essentie. Waar haal ik energie uit? Waar loop ik op leeg? Waar komen die emoties nou eigenlijk vandaan? Na een paar weken kreeg ik een heel ander beeld bij wat mij de afgelopen jaren heeft gedreven. En waarom dit helemaal niet paste bij mijn ambities als persoon.

Mijn zakelijke ambitie raakte mijn persoonlijke ambitie ook op geen enkel vlak meer. Ik was zakelijk niet wie ik wilde zijn en privé al een tijdje ook niet meer. Allemaal omdat ik de balans was kwijtgeraakt door een (achteraf) foute priorisering. Samen met Wil heb ik de eerste stappen gezet naar een realisatie wie ik wel wilde zijn en wat ik wel graag wilde doen op zakelijk vlak.

Halverwege het BoFit-traject heeft coach Ninka het werk van Wil overgenomen en onder haar begeleiding ben ik weer aan het werk gegaan.

Nu ben ik weer voor 100% aan het werk. Ik heb een compleet andere rol binnen mijn organisatie. Dankzij de begeleiding van BoFit heb ik kunnen omschrijven hoe mijn ideale functie er zou zien. Daarnaast heb ik de energie en moed kunnen verzamelen om dit ook zo te presenteren aan mijn werkgever.

Een alles omvattende wijziging in persoonlijk en zakelijk inzicht. Ik had dit echt niet alleen kunnen inzien en wijzigen.

Ik ben Wil en Ninka waanzinnig dankbaar dat ze mij zo veel verder hebben kunnen brengen dan alleen herstel. Daarmee natuurlijk dankbaar richting alle BoFit-helden!

Ik gun iedereen een BoFit-traject!

 

 

0 reacties

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van William | niet meer naar buiten durven

Eind mei 2021 liep ik vast in mijn werk en mijn relatie. Ik had veel angsten en ervaarde veel spanning in mijn lijf. Ik durfde niet meer naar buiten en sloot me in huis op, bang voor prikkels en stressgevoel. Ik was bang om alleen te zijn en raakte snel in paniek....

Burn-out ervaring van Kees | rollercoaster van emoties

Dinsdag 24 november 2020, een presentatie in een hotel. Een project waaraan ik heel veel had gedaan, maar wel buiten mijn normale werktijden. Overdag was ik te druk met andere gaten dichten. De presentatie ging prima. Wel was ik gezond gespannen. Tijdens het...

Burn-out ervaring van Henk | angstaanvallen en zelfmoordpogingen

Een jaar geleden ben ik in een burn-out terecht gekomen. De eerste signalen waren fysiek, zoals zweten, hartkloppingen en een korte adem. Dat sloeg snel over naar de emotionele kant. Veel woede en ook huilen. Op een dag kon ik mijn bed niet meer uit. Ik kon gewoon...

Burn-out ervaring van Linda | moe, emotioneel en hoofdpijn

Het is niet alsof ik veel uren maak, de drukte valt mee. De projecten waaraan ik werk geven gewoon geen energie. En al helemaal niet nu we door corona continu videobellen. “Het is niet dat ik in het rood zit, het is gewoon al heel lang oranje”, zeg ik tegen...