Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van Jeanette | mijzelf kwijt

Op een studiebijeenkomst van mijn avondopleiding barstte de bom. Een duidelijke aanleiding was er niet. Maar ik wist: wat ik nu doe, kan ik niet meer. Ik was totaal uitgeput en was mijzelf totaal kwijt. Op mijn werk heb ik de volgende dag gelijk aangegeven dat ik wat taken liet vallen. Ik dacht dat dit mij ruimte en lucht zou geven. Het tegendeel was waar. Ik voelde mij niet prettig bij deze beslissing. Waarom kon ik dit niet erbij doen? Na een aantal weken aanmodderen, kwam mijn directrice met het voorstel om een traject te doen bij Bofit. Dit naar aanleiding van de goede ervaring bij een collega van mij.

Al snel had ik een kennismakingsgesprek met Martinette in de buitenlucht. Ik vond het heel prettig om met iemand die buiten mijn werk en mijn privé stond te praten. Niets om rekening mee te houden, maar gewoon zeggen waar het op staat en wat je voelt. Daarnaast heb ik het als prettig ervaren om buiten te zijn. De natuur biedt zoveel maar als je te veel met je hoofd bij andere zaken bent zie je dit niet meer.

In de sessies met Martinette heb ik veel geleerd zowel geestelijk als lichamelijk. Ik had namelijk niet meer verwacht dat ik zou kunnen hardlopen. Door vele blessures had ik de hoop om te sporten al lang niet meer. Martinette heeft mij geleerd dat ik veel meer mijn lichaam mag en kan vertrouwen. Ook is mijn lichaam de moeite waard om voor te zorgen. Bij elke sessie voelde ik mijn lichaam sterker worden. De ervaring te hebben om te kunnen hardlopen zonder pijn en zonder kwaaltjes is voor mij echt fantastisch geweest. Ik kon voorzichtig aan weer vertrouwen op mijn eigen lichaam.

Door de gesprekken tijdens het lopen heb ik geleerd hoe ik in elkaar zit. Hoe ik een ander voor mezelf plaats, ik kwam wel op de tweede plek. Ik had geen rust voor mijzelf. Ik wilde graag alles doen, 100 procent perfect, gewoon doorgaan dan krijg je waardering. Ik heb geleerd dat ik niet alles kan en hoef te doen. Ik mag mijn eigen rustmomenten nemen en genieten van de kleine dingetjes in het leven. Ik mag ‘nee’ zeggen en voor mezelf opkomen. Martinette heeft me heel veel tips en inzicht gegeven en mij geleerd dat communicatie erg belangrijk is.

Martinette heeft mij weer op de rails gezet en de trein samen met mij weer laten rijden. Ik heb inzicht gekregen waar mijn werkpunten en leerpunten zitten maar zeker ook in de dingen die ik belangrijk vind in het leven. Alle ervaringen ben je rijker en je neemt het mee in de toekomst. De volgende uitspraak kwam ik tegen in een boek en hij vat de situatie goed weer:

In order to burn out, you first have to be on fire.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Robert | alles was te veel

Na een werkdag wist ik niet meer hoe ik met de bedrijfsbus was thuisgekomen. De hele weg was een ‘black out’. Dit was de laatste druppel en ik besloot mij ziek te melden. Ik dacht zelf nog: even een paar dagen rust nemen en dan ben ik er wel weer. Na een paar dagen...

Burn-outervaring van Luuk | gevoelig voor stress

Voor zover ik me kan herinneren ben ik altijd gevoelig geweest voor stress. In de zestien jaar dat ik werk, heb ik in elke functie wel periodes gehad dat het druk was en dat ik die druk ook fysiek ging ervaren. Met name het slapen ging dan wat minder. Afgelopen...

Burn-outervaring van Arie | buikklachten en druk op de borst

Ik voelde me een hele tijd niet zo goed. Het begon allemaal met buikklachten en druk op de borst. Met medicijnen schoot ik niets op. Na meerdere malen bij de huisarts te zijn geweest zeiden de dokter en de bedrijfsarts: “Je bent burn-out”. Dat was even schrikken....

Burn-outverhaal van Manon | futloos

Ik was niet meer vrolijk en voelde me verre van fit. Eigenlijk zag ik de zin van het leven niet meer zo in. Daar wilde ik iets aan doen. “Ik was behoorlijk depressief” Tijdens de intakesessie met BoFit-coach Hanke was ik futloos. Ik voelde me behoorlijk depressief....