Burn-outverhaal van Jozien | hyperventilatie

De verwachtingen waarmee ik aan het BoFit-traject begon is dat ik hoopte handvatten te krijgen om de balans tussen spanning en ontspanning terug te kunnen brengen. Het uiteindelijke doel was afname van mijn hyperventilatie en toename van mijn energie.

Mijn BoFit-coach was Esther. Ik heb haar als een fijne coach ervaren. Ze communiceerde helder, liet me tot inzichten komen en gaf mij ook de ruimte om dit zelf te ontdekken. Ze was erg geduldig, reflecteerde goed en was ook echt met MIJN doelen bezig. Ik voelde het als een persoonlijk traject. Geen algemene voorbeelden maar alles had betrekking op mijn situatie, mijn problemen en mijn klachten.

quote klant die is hersteld van burn-out

Tijdens het traject heb ik geleerd dat ik meer tijd aan mezelf moet besteden. Dat ik mezelf ook leuke dingen mag gunnen en om ervoor te zorgen dat ik dat ook daadwerkelijk doe block ik deze tijd nu in mijn agenda. Privétijd is nu ook een prioriteit geworden. Ik heb geleerd om afspraken met mezelf te maken. Niet alleen met vrienden, het huishouden en mijn werk. Ik merk dat het weer sporten belangrijker voor me was dan ik dacht. Het voelt weer goed of ‘verdiend’ als ik sport of iets anders leuks doe. Ook voelt het goed dat ik in elke situatie zelf het aantal hyperventilatieaanvallen kan beperken.

Ik ben zeer tevreden over het traject. Gezien de keuze van mijn organisatie is het een kort traject geweest. Dus het is voor mij extra belangrijk om de grenzen te blijven te bewaken en niet terug te vallen in oude patronen. Als ik kijk naar mijn eigen inbreng dan ben ik daar erg tevreden over. Ik ben open geweest omdat ik wist dat ik niet langer door kon gaan op de manier waarop ik bezig was. Ik kan behoorlijk eigenwijs zijn, dus soms was mijn inbreng of houding kritisch. Ik heb me aan afspraken met de coach en mezelf gehouden.

Een maand na afloop van het traject stuurde ik Esther de volgende mail: Ik wilde je even laten weten dat ik vandaag voor het eerst 5 km aan een stuk heb gelopen. Door jou heb ik mijn hobby weer gevonden. Lekker in het bos 3x in de week. En als grote uitdaging heb ik mezelf ingeschreven voor mijn eerste hardloopwedstrijd!

Een jaar na afloop van het BoFit-traject stuurde ik Esther de volgende mail: Ik heb afgelopen weekend een prestatie neergezet waarvan ik nooit had gedacht dat ik het kon. Een jaar geleden was jij getuige van het begin van mijn droom die ik gisteren heb gerealiseerd. Ik heb de marathon van Rotterdam uitgelopen!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Arie | buikklachten en druk op de borst

Ik voelde me een hele tijd niet zo goed. Het begon allemaal met buikklachten en druk op de borst. Met medicijnen schoot ik niets op. Na meerdere malen bij de huisarts te zijn geweest zeiden de dokter en de bedrijfsarts: “Je bent burn-out”. Dat was even schrikken....

Burn-out ervaring van Emma | lichamelijk en geestelijk leeggezogen

Ik sliep slecht, voelde me heel onrustig en prikkelbaar. Ik had last van mijn nek en schouders en zat niet lekker in mijn vel. Op mijn werk ging het ook niet goed. Mijn huisarts zei dat ik een burn-out had. Daar was ik het absoluut niet mee eens en was er zelfs een...

Burn-outverhaal van Jolanda | iedereen tevreden houden

Toen ik ‘eindelijk’ thuis kwam te zitten en niets meer voor elkaar kreeg, stortte mijn wereld in. Hoe kan dit nu? was de zin die iedere keer weer door mijn hoofd galmde. Er raasde om eerlijk te zijn de laatste tijd heel veel door mijn hoofd, vooral veel gevoelens...

Burn-outverhaal van Pierre | neerslachtig en stoppen met roken

Ik ben via het UWV doorverwezen naar BoFit vanwege burn-outverschijnselen, zoals neerslachtigheid, die ik sinds 2000 al verschillende keren heb gehad. Dit kwam mede door problemen op financieel, relatie- en werkgebied die niet voldoende zijn verwerkt. Hiervoor had...