Burn-out ervaring van Giovanni | alcoholmisbruik

door | feb 20, 2023 | Ervaringsverhalen

Op het moment dat ik via de bedrijfsverzekering bij Ingrid, burn-outcoach van BoFit, terecht kwam was ik mezelf niet meer. Ik was redelijk van het pad af. Mijn valkuil was alcohol.

De mate van drinken is toegenomen door gedoe in werk- en privéomstandigheden. Helemaal toen het thuisfront aangaf dat ik thuis niet meer mocht drinken. En er geen alcohol meer in huis zou komen. Toen nam de alcohol een loopje met mij.

Al tijdens het intakegesprek gaf mijn coach mij meteen een goed gevoel. Sinds ik met haar ben gaan trainen en sparren, ben ik gaan doseren. Ze kon mij in diverse situaties heel goed laten inzien dat ik dingen ook op een lagere versnelling kan uitvoeren. En nooit alleen maar vooruit moet kijken. Soms ook even stil moet staan en achterom moet kijken om te zien wat het leven waard is.

reactie klant burn-outherstel

In het begin van het traject ben ik niet direct gestopt met drinken. Omdat het thuisfront en mijn collega’s op een bepaald moment geen vertrouwen meer hadden dat ik mijn leven weer onder controle zou krijgen, ben ik ook in contact gekomen met Solutions (afkickkliniek, red.).

Er is een korte vrijwillige opname geweest van nog geen 24 uur. Ook mijn coach gaf aan dat dit zou kunnen helpen onder het motto ‘niet geschoten is altijd mis’. En wellicht dat er meerdere behandeltrajecten zouden kunnen helpen. Eén ding weet ik zeker: een opname had mij niet op de juiste weg gekregen. Toch heeft het wel mijn proces versneld doordat ik in de kliniek heb gezien wat verslaving met je doet. Voor mezelf werd duidelijk dat ik juist die mentale trainingen met mijn coach nodig had om mijn mindset anders te krijgen.

Tot het moment dat mijn sessies startten, was het bij mij ‘alles of niets’. Ik ben een vechter en ga altijd voor minimaal 100%, dat doe ik mijn hele leven al. Door de BoFit-sessies werd ik vooral mentaal nog sterker. Ondanks dat ik mentaal al heel sterk was, was ik dit sterke gevoel tijdens mijn alcoholperiode even kwijt.

Na meerdere sessies en allerlei verschillende trainingen (sportief en mindfulness) realiseerde ik me dat mijn behoeftes anders waren geworden. En dan doel ik niet alleen op de behoefte aan alcohol. Ik was even de weg kwijt en alcohol gaf mij rust. Maar inmiddels past alcohol niet meer bij mij. Ook het woord verslaving past niet bij mij.

Recent heb ik alcohol geprobeerd, maar het smaakt zelfs niet meer. En mocht ik het ooit weer gaan drinken, dan is het voor de gezelligheid maar niet meer alcohol om het drinken en te verzachten.

Ik ben in balans en sterker en krachtiger dan ooit. Ik ben heel blij dat ik dankzij het BoFit-traject met Ingrid mijzelf en mijn leven weer onder controle heb.

Wil jij ook herstellen van je burn-out en stressklachten?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

 

 

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Nico | driftbuien

In het juli 2010 was ik er klaar mee. Steeds maar ontzettend moe, om het minste of geringste driftbuien, soms zo erg dat ik er fysiek onwel van werd. ’s Avonds alleen nog maar liggen op de bank, geen zin meer in mijn werk en een leukere vader werd ik er ook niet...

Burn-out ervaring van Manon | elke dag overleven

Ik (28) ben getrouwd, moeder van twee kleine kindjes, een baan, fijne vrienden en familie om ons heen. Mijn partner en ik deden alles wat we wilden. Ik was altijd vrolijk, had veel energie, stond voor iedereen klaar, een echte perfectionist en kon alles aan. Je zou...

Burn-out ervaring van Kees | rollercoaster van emoties

Dinsdag 24 november 2020, een presentatie in een hotel. Een project waaraan ik heel veel had gedaan, maar wel buiten mijn normale werktijden. Overdag was ik te druk met andere gaten dichten. De presentatie ging prima. Wel was ik gezond gespannen. Tijdens het...

Burn-outverhaal van Anja | geen tijd om stil te staan

Altijd maar doorgaan en doorjakkeren. Geen tijd om stil te staan. Zo stond ik in het leven. Begin mei 2014 kreeg ik een ongeval op het werk. Dat was een geluk bij een ongeluk. Toen kreeg ik eindelijk wat rust. Als gevolg van het ongeluk moest ik in april 2015 een...