Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van Ingrid | somber

Er moest iets gebeuren. Door mijn lichamelijke en mentale klachten kon ik zo niet meer verder. Er hingen te veel donkere wolken boven mijn leven. Ik moest veel moeite doen om regelmatig de zon te zien schijnen.

“Te veel donkere wolken”

Daarom heb ik contact opgenomen met BoFit. Ik herkende me gelijk in de verhalen op de site. Dat het traject in de natuur plaatsvond was heerlijk. Ik had ook letterlijk behoefte aan ruimte en frisse lucht. Ik had vertrouwen in de manier van werken en durfde de sprong in het diepe te wagen, gesteund door BoFit-coach Esther.

Door de praktische oefeningen en gesprekken over de ballast in mijn leven, moest ik echt diep gaan. Esther prikte door mijn beschermlagen heen en ging door tot de kern, wat voorheen door diverse psychologen nog niet gelukt was. Chapeau!

Beschermlagen die 30 jaar lang waren opgebouwd, werden stukje bij beetje afgepeld. Wat tevoorschijn kwam, was een hoop verdriet, teleurstellingen en onzekerheid. Regelmatig bleef er niets meer over van de sterke, onafhankelijke vrouw die ik was. En toch lukte het Esther om mij elke keer weer met een goed gevoel naar huis te laten gaan. Ondanks de voor mij zware gespreksonderwerpen, waren het toch leuke, humoristische en fijne uurtjes waarnaar ik elke keer weer uitkeek.

Langzamerhand zag ik weer meer zonnestralen door het wolkendek heen komen. Mentaal werd ik steeds sterker en lichamelijk ging het ook de goede kant op. En niet alleen ik merkte dat, maar ook mijn omgeving. Weten dat je op de goede weg bent stimuleert enorm.
Voor mijn gevoel – en niet mijn verstand waarmee ik alles beredeneerde – ben ik inmiddels al heel ver op weg. Ik heb geleerd om voor mezelf te kiezen, mijn grenzen aan te geven en belangrijke beslissingen op mijn gevoel te nemen. Ik heb geleerd aan te geven wat voor mij belangrijk is en om qualitytime voor mezelf in te plannen. Zonder daarbij mijn omgeving uit het oog te verliezen. Ik ben er nog niet helemaal, werken aan je persoonlijke ontwikkeling houdt niet op na 6 maanden BoFit.

Momenteel schijnt de zon weer in mijn leven, ondanks de wolken die zich ook nog regelmatig laten zien. Na elke sessie heb ik aantekeningen gemaakt en die zal zeker af en toe doornemen om mij eraan te herinneren dat ik niet wil terugvallen in mijn oude patronen. Om te blijven beseffen dat ‘ik’ de regie heb in mijn eigen leven!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Loes | werkdruk en hartkloppingen

Een groot deel van 2020 heb ik gewerkt aan een stressvol project. Ik maakte te veel uren, werkte door in de avonden en weekenden, en sloeg maaltijden over. Na de afronding van dit project ben ik ‘gewoon’ weer doorgegaan. Me niet goed beseffend dat ik mijn grenzen...

Burn-outverhaal van Merel | geen plezier meer in werk

Juli 2017. Het begon met kijken. Ik merkte op dat ik moeite had met het lezen van mijn e-mails. Ik kon de woorden wel zien, maar de zin niet in één keer lezen. Het is een gek gevoel, het lijkt wel alsof je aangeschoten bent. Dit had ik wel eens eerder een dag of...

Burn-outverhaal van Menno | overspannen en geen rust

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik mijn laatste sessie had met BoFit-coach Martinette. In een van onze laatste gesprekken vroeg zij me om mijn ervaring met BoFit op papier te zetten. Nu – een jaar later – is voor mijn gevoel duidelijk wat de...

Burn-outervaring van Leyla | burn-outklachten en meer

In september 2018 ben ik uitgevallen met burn-outklachten en andere bijkomende klachten zoals PTSS, autisme, ADHD et cetera. Sindsdien heb ik niet stilgezeten en heb ik al het mogelijke gedaan om te herstellen. Therapie, meditatie en hypnose-oefeningen,...