Burn-outverhaal van Ingrid | somber

Er moest iets gebeuren. Door mijn lichamelijke en mentale klachten kon ik zo niet meer verder. Er hingen te veel donkere wolken boven mijn leven. Ik moest veel moeite doen om regelmatig de zon te zien schijnen.

“Te veel donkere wolken”

Daarom heb ik contact opgenomen met BoFit. Ik herkende me gelijk in de verhalen op de site. Dat het traject in de natuur plaatsvond was heerlijk. Ik had ook letterlijk behoefte aan ruimte en frisse lucht. Ik had vertrouwen in de manier van werken en durfde de sprong in het diepe te wagen, gesteund door BoFit-coach Esther.

Door de praktische oefeningen en gesprekken over de ballast in mijn leven, moest ik echt diep gaan. Esther prikte door mijn beschermlagen heen en ging door tot de kern, wat voorheen door diverse psychologen nog niet gelukt was. Chapeau!

Beschermlagen die 30 jaar lang waren opgebouwd, werden stukje bij beetje afgepeld. Wat tevoorschijn kwam, was een hoop verdriet, teleurstellingen en onzekerheid. Regelmatig bleef er niets meer over van de sterke, onafhankelijke vrouw die ik was. En toch lukte het Esther om mij elke keer weer met een goed gevoel naar huis te laten gaan. Ondanks de voor mij zware gespreksonderwerpen, waren het toch leuke, humoristische en fijne uurtjes waarnaar ik elke keer weer uitkeek.

Langzamerhand zag ik weer meer zonnestralen door het wolkendek heen komen. Mentaal werd ik steeds sterker en lichamelijk ging het ook de goede kant op. En niet alleen ik merkte dat, maar ook mijn omgeving. Weten dat je op de goede weg bent stimuleert enorm.
Voor mijn gevoel – en niet mijn verstand waarmee ik alles beredeneerde – ben ik inmiddels al heel ver op weg. Ik heb geleerd om voor mezelf te kiezen, mijn grenzen aan te geven en belangrijke beslissingen op mijn gevoel te nemen. Ik heb geleerd aan te geven wat voor mij belangrijk is en om qualitytime voor mezelf in te plannen. Zonder daarbij mijn omgeving uit het oog te verliezen. Ik ben er nog niet helemaal, werken aan je persoonlijke ontwikkeling houdt niet op na 6 maanden BoFit.

Momenteel schijnt de zon weer in mijn leven, ondanks de wolken die zich ook nog regelmatig laten zien. Na elke sessie heb ik aantekeningen gemaakt en die zal zeker af en toe doornemen om mij eraan te herinneren dat ik niet wil terugvallen in mijn oude patronen. Om te blijven beseffen dat ‘ik’ de regie heb in mijn eigen leven!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Marcella | negatieve spiraal

Door heel veel negatieve gebeurtenissen in het verleden kreeg ik bijna 9 jaar geleden last van hyperventilatie en paniekaanvallen. Ik bleef maar doorgaan en maar doorgaan, niemand mocht merken dat ik ergens last van had. "Ik bleef maar doorgaan" Totdat mijn zoontje...

Burn-out ervaring van Yvonne | spanningsklachten en kort lontje

In overwerkte toestand had ik samen met mijn leidinggevende besloten om even te stoppen met werken en me ziek te melden. Ik had last van spanningsklachten in mijn rug en nek, ademhalingsproblemen, concentratie- en slaapproblemen, en een kort lontje. Ik kwam...

Burn-outverhaal van Anna | chronisch ziek en burn-out

Enkele weken geleden had ik mijn laatste afspraak met BoFit-coach Ninka. We hebben ons contact op een goede manier kunnen afsluiten omdat het nu – eindelijk – weer goed met mij gaat. Hiermee kwam en komt langzaam het besef wat er de afgelopen tijd allemaal is...