Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van Ingrid | somber

Er moest iets gebeuren. Door mijn lichamelijke en mentale klachten kon ik zo niet meer verder. Er hingen te veel donkere wolken boven mijn leven. Ik moest veel moeite doen om regelmatig de zon te zien schijnen.

“Te veel donkere wolken”

Daarom heb ik contact opgenomen met BoFit. Ik herkende me gelijk in de verhalen op de site. Dat het traject in de natuur plaatsvond was heerlijk. Ik had ook letterlijk behoefte aan ruimte en frisse lucht. Ik had vertrouwen in de manier van werken en durfde de sprong in het diepe te wagen, gesteund door BoFit-coach Esther.

Door de praktische oefeningen en gesprekken over de ballast in mijn leven, moest ik echt diep gaan. Esther prikte door mijn beschermlagen heen en ging door tot de kern, wat voorheen door diverse psychologen nog niet gelukt was. Chapeau!

Beschermlagen die 30 jaar lang waren opgebouwd, werden stukje bij beetje afgepeld. Wat tevoorschijn kwam, was een hoop verdriet, teleurstellingen en onzekerheid. Regelmatig bleef er niets meer over van de sterke, onafhankelijke vrouw die ik was. En toch lukte het Esther om mij elke keer weer met een goed gevoel naar huis te laten gaan. Ondanks de voor mij zware gespreksonderwerpen, waren het toch leuke, humoristische en fijne uurtjes waarnaar ik elke keer weer uitkeek.

Langzamerhand zag ik weer meer zonnestralen door het wolkendek heen komen. Mentaal werd ik steeds sterker en lichamelijk ging het ook de goede kant op. En niet alleen ik merkte dat, maar ook mijn omgeving. Weten dat je op de goede weg bent stimuleert enorm.
Voor mijn gevoel – en niet mijn verstand waarmee ik alles beredeneerde – ben ik inmiddels al heel ver op weg. Ik heb geleerd om voor mezelf te kiezen, mijn grenzen aan te geven en belangrijke beslissingen op mijn gevoel te nemen. Ik heb geleerd aan te geven wat voor mij belangrijk is en om qualitytime voor mezelf in te plannen. Zonder daarbij mijn omgeving uit het oog te verliezen. Ik ben er nog niet helemaal, werken aan je persoonlijke ontwikkeling houdt niet op na 6 maanden BoFit.

Momenteel schijnt de zon weer in mijn leven, ondanks de wolken die zich ook nog regelmatig laten zien. Na elke sessie heb ik aantekeningen gemaakt en die zal zeker af en toe doornemen om mij eraan te herinneren dat ik niet wil terugvallen in mijn oude patronen. Om te blijven beseffen dat ‘ik’ de regie heb in mijn eigen leven!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outerhaal van Heidi | energie op

In het najaar van 2015 werd ik getroffen door een burn-out. Dat overkomt je natuurlijk niet van de ene op de andere dag, daar gaat een hoop aan vooraf. Waaronder in de zomer van 2015 een auto-ongeluk.   “De whiplash die ik opliep was de druppel”   De...

Burn-outervaring van Marina | corona en burn-out

2020 was voor iedereen een bizar jaar met veel uitdagingen. Ik heb mijn hele leven in een rijdende trein gezeten; alles aanpakken en maar doorgaan. Totdat de combinatie van het thuiswerken voor mijn opdrachtgever én thuis lesgeven aan mijn twee jonge kinderen...

Burn-outervaring van Monique | veel fysieke klachten

Vrijdag 24 juli 2020 sleepte ik mij letterlijk naar kantoor. Ik was niet gewoon moe, maar heel erg moe. Het leek wel alsof ik de marathon had gelopen. Plichtsgetrouw als ik was, ben ik toch achter mijn computer gaan zitten. Na een kopje thee zal het wel overgaan,...

Burn-outverhaal van Pierre | neerslachtig en stoppen met roken

Ik ben via het UWV doorverwezen naar BoFit vanwege burn-outverschijnselen, zoals neerslachtigheid, die ik sinds 2000 al verschillende keren heb gehad. Dit kwam mede door problemen op financieel, relatie- en werkgebied die niet voldoende zijn verwerkt. Hiervoor had...