Tweedeling

door | feb 17, 2015 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardEr komen elke week veel aanmeldingen binnen bij BoFit. Allemaal mensen die gemotiveerd zijn om te herstellen van hun burn-out, hun angst- en paniekaanvallen of andere stressgerelateerde klachten zoals vermoeidheid, slapeloosheid en depressieve klachten. De een is werknemer, de ander ondernemer en weer anderen hebben een UWV-uitkering ziektewet, Wajong of WIA.

Bij BoFit is iedereen welkom, maar we bekijken wel individueel of onze manier van werken geschikt is voor iemand. We geven eerlijk antwoord op de vraag of ons herstelprogramma tot het juiste resultaat kan leiden: fysiek, emotioneel en mentaal weer volledig in balans zijn en arbeidsgeschikt. Een BoFit-traject is meestal niet geschikt voor mensen met een chronische psychiatrische diagnosestelling of zware verslavingsproblematiek, omdat zij zich vaak niet aan de afspraken kunnen houden. Het kan wel, maar dat hangt erg van de persoon af.

In de afgelopen 15 jaar is wel bewezen dat onze aanpak voor alle betrokken partijen tot een win-winsituatie leidt. Wij bieden kwaliteit met een succesvolle methodiek, maatwerk en continuïteit in het plan van aanpak. Het is mooi om te zien dat bijna iedereen die aan een BoFit-traject begint het ook afmaakt en daarna weer vrij en blij door het leven gaat. Veel mensen krijgen het BoFit-traject dan ook vergoed door hun werkgever, hun verzekeraar of het UWV.

Er zijn ook mensen die heel graag willen herstellen bij BoFit, maar dat niet mogen van hun werkgever of uitkeringsinstantie. Bijvoorbeeld omdat er samenwerkingsafspraken zijn gemaakt met andere partijen of er geen budget is bij WIA en Wajong. Ik ben tegen bureaucratie, eigenbelang en verborgen agenda’s als deze zaken iemands herstel in de weg staan. Ik pleit voor het belang van het eigen initiatief, gekoppeld aan een ontwikkelings- en resultaatgericht plan van aanpak met alle betrokken partijen. Voor herstel en opbouw gaan en dan applaus voor iedereen.

Samen sterk worden met in de hoofdrol degene die ziek is en beter wil worden.

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

jonge werknemer met mentale klachten

3 stappen om voorgoed van je mentale stressklachten af te komen

De helft van Nederland heeft last van mentale stressklachten. En presteert hierdoor minder op het werk. Herken jij dit? Of heb je juist in je vrije tijd last van mentale klachten? Tijd om deze grondig aan te pakken! En er voorgoed mee af te rekenen. Hoe voelt het...

foto bo bogaard

Droom wordt wakker!

Je hebt van die momenten in je leven dat het best goed gaat en dat je energiebalans goed is. Alles is dan in beweging. Je gezondheid, je creativiteit, je relatie. Love is in the air! Het gaat jaren goed, maar dan ga je steeds meer aanpakken en nemen de...

lifestyleverbetering en burn-out

13 positieve effecten door leefstijlverandering

Onlangs publiceerde het NRC een artikel over het bevorderen van leefstijlverandering en de erkenning van leefstijlgeneeskunde. Vooral bij chronische (levensstijl)ziekten levert dit veel op. Wist je dat veranderen van het dagelijks leven van een patiënt vaak meer...