Tweedeling

door | feb 17, 2015 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardEr komen elke week veel aanmeldingen binnen bij BoFit. Allemaal mensen die gemotiveerd zijn om te herstellen van hun burn-out, hun angst- en paniekaanvallen of andere stressgerelateerde klachten zoals vermoeidheid, slapeloosheid en depressieve klachten. De een is werknemer, de ander ondernemer en weer anderen hebben een UWV-uitkering ziektewet, Wajong of WIA.

Bij BoFit is iedereen welkom, maar we bekijken wel individueel of onze manier van werken geschikt is voor iemand. We geven eerlijk antwoord op de vraag of ons herstelprogramma tot het juiste resultaat kan leiden: fysiek, emotioneel en mentaal weer volledig in balans zijn en arbeidsgeschikt. Een BoFit-traject is meestal niet geschikt voor mensen met een chronische psychiatrische diagnosestelling of zware verslavingsproblematiek, omdat zij zich vaak niet aan de afspraken kunnen houden. Het kan wel, maar dat hangt erg van de persoon af.

In de afgelopen 15 jaar is wel bewezen dat onze aanpak voor alle betrokken partijen tot een win-winsituatie leidt. Wij bieden kwaliteit met een succesvolle methodiek, maatwerk en continuïteit in het plan van aanpak. Het is mooi om te zien dat bijna iedereen die aan een BoFit-traject begint het ook afmaakt en daarna weer vrij en blij door het leven gaat. Veel mensen krijgen het BoFit-traject dan ook vergoed door hun werkgever, hun verzekeraar of het UWV.

Er zijn ook mensen die heel graag willen herstellen bij BoFit, maar dat niet mogen van hun werkgever of uitkeringsinstantie. Bijvoorbeeld omdat er samenwerkingsafspraken zijn gemaakt met andere partijen of er geen budget is bij WIA en Wajong. Ik ben tegen bureaucratie, eigenbelang en verborgen agenda’s als deze zaken iemands herstel in de weg staan. Ik pleit voor het belang van het eigen initiatief, gekoppeld aan een ontwikkelings- en resultaatgericht plan van aanpak met alle betrokken partijen. Voor herstel en opbouw gaan en dan applaus voor iedereen.

Samen sterk worden met in de hoofdrol degene die ziek is en beter wil worden.

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

man loopt depressief over treinrails

3 significante verschillen tussen depressie en burn-out

Heb je een depressie of burn-out? Een depressie wordt op een andere manier aangepakt en behandeld dan een burn-out. Daarom is het belangrijk te weten of je met een depressie of burn-out kampt. Hierdoor vind je de begeleiding die het beste past bij je situatie en is...

foto bo bogaard

Ingehouden woede

Als jongetje was ik soms verlegen, maar vaak ook heel erg blij en uitbundig. Ik kon ook heel goed delegeren. Iemand plakte mijn band voor een wederdienst. Ik was makkelijk maar niet gemakzuchtig. Ik praat nu over de leeftijd 10-15 jaar. Het was...

foto bo bogaard

Onverstoorbaar

Na 18 jaar werken in de verslavingszorg met de zwaarste groep, startte ik 15 jaar geleden BoFit. Afscheid nemen van in loondienst werken was niet zo moeilijk. Het vervelendste aan mijn oude werk vond ik dat de bureaucratie en vele lagen managers zijn...