Burn-outverhaal van Lida | ik was op

Ik ben 33 jaar, zzp’er en een alleenstaande moeder van een zoon van 7 en een dochtertje van 2 jaar. Vorig jaar ging het mis. Na een slopende scheiding was het gedaan met me. Ik was op, meer dan op. Mijn hoofd stroomde over, mijn lijf kon niet meer.

“Ik kon gewoon niet meer”

Ik ging moe naar bed en kwam er net zo moe weer uit. Ik was bibberig, huilde alleen maar en had last van paniekaanvallen, hyperventilatie, hartkloppingen en hoofdpijnen. Echt heel eng allemaal. Ik functioneerde niet meer en kon ook niet kon meer werken. Alles kostte me enorm veel energie en moeite.

Al die jaren daarvoor denderde ik maar door. Zorgen voor de kinderen, werken, huishouden, boodschappen, administratie en de slopende scheiding hebben me genekt. Omdat ik zzp’er was moest ik me ziek melden. Na een tijdje kwam er iemand van mijn AOV-verzekering langs en werd mij een BoFit-hersteltraject aangeboden. Ik had nog nooit van de BoFit-methode gehoord en had geen idee wat ik ervan moest verwachten. Eerlijk gezegd keek ik er erg sceptisch tegenaan. Hoe kon iemand mij in vredesnaam helpen? Maar het tegendeel is bewezen.

BoFit-coach Janneke heeft me geholpen om mezelf weer terug te vinden. Wat zij mij heeft teruggegeven is mijn moed, zelfvertrouwen en overzicht, maar vooral mijn gevoel. Ze heeft me op een fijne manier geleerd om te gaan met mijn angsten en verdriet. Hoe ik het beste mijn pijn, woede, frustratie en machteloosheid kon aanpakken. We hebben gelachen, gehuild en veel gepraat. Alles kwam aan bod.

BoFit bood mij de juiste begeleiding om weer beter te worden. Ik kreeg handvatten aangereikt en stap voor stap kwam alles weer in de goede volgorde, met mijzelf als middelpunt. Omdat altijd alle sessies buiten in de natuur plaatsvinden, word je blootgesteld aan alle natuurlijke elementen en word je je steeds bewuster van jezelf en alles wat er gebeurd is.

En ja… ik ben mezelf tegengekomen. Maar aan het eind van het BoFit-traject was ik weer sterk en in balans. Ik wist wat ik moest doen in bepaalde situaties. Ik zag mijn doelen weer en wist hoe ik deze kon bereiken.

Ik ben heel positief over de herstelmethode van BoFit en ben dankbaar dat mij een BoFit-traject is aangeboden. Vooral veel dank voor BoFit-coach Janneke. Dankzij de goede begeleiding kan ik weer genieten!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Pascal | de lat hoog leggen

Ik ben iemand die de boel voor de buitenwereld redelijk op orde heeft. Een mooi gezin, mooi huis, goede baan en een mooie auto. Kortom: huisje, boompje, beestje. Waarom klagen? Ik heb toch alles? In dit mooie plaatje was ik constant met mezelf in conflict. Doe ik...

Burn-outverhaal van Laas | ernstige burn-out

Medio 2010 werd bij mij een ernstige burn-out geconstateerd. Nadat ik eerst heel veel heb uitgerust ben ik al snel gaan zoeken naar hulp om er weer bovenop te komen. Ik heb vele gesprekken gevoerd met een eerstelijnspsycholoog, ademtherapie gedaan,...

Burn-out ervaring van Natalja | stress en overbelasting

Op 20 mei 2020 maakte ik voor de eerste keer kennis met BoFit en BoFit-coach Julian. Dit eerste contactmoment was direct erg waardevol. Ondanks dat het geen coachingsessie betrof reikte Julian mij inzichten aan die direct toepasbaar waren op mijn situatie. Ook werd...

Burn-outverhaal van Anja | geen tijd om stil te staan

Altijd maar doorgaan en doorjakkeren. Geen tijd om stil te staan. Zo stond ik in het leven. Begin mei 2014 kreeg ik een ongeval op het werk. Dat was een geluk bij een ongeluk. Toen kreeg ik eindelijk wat rust. Als gevolg van het ongeluk moest ik in april 2015 een...