06 2095 6938 info@bofit.nl

Burn-outverhaal van Pieter | scheiding en burn-out

In oktober 2014 kreeg ik burn-out klachten. Ik was volledig uitgeput door mijn scheiding, mijn drukke verantwoordelijke baan en de plotselinge stopzetting van mijn arbeidsovereenkomst. Dit laatste eindigde met een vervelende rechtszaak.

“Dat alles samen was te veel”

Ik dacht geen grenzen te hebben, maar hier kwam ik mijzelf toch tegen. Op het moment dat ik accepteerde dat het niet meer ging, heb ik twee weken bijna fulltime geslapen. Vervolgens krabbelde ik heel langzaam weer op. In december 2014 heb ik UWV om toestemming gevraagd om een BoFit-traject te volgen om mentaal en fysiek verder te herstellen.

Na het akkoord van UWV werd ik direct gebeld door mijn persoonlijke BoFit-coach/trainer Yolanda en werd de eerste sessie al voor de week erna ingepland. De trainingen waren altijd in het bos of op de hei in mijn regio; heerlijk in de buitenlucht. We hebben veel gelopen, hardgelopen en oefeningen gedaan, maar ook veel gepraat.

Mijn coach was oprecht geïnteresseerd en het voelde voor mij telkens alsof zij me echt weer een stap verder ging brengen in mijn herstelproces! Yolande heeft ook ‘bijgestuurd’. Telkens gaf ik aan dat mijn doel was om snel te herstellen zodat ik ’snel verder’ kon. Ik leerde om hier – uiteindelijk – anders naar te gaan kijken en meer naar mijn lijf te gaan luisteren.

De trainingen heb ik als erg prettig ervaren. Elke week een uur; in het begin zelfs twee keer per week een uur. Inmiddels is mijn BoFit- traject afgerond en voel ik mij goed. Vanaf het begin van het traject ben ik weer gaan mountainbiken. Nu fiets ik wekelijks 35-50 kilometer.

Ik ben in mei 2015 als zelfstandige gestart en heb mijn werkuren per week uitgebreid. Vanaf augustus 2015 werk ik bij een aantal opdrachtgevers weer fulltime. Dat was mijn doel, maar wel met het verschil dat ik nu meer naar mijn lijf luister!

BoFit – en in het bijzonder Yolanda – enorm bedankt voor jullie hulp!

Vragen naar aanleiding van een ervaringsverhaal?

Wil je direct persoonlijk contact? Bel 06 2095 6938‬ voor direct contact met BoFit-coach Bo Bogaard.
Krijg je zijn voicemail? Spreek je telefoonnummer in, dan belt hij je terug.

Wil je liever gebeld worden, klik dan op de button. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op, ook in het weekend.