Burn-outverhaal van Pieter | scheiding en burn-out

In oktober 2014 kreeg ik burn-out klachten. Ik was volledig uitgeput door mijn scheiding, mijn drukke verantwoordelijke baan en de plotselinge stopzetting van mijn arbeidsovereenkomst. Dit laatste eindigde met een vervelende rechtszaak.

“Dat alles samen was te veel”

Ik dacht geen grenzen te hebben, maar hier kwam ik mijzelf toch tegen. Op het moment dat ik accepteerde dat het niet meer ging, heb ik twee weken bijna fulltime geslapen. Vervolgens krabbelde ik heel langzaam weer op. In december 2014 heb ik UWV om toestemming gevraagd om een BoFit-traject te volgen om mentaal en fysiek verder te herstellen.

Na het akkoord van UWV werd ik direct gebeld door mijn persoonlijke BoFit-coach/trainer Yolanda en werd de eerste sessie al voor de week erna ingepland. De trainingen waren altijd in het bos of op de hei in mijn regio; heerlijk in de buitenlucht. We hebben veel gelopen, hardgelopen en oefeningen gedaan, maar ook veel gepraat.

Mijn coach was oprecht geïnteresseerd en het voelde voor mij telkens alsof zij me echt weer een stap verder ging brengen in mijn herstelproces! Yolande heeft ook ‘bijgestuurd’. Telkens gaf ik aan dat mijn doel was om snel te herstellen zodat ik ’snel verder’ kon. Ik leerde om hier – uiteindelijk – anders naar te gaan kijken en meer naar mijn lijf te gaan luisteren.

De trainingen heb ik als erg prettig ervaren. Elke week een uur; in het begin zelfs twee keer per week een uur. Inmiddels is mijn BoFit- traject afgerond en voel ik mij goed. Vanaf het begin van het traject ben ik weer gaan mountainbiken. Nu fiets ik wekelijks 35-50 kilometer.

Ik ben in mei 2015 als zelfstandige gestart en heb mijn werkuren per week uitgebreid. Vanaf augustus 2015 werk ik bij een aantal opdrachtgevers weer fulltime. Dat was mijn doel, maar wel met het verschil dat ik nu meer naar mijn lijf luister!

BoFit – en in het bijzonder Yolanda – enorm bedankt voor jullie hulp!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Edwin | in een zwart gat

Ik was net dat speelgoedkonijntje uit de reclame van Duracell-batterijen; ik bleef maar doorgaan en doorgaan. Tegen beter weten in eigenlijk, want diep van binnen besefte ik dat ik zwaar in het rood liep en ik mijn energie niveau niet meer kon aanvullen. Ook niet...

Burn-outervaring van Jacqueline | depressies en bang

Jarenlang heb ik rondgelopen met depressies. Ik probeerde iedereen altijd te helpen om maar geaccepteerd te worden. Nooit was het goed genoeg. Voor de depressies ben ik een paar keer in therapie geweest. Helaas voelde ik me niet serieus genomen. Ik ging maar weer...

Burn-out ervaring van Marjolijn | leren grenzen stellen

Al jaren was ik aan het vechten tegen mijzelf. Veel lichamelijke klachten, een operatie en toch maar blijven doorlopen want er moeten nu eenmaal dingen doorgaan. Tot die ene ochtend… Het ging niet meer en dat kwam als een grote schok, maar achteraf ook als een...