Volgers

door | aug 5, 2015 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardIk was 6 jaar toen mijn vader mij meenam naar het woonwagenkamp waar hij maatschappelijk werk deed. Ik weet nog goed hoe het voelde om onder die woonwagens te spelen met andere kinderen. Daarmee was het fundament gelegd voor mijn wens om altijd een vrij en blij mens te willen zijn. In de eerste 30 jaar van mijn leven heb ik dat ook goed in praktijk gebracht. Ik had een pluk-de-dag-mentaliteit en geen arbeidsethos.

De maatschappij was ook makkelijk. Er ontstond eindelijk een jongerencultuur, de ontkerkelijking was een feit en de seksuele revolutie in volle gang. Veel innovatie, bewustwording en de muziek was goed. Ook toen ik een vaste baan in de verslavingszorg kreeg, had ik nog steeds niet het gevoel dat ik vastzat. En na de geboorte van mijn drie dochters was mijn leven helemaal af. Ik heb als ouder nooit het gevoel gehad dat kinderen een last zijn, het ging vanzelf. Ik ging minder werken en dat was goed.

Ik ben nooit een volger geweest, maar altijd iemand met een eigen mening. De waarheid bestaat niet en zeker mijn waarheid niet, maar ik wilde wel altijd vrij en mijn eigen keuzes maken. Anderen volgen past niet bij mijn persoonlijkheid en ook niet bij de opvoeding die ik kreeg. De omgeving heeft daarop geen invloed. Ik heb genoeg conflicten in mijn leven gehad om creatief door te kunnen. Gelukkig is mijn gezondheid goed. Ik heb nog nooit in het ziekenhuis gelegen en in de 15 jaar dat BoFit nu bestaat heb ik nog nooit een dag verzaakt. Ik vind het heerlijk om ondernemer te zijn met een ideaal. Mensen helpen met een duidelijk plan van aanpak, dat gericht is op ontwikkeling en resultaat.

Helaas moet ik constateren dat de maatschappij en ook de mensen veranderd zijn. Er zijn nog maar weinig mensen die de kunst van ontspanning kennen. Iedereen heeft het druk, druk, druk. Stress. Veel jongeren komen zichzelf tegen en vechten tegen omvallen. Steeds meer mensen volgen en ik denk dat het nog wel even duurt voordat er een generatie opstaat die zegt: ”En nu is het genoeg!”

Dan zijn we weer terug bij waar het om gaat. Vrij en blij zijn!

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

foto bo bogaard

We willen ‘nee’ zeggen maar we kunnen het niet meer

Donald J. Trump is gekozen tot president van de USA en de halve wereld is in shock. Ik heb veel analyses gelezen en meningen gehoord. Uiteindelijk is het niet de persoon maar het systeem dat niet meer gewild is. Mensen voelen zich niet meer bij de...

foto bo bogaard

Taboe!

Het was toch wel weer een schok toen ik hoorde dat Joost Zwagerman zichzelf dood had gemaakt. Zelfdoding is een eenzame beslissing. Een kortsluiting? Ik moest terugdenken aan mijn eigen ervaringen. Op mijn twintigste sneed mijn vriendin haar polsen...

re-integratie na burn-out, vrouw die re-integreert

Re-integreren na je burn-out? Zo doe je dat

Re-integratie na burn-out. Waarschijnlijk zit je vol met vragen. Bijvoorbeeld: hoe verloopt re-integratie eigenlijk? Wat gebeurt er als je niet meer naar je huidige functie terug wil of kan en van baan wil veranderen? En wat zijn eigenlijk je rechten en plichten?...