Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van Hugo | overprikkeld

Ik was boer in hart en nieren en werkte hard. Eerst op het land en met de koeien. Toen de verdiensten terugliepen werd ik akkerbouwer en fokte jongvee. Daarnaast ging ik werken bij een logistiek bedrijf in de buurt. Ik kreeg daar al snel informeel ook de rol om jonge medewerkers te begeleiden. Mooi werk om te doen.

“Uit het niets begon alles voor mijn ogen te draaien”

Het waren lange werkdagen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds 23.00 uur, maar ik voelde me goed (al viel ik wel kilo`s af). Totdat in maart op het werk ineens alles voor mijn ogen begon te draaien en ik werd opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig bleek lichamelijk alles in orde. Toch voelde ik me nog niet helemaal goed, ik was duizelig. Maar ja, ik moest door. Het volgende project stond alweer gepland, een verbouwing van één van de schuren. De verbouwing was bijna klaar toen ik opnieuw in elkaar zakte. Toen ik mij na een weekje vrij weer meldde bij mijn werkgever was de diagnose: burn-out. En zo voelde het ook, ik was geestelijk en lichamelijk gewoon op!

Op internet zocht ik informatie over burn-out en kwam op de site van BoFit terecht. De werkwijze sprak mij erg aan, begeleiding in combinatie met natuur en bewegen. Ik heb gebeld en nog dezelfde week had ik een intakegesprek op de Veluwe met BoFit-coach Marc. De klik was er vanaf het eerste moment. Jongens nog aan toe wat heb ik van me af gepraat. Marc luisterde rustig en aandachtig en aan het eind van het gesprek stond voor mij vast dat dit het traject was dat ik wilde volgen.

De eerste tijd was ik overprikkeld. Ik was lichamelijk erg moe, maar geestelijk was het nog moeilijker. Ook al was ik zelf op, ik bleef de drive houden om mensen te helpen die niet lekker in hun vel zaten. Daarom hebben we er samen eerst voor gezorgd dat er een situatie ontstond waarin ik kon herstellen. Ik zorgde voor voldoende tijd voor mezelf en ging aan mijn conditie werken. Ik merkte dat mijn hoofd leger werd door het bewegen en hardlopen in de natuur.

Tegelijkertijd hadden we ook inhoudelijke gesprekken en die hebben me heel veel inzicht gegeven. Voor mij was het heel belangrijk om te ontdekken hoe sensitief ik eigenlijk was. Daar was ik me totaal niet van bewust. Mijn coach vroeg of ik wel eens had gehoord van HSP. Hij legde uit wat een hoogsensitief persoon was en eenmaal thuis ben ik me erin gaan verdiepen. Dat was een openbaring voor mij. Steeds weer dacht ik: ja, dat ben ik of dat heb ik ook. Ineens vielen heel veel puzzelstukken in elkaar. Ik snapte hoe ik in elkaar zit en wat goed voor mij is en ook dat ik zo overprikkeld kon raken.

Ik werk graag met mensen en wilde hen altijd al helpen. Mensen kwamen ook vaak naar mij toe. Nu snap ik waarom. Ik zie in dat mijn sensitiviteit de afgelopen jaren een valkuil is geweest en me veel energie en kracht kostte. Nu ervaar ik het als een kracht en gééft het mij juist energie. Dat kan pas als er sprake is van een goede balans, waarbij ik mijn eigen grenzen aangeef. Ik wil ook meer met deze kwaliteit gaan doen. Ik wil anderen helpen om zichzelf beter te begrijpen en te erkennen. Hen helpen om in hun eigen kracht te komen.

Alles bij elkaar en terugkijkend ben ik blij dat dit me overkomen is. Mijn coach heeft me inzicht gegeven, me geholpen om een goede balans te vinden en mij gestimuleerd om mijn kwaliteiten te ontwikkelen en te vertrouwen op mijn gevoel.

Marc, bedankt voor wat je me gegeven hebt en voor mij gedaan hebt!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Collin | bore-out

Het is in mei 2015 gebeurd. Er knapte iets in mijn hoofd met als gevolg dat ik bijna niet meer kon eten, afviel en paniekaanvallen kreeg met een paar keer hyperventilatie. Ik had veel last van druk op mijn borst en kreeg echt slapeloze nachten van de rare gedachtes...

Burn-outverhaal van Annabel | kwetsbaar en fysieke klachten

April 2017 kon ik niet meer werken. Alle symptomen wezen op een burn-out. Het leek op dat moment uit het niets te komen. Dit terwijl ik al langere tijd heel slecht sliep, heel emotioneel was, me snel aangevallen voelde. Direct ben ik in therapie gegaan die met name...

Burn-outverhaal van Robin | burn-out voorkomen

Zomer 2018. Het is een heerlijke zomerdag, 25 graden, onderweg in de auto naar onze nieuwe woning dichtbij het strand. Een droom die is uitgekomen. Mijn vrouw is zwanger van ons eerste kind, het bedrijf loopt goed en ik heb een druk sociaal leven. Ondanks al dit...

Burn-outverhaal van Joop | hyperventilatie, hoge hartslag

In 2013 ben ik gestart als ondernemer met fantastische projecten en tevens twee fantastische kinderen op de wereld mogen zetten (2013 en 2015). Na een heel groot project en ongeveer zes maanden na de geboorte van mijn tweede was het zover. Tijdens een standaard...