06 2095 6938 info@bofit.nl

Burn-out? Uw partner heeft net zo goed hulp nodig

door | nov 27, 2017 | BoFit Burn-out Blog | 0 Reacties

Een burn-out heb je nooit alleen. Een burn-out doet namelijk veel met de omgeving. En dan vooral met de partner met wie u lief en leed deelt. Partners zijn vaak een vergeten groep terwijl er veel op ze afkomt en ze zich vaak machteloos voelen. Ze willen er voor hun geliefde zijn maar weten niet hoe. Wat doet het met uw partner dat u burn-out bent? En hoe kan hij of zij hier het beste mee omgaan?

De ander niet belasten

Mensen met een burn-out voelen zich vaak schuldig naar hun omgeving. Maar vaak wordt vergeten dat partners zich ook heel schuldig voelen naar hun geliefde toe die de burn-out heeft ontwikkeld. Soms heeft de partner de burn-out ook aan zien komen, zijn of haar zorgen maandenlang uitgesproken en het toch niet kunnen voorkomen. Ze willen helpen, meedenken, adviseren maar voelen niet wat de ander nodig heeft. Hierdoor blijft een reactie vaak uit en voelt men zich niet gehoord.

Impasse

Iemand helpen kan ook vaak niet omdat diegene met een burn-out zelf niet eens weet wat hij of zij nodig heeft. Wel of niet met rust laten? Vragen stellen of juist niet? Meer of minder fysiek contact? Daarnaast kunnen echtgenoten vaak hun eigen problemen niet delen omdat ze de ander niet willen belasten. Ze weten dus niet meer wat ze moeten doen en diegene met en burn-out kan het niet aangeven. Dat zorgt voor een impasse.

foto mensen op brug

Alles rond krijgen

Naast de machteloosheid van het niet weten om te gaan met de zieke wederhelft komt er ook een zware last op de partner te liggen. Want wie brengt nu de kinderen naar school of naar hun sportclubjes? En wie begeleid ze met hun huiswerk? Ook in huis moet er veel overgenomen worden omdat diegene met een burn-out tot niets meer in staat is. Als de partner dan ook een zware baan heeft en zelf al moeite heeft om alles rond te krijgen dan kan hij of zij en daarmee de relatie erg onder druk komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan een ondernemer die naast de zorg voor zijn zieke partner en gezin ook zijn onderneming draaiend moet houden. Iedereen kan zich voorstellen dat dit niet zonder schade kan.

Vervreemden

Als de burn-out veel tijd kost kunnen mensen ook van elkaar vervreemden. Ze begrijpen elkaar niet meer, worden vreemden voor elkaar en kunnen elkaars last niet dragen. Kortom, niet alleen diegene met de burn-out heeft het moeilijk ook de levenspartner kan fysiek, emotioneel en mentaal behoorlijk uit balans raken. Soms is er hulp nodig om goed met zichzelf en de zieke partner te leren omgaan.

Partnerbegeleiding

In een BoFit-traject besteden we altijd aandacht aan de partner. Soms volgt de partner zelf een kort preventief traject om te zorgen dat hij of zij overeind blijft. BoFit weet wat er in hem of haar omgaat en helpt uw partner graag in deze moeilijke periode. Samen komt u er sterker uit.

Kan uw partner ondersteuning gebruiken?

Bent u burn-out en heeft dit invloed op uw relatie? Uw partner is van harte welkom om een of meerdere sessies mee te lopen. Het is voor uw partner altijd mogelijk om daarna of direct te kiezen voor meer ondersteuning.

Vragen? Direct Contact? Bel 0800 – 533 04 55 (gratis)

Bereikbaar van maandag t/m zaterdag. Wilt je liever gebeld of gemaild worden? Klik dan hieronder op de knop.

Wil je direct persoonlijk contact? Bel 06 – 2095 6938 voor direct contact met BoFit-coach Bo Bogaard.
Krijgt je zijn voicemail? Spreek dan je telefoonnummer in, dan belt hij je terug.

Wij nemen binnen 24 contact met je op. Ook in het weekend.