Burn-outverhaal van Annabel | kwetsbaar en fysieke klachten

April 2017 kon ik niet meer werken. Alle symptomen wezen op een burn-out. Het leek op dat moment uit het niets te komen. Dit terwijl ik al langere tijd heel slecht sliep, heel emotioneel was, me snel aangevallen voelde. Direct ben ik in therapie gegaan die met name bestond uit cognitieve gedragstherapie. Dat was een intensief en confronterend traject. Ook ben ik wekelijks Yin-Yogalessen gaan volgen.

In de loop van juli merkte ik verbetering maar nog steeds voelde ik me kwetsbaar. Vanaf november dat jaar ben ik rustig mijn werk gaan opbouwen. In juni 2018 werkte ik weer volledig. Begin 2018 merkte ik op veel vlakken verbetering en veel meer rust in mijn hoofd, maar had allerlei fysieke klachten en het gevoel dat ik op een randje liep. En als ik van dat randje af zou vallen dan zou ik weer terug zou vallen in de burn-out. Door een goede ervaring van een bekende ben ik gaan informeren bij BoFit. Ik heb mijn situatie uitgelegd en gevraagd of zij mij konden ondersteunen in fysiek sterker worden en mentaal stabieler en veerkrachtiger. En omdat ik heel erg de behoefte had en heb aan veel buiten zijn leek mij een traject van BoFit heel goed passend.

 

“Ik heb geleerd dat je zelf zo veel meer invloed

hebt op situaties dan je denkt”

 

Tineke werd mijn BoFit-coach. Na de intakesessie ontving ik een verslag met daarin beschreven wat mijn reden voor aanmelding was. In dit verslag kon ik mij volledig vinden en het plan van aanpak sprak mij aan. Direct de week erna konden we starten.

Ik voelde me vrij snel op mijn gemak. Meteen merkte ik hoe fijn ik het vond om buiten te zijn terwijl we praatten en rustig gingen opbouwen met hardlopen. De sessies maakte weer veel los en confronteerde me met een aantal hardnekkige patronen die me belemmerde in mijn herstel. Eigenlijk zag ik door de bomen het bos niet meer. Mijn BoFit-coach zette mij aan het denken en benoemde zaken op een bepaalde directe manier wat ik nog niet eerder was tegengekomen. Ook met humor en dat is iets wat ik erg prettig vind.

Nu bijna 12 sessies verder luister ik veel beter naar wat ik voel in plaats van naar wat ik denk. Ik zorg beter voor mijzelf. En daardoor ben ik onder andere een geduldigere moeder, lievere partner en prettigere collega. Ik ben me meer bewust van kleine dingen en situaties waar ik heel gelukkig van word. En ik heb geleerd dat je zelf zo veel meer invloed hebt op situaties dan je denkt. En tuurlijk heb ik zo nog mijn mindere dagen maar ja, dat hoort er bij.

Ik zou een BoFit-traject zeker aanraden wanneer je burn-outklachten ervaart. Niet alleen wanneer je al in een burn-out zit, maar ook wanneer je vastloopt en merkt dat je langzaam opgebrand raakt en niet weet hoe je dat kunt veranderen. Ik wil Tineke heel erg bedanken en eigenaar Bo bedanken voor het koppelen van Tineke aan mij.

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Maren | mijzelf weer centraal stellen

Ik was net op wintersportvakantie geweest toen ik ziek werd. Ik had vooral veel hoofdpijn, rugpijn en voortdurend hartkloppingen; even naar de toilet deed me al zeer aan mijn hoofd. Twee weken later ging het eigenlijk nauwelijks beter. Ik wist toen al dat dit niet...

Burn-outverhaal van Jolanda | iedereen tevreden houden

Toen ik ‘eindelijk’ thuis kwam te zitten en niets meer voor elkaar kreeg, stortte mijn wereld in. Hoe kan dit nu? was de zin die iedere keer weer door mijn hoofd galmde. Er raasde om eerlijk te zijn de laatste tijd heel veel door mijn hoofd, vooral veel gevoelens...

Burn-outverhaal van Jeroen | op en leeg

Een druk leven waarin werken, een nieuw gezinslid en nog leuke dingen doen met je omgeving ervoor zorgden dat ik overliep. Ik legde de lat voor mezelf te hoog, want alles moest perfect zijn. Het gevolg was dat ik veel te lang over mijn eigen grens heen gegaan ben....