Burn-outverhaal van Edwin | in een zwart gat

Ik was net dat speelgoedkonijntje uit de reclame van Duracell-batterijen; ik bleef maar doorgaan en doorgaan. Tegen beter weten in eigenlijk, want diep van binnen besefte ik dat ik zwaar in het rood liep en ik mijn energie niveau niet meer kon aanvullen. Ook niet door leuke dingen te doen. Sporten deed ik ook al heel lang niet meer aan. De lijst met klachten was lang: slecht slapen, niet kunnen concentreren, niets meer onthouden, zware vermoeidheid, geprikkeld, emotioneel, et cetera.

 

“Van de eerste weken thuis kan ik me niets meer herinneren”

 

Tot de dag voor Koningsdag 2017. Ik kon niet meer, de batterij was toch echt leeg. Ik gaf op m’n werk aan dat het niet meer ging en alles kwam los. Van de eerste weken thuis zitten kan ik me niets meer herinneren. Je denkt al in een zwart gat te zitten maar door eraan toe te geven werd het bij mij nog erger.

Vervolgens ben ik met gezin op vakantie gegaan en dat deed al veel goed. Maar na de vakantie bleven de klachten aanhouden. Gesprekken bij een psycholoog in de praktijk van mijn huisarts hielpen onvoldoende. Ik was zoekende naar de juiste persoon om mij te helpen.

Helaas kreeg ik drie maanden na mijn ziekmelding tijdens een bijpraatuurtje bij mijn werkgever de melding dat er gereorganiseerd moest worden. Twee van de drie adviseurs werden ontslagen en ik was er daar één van. Alleen kon ik nog niet ontslagen worden aangezien ik nog ziek was. Reden genoeg voor een terugval in mijn klachten, maar ook om actie te ondernemen en iemand te zoeken die mij verder kon helpen.

Ik heb meerdere instanties benaderd, waaronder Bo Bogaard van BoFit. Na een vrijblijvend intakegesprek met Bo merkte ik dat wij een klik hadden. Daarbij merkte ik dat ik het fijn vond om in de buitenlucht actief te zijn en ondertussen met iemand te kunnen praten. Dit werkte voor mij zo veel beter dan zware gesprekken voeren in een klein spreekkamertje.

Ik ben verder met Bo in zee gegaan en de sessies met Bo in de buitenlucht hebben mij sterker en strijdbaar gemaakt. Ik ben bepaalde dingen in gaan zien en ben er uiteindelijk weer bovenop gekomen. Nu nog zaak om de valkuilen die ik bij mezelf ontdekt heb in de toekomst te blijven ontwijken.

Bo, bedankt voor alles, je bent een topper!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Loes | werkdruk en hartkloppingen

Een groot deel van 2020 heb ik gewerkt aan een stressvol project. Ik maakte te veel uren, werkte door in de avonden en weekenden, en sloeg maaltijden over. Na de afronding van dit project ben ik ‘gewoon’ weer doorgegaan. Me niet goed beseffend dat ik mijn grenzen...

Burn-out ervaring van Anouk | het niet meer redden

Zal mij niet gebeuren dat het te veel wordt. Ik red het wel. Zo erg is het bij mij niet. Veel werkende moeders met jonge kinderen in de peuter- en kleuterleeftijd hebben gebroken nachten, houden een huishouden bij, volgen een opleiding, proberen nog ergens hun...

Burn-out ervaring van Evelien | jaren niet doorslapen

Natuurlijk had ik het al langer heel druk, zowel privé als op het werk. En ja, als ik ging slapen merkte ik dat al mijn spieren gespannen waren. Doorslapen was er al jaren niet meer bij. Op mijn werk gunde ik mijzelf geen moment rust, laat staan pauze. Maar het...

Burn-outverhaal van Ingrid | somber

Er moest iets gebeuren. Door mijn lichamelijke en mentale klachten kon ik zo niet meer verder. Er hingen te veel donkere wolken boven mijn leven. Ik moest veel moeite doen om regelmatig de zon te zien schijnen. “Te veel donkere wolken” Daarom heb ik contact...