Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Evelien | al jaren niet doorslapen

door | dec 13, 2021 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Natuurlijk had ik het al langer heel druk, zowel privé als op het werk. En ja, als ik ging slapen merkte ik dat al mijn spieren gespannen waren. Doorslapen was er al jaren niet meer bij. Op mijn werk gunde ik mijzelf geen moment rust, laat staan pauze. Maar het werk was nooit af. Thuis kon ik best opzien tegen bijvoorbeeld feestdagen. Gezellig, maar wel weer veel extra drukte.

Toch overtuigde ik mezelf dat ik spanning en ontspanning redelijk in evenwicht had. Ik wandel elke week een flinke route in de duinen, ga zo veel mogelijk overal op de fiets naar toe, en ben echt een buitenmens.

Totdat na een medische gebeurtenis ‘de man met de hamer’ langskwam.  Zonder directe aanleiding voor mijn gevoel. Het heeft nog een tijd geduurd voordat ik doorhad dat dit met een burn-out te maken had. Want dat zou mij toch niet overkomen?

 

reactie klant burn-outherstel

 

Van de ene dag op de andere kon ik de dag niet meer doorkomen zonder rustmomenten. Zelfs het paasontbijt met mijn gezin was al te veel. Laat staan dat ik kon werken. Na twee weken had ik toegezegd voor een paar uur te komen werken in het weekeind. Ik stond alleen, er waren geen collega’s. Na anderhalf uur werd ik helemaal niet goed. Achteraf denk ik dat het een paniekaanval was. Ik voelde me duizelig en had hartkloppingen. Ik kon alleen nog maar denken dat ik naar huis wilde. De volgende dag zou ik weer werken. Ik heb me afgemeld en afgesproken dat ik eerst twee weken thuis zou blijven. Het heeft dagen geduurd voor ik me weer wat beter voelde.

Daarna ben ik langzaam gaan opbouwen met werken. Dat kostte wel moeite. Bij elke uitbreiding van uren moest ik zorgen dat ik privé geen afspraken had. Anders werd het teveel.

Na bijna vijf maanden stelde de bedrijfsarts voor om coaching in te schakelen. Op mijn werk hadden ze al bedacht dat BoFit wel bij me zou passen. Ik twijfelde nog even omdat ik zelf al veel wandel. Maar nadat ik meer gelezen had over BoFit op de site, leek het me heel fijn.

De kennismaking met BoFit-coach Sofie vond ik heel prettig. Ik had het gevoel dat het klikte. In de daaropvolgende coachingsgesprekken werd me duidelijk dat ik het contact met mijn gevoel behoorlijk kwijt was geraakt. Door middel van oefeningen en stimulans om beter voor mezelf te zorgen, probeer ik hier verandering in te brengen. Dat is een doorlopend proces waar ik nog niet klaar mee ben, maar waarvan ik me nu wel bewust ben. Op mijn werk neem ik meer de tijd om af en toe een kleine pauze te houden en me niet schuldig te voelen als ik iets niet af heb. Thuis geef ik er meer aan toe als ik moe ben. Niet meer gewoon doorgaan, maar ik hou nu rustig een siësta.

Mijn coach heeft praktische handvatten aangereikt om niet meer in dezelfde valkuilen te trappen. Ik begin nu de week met een uur yoga. Iets wat ik eigenlijk al langer wilde, maar het kwam er niet van om me ook echt aan te melden. Aan de andere kant heb ik me een paar dagen geleden niet ziekgemeld terwijl ik me beroerd voelde. Negatief getest op corona, dus ik vond dat ik dat ik het niet kon maken. Tijdens mijn burn-outherstel was ik pas na maanden weer 100% aan het werk. Dat zal ik een volgende keer anders doen.

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Suzanne | intimidatie

Mijn oude directeur ging met pensioen en één van de bestaande managers werd de nieuwe directeur. Hij had grootse plannen. We begonnen aan een reorganisatietraject, de hele boel ging op de schop. Ik had daar hard voor gewerkt en een heel aantal mooie dingen voor...

Burn-outervaring van Shanna | mijzelf vergeten

Eind 2021 ervaarde ik veel stressgerelateerde klachten. Slecht slapen, frustratie over mijn handelen, emotioneel, een vol hoofd, en niet tot actie kunnen komen. Het moederschap met twee jonge kinderen, een baan en alles eromheen. Dit in combinatie met alles in...

Burn-outverhaal van Laas | ernstige burn-out

Medio 2010 werd bij mij een ernstige burn-out geconstateerd. Nadat ik eerst heel veel heb uitgerust ben ik al snel gaan zoeken naar hulp om er weer bovenop te komen. Ik heb vele gesprekken gevoerd met een eerstelijnspsycholoog, ademtherapie gedaan,...

Burn-outverhaal van Niki | 18 en mezelf kwijt

Nadat ik een aantal vervelende incidenten had meegemaakt en was gestopt met mijn opleiding, was ik mezelf even helemaal kwijt. ”18 en mezelf even helemaal kwijt” Ik had hulp nodig om weer verder te kunnen, maar wilde niet met iemand in een klein kamertje gesprekken...