Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Rose | vele labels verder

door | okt 19, 2021 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Dit betreft een terugblik op mijn BoFit-traject van een paar jaar geleden. Bijna drie jaar lang heb ik niet kunnen werken. Inmiddels kan ik met zekerheid zeggen: ik ben hersteld!

In 2019 heb ik coaching mogen ontvangen van BoFit-coach Frank. Eind 2019 ben ik weer aan het werk gegaan. Nu precies twee jaar geleden. Na een jaar kreeg ik een vast contract en nu, na twee jaar: I am still standing! Wat mij betreft een goed moment om terug te blikken.

Graag neem ik je vanuit mijn eigen ervaring mee in de weg van mijn herstel. Enerzijds vanuit mijn dankbaarheid naar mijn coach, anderzijds om mensen die zich herkennen in mijn verhaal te motiveren/inspireren om te gaan voor duurzaam herstel.

Met de start van mijn traject, zo’n bijna drie jaar geleden, was mijn vertrouwen in herstel, gedaald naar een dieptepunt. Ik had al verscheidene behandeltrajecten (specialistische GGZ) afgerond en was inmiddels labels rijker. Hoewel dergelijke trajecten voor veel mensen helpend kunnen zijn, had ik niet het gevoel dat ik er echt verder mee kwam. Ik bleef verschillende klachten houden.

 

Reactie klant burn-outervaring

 

Er was behoorlijk wat tijd verstreken en met al deze tijd en inzet zag ik met momenten even geen licht meer aan het einde van de spreekwoordelijke tunnel. Tot daar mijn BoFit-coach Frank was. Ik kan mijn eerste afspraak nog heel goed herinneren. Behoorlijk gespannen, maar al gauw voelde het oké. We besloten samen om het traject van herstel aan te gaan. In de bossen, praktisch en no nonsens. Inmiddels had ik sowieso (her)ontdekt dat het bos mijn place to be was. Maar ik wist nog niet hoe ik zonder ‘turbo’ kon zijn in de natuur, en dus hoe ik het buiten zijn optimaal kon inzetten om weer gezond te worden.

Dit vergeet ik nooit meer: de dag waarop mijn coach mij leerde wat ‘versnellingen’ zijn. En terugschakelen met deze versnellingen. Na heel wat oefenen van de vijfde naar de eerste versnelling (zie je het al voor je?), begon mijn vertrouwen in mijn herstel toe te nemen. Naast het terugschakelen, leerde ik ook wat alle lampjes op mijn dashboard me wilden vertellen. Lampjes en dashboard, zeg je? Precies ja, zoals die van een auto. Zo praktisch en ‘simpel’ kon herstel dus zijn. Samen ontdekten we wat voor mij de groene, gele, oranje en rode lampjes waren en wat er nodig was om deze serieus te nemen. Lampjes staan hier symbool voor alles wat je lichaam je vertelt. De signalen van je lichaam met de optie om terug te schakelen. Alle wijsheid zit dus gewoon in je lichaam, zo leerde ik.

Ook kreeg ik tijdens het traject inzicht in de mensen om mij heen en hoe dicht zij bij mij stonden. Hoe verantwoordelijk ik me voelde om het goed te doen voor hen allemaal. Zo leerde ik wie er in mijn binnenste cirkel kon blijven staan en wie niet zodat het me minder energie zou kosten. Daarmee leerde ik ook begrijpen wat voor mij energiegevers en -nemers waren. Wat een verrijking!

Nog een gouden sleutel in mijn herstel was het leren om mijn ademhaling op een goede manier te reguleren. Dat was letterlijk en figuurlijk een verademing. Ik leerde over mijn fysieke grenzen en vertrouwen. Er zijn zoveel enorme aha-momenten tijdens het traject geweest. Het mooie aan de manier van coachen van BoFit is dat door het bewegen, doen, ervaren en praten en in de natuur zijn, al het geleerde zoveel beter blijft hangen. Ik sta wekelijks en soms nog dagelijks stil bij deze momenten.

Inmiddels dus twee jaar verder en het vertrouwen dat ik overeind blijf is echt terug. Met het afronden van het traject in 2019 voelde ik weer vertrouwen om te gaan werken en over deze afgelopen twee jaren is daar dus het vertrouwen in duurzaam herstel bijgekomen. Hoe mooi is dat?!

Thanks Frank! Het is zo fijn dit vertrouwen te hebben. Er is maar één moment geweest in de afgelopen twee jaar waarop ik even dacht dat het goed mis was weer. Echter na een weekend rust en toepassen van de geleerde handvatten was ik weer oké. Ik ben trots dat ik nu weet hoe ik goed voor mezelf kan zorgen. Soms lukt dit even niet, maar dankzij BoFit heb ik een anker uit liggen. Als vanzelf kom ik hier wel weer bij terug en dat geeft de kracht en het vertrouwen om het zelf te kunnen.

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Twan | falen en schaamte

Na een aantal jaren op mijn tenen te hebben gelopen en een aantal maanden met toenemende fysieke klachten te hebben doorgemodderd, ging het begin november niet meer. De batterij was leeg en ik kon en wilde niet meer op dezelfde manier verder. Vermoeid, gejaagd, een...

Burn-outervaring van Aisha | van alles moeten

De oorsprong van mijn burn-outklachten zijn begonnen toen ik aan mijn eerste baan begon. Maar als ik heel kritisch ben, begon het eigenlijk al veel eerder. Tijdens mijn studie studeerde ik namelijk in ‘sprints’. Er waren periodes vlak na en vlak voor tentamens...

Burn-outervaring van Shanna | mijzelf vergeten

Eind 2021 ervaarde ik veel stressgerelateerde klachten. Slecht slapen, frustratie over mijn handelen, emotioneel, een vol hoofd, en niet tot actie kunnen komen. Het moederschap met twee jonge kinderen, een baan en alles eromheen. Dit in combinatie met alles in...

Burn-outverhaal van Ytje | bergen werk

Ik weet nog wat ik dacht toen ik met BoFit begon: als ze mij vertellen hoe het traject gaat verlopen, dan tik ik het even af en dan is dit ook weer gedaan. De sessies voelden in het begin als extra werk, toegevoegd aan een berg die voor mij al niet meer te overzien...