Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Linda | moe, emotioneel en hoofdpijn

door | jan 12, 2022 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Het is niet alsof ik veel uren maak, de drukte valt mee. De projecten waaraan ik werk geven gewoon geen energie. En al helemaal niet nu we door corona continu videobellen. “Het is niet dat ik in het rood zit, het is gewoon al heel lang oranje”, zeg ik tegen collega’s als ze vragen hoe het gaat. Over een paar weken is het vast weer goed.

Ik ga nog een tijdje zo door totdat mijn vriend me doet inzien dat het niet meer gaat. En ook dat het niet zo snel goedkomt. De hoofdpijn en misselijkheid, het uitstelgedrag en schuldgevoel – dat is niet normaal. Dan pas komt het allemaal binnen. Dan pas geef ik op. Ik ben moe, zo moe, en ontzettend emotioneel. Ik zeg alles af en spreek af met mijn manager.

 

reactie klant burn-outherstel

 

Al snel spreek ik BoFit-coach Ingrid. Het klikt en ik kan alles met haar bespreken. Dat BoFit-coaching altijd buiten is, werkt voor mij goed. De wandelingen, het hardlopen en de oefeningen helpen om dingen onder woorden te brengen. De oefeningen zijn simpel, maar maken een hoop duidelijk over je houding en het aangeven van grenzen. Ze zijn soms ook confronterend. Ik voel me net een hond als mijn coach me keer op keer een tennisbal op laat halen. Of ze loopt continu voor m’n voeten als we hardlopen. Ik laat het gebeuren en heb niet eens door wat ze hiermee wil zeggen.

“Het is gewoon al heel lang oranje.” Het zijn mijn eigen woorden maar ook een signaal dat ik negeer omdat ik al een tijdje niet meer echt voel hoe het met mezelf is. Mijn coach heeft me ontzettend geholpen om weer te leren ontspannen, te leren voelen en te leren kiezen voor mezelf. Daarbij is het ook heerlijk om zoveel buiten te zijn.

Het is nu ruim negen maanden later. Ik heb de tools van mijn coach gekregen die ik nodig heb om er te komen. Rustig aan, even ademhalen, en doen wat goed voelt. En als het licht weer op oranje springt, dan rem ik dit keer af.

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Miranda | werkstress

Al een aantal jaar zat ik in een baan waarin ik het niet meer naar m’n zin had, maar wat ik wel wilde doen wist ik niet. Helaas is het er nooit van gekomen om uit te zoeken wat ik echt wilde doen. In Juni 2011 besloot ik om van fulltime naar parttime te gaan en...

Burn-outverhaal van Carlo | te veel van mijzelf gevraagd

Na een aantal moeizame jaren waarin ik te veel van mijzelf heb gevraagd, kwam ik in mei met een burn-out thuis te zitten. Ik was totaal opgebrand, sliep onrustig en had veel pijn in mijn rug en schouders. Zowel in mijn werk als in mijn privéleven kon ik niet goed...

Burn-outverhaal van Peter | in de put

Van de middelbare school naar het hoger onderwijs. Op de middelbare school had ik nooit veel hoeven doen, maar dat werd op mijn vervolgopleiding anders. En ik kreeg ook mijn eerste vriendinnetje. Eigenlijk had ik altijd al genoeg aan mezelf gehad, dus als er dan...

Burn-outverhaal van Lola | altijd met werk bezig

Ik werk al 32 jaar met heel veel plezier bij dezelfde werkgever. In diverse functies in de leidinggevende sfeer, de laatste 16 jaar binnen het facilitaire vakgebied. In de loop van de jaren kwamen er steeds meer kantoren bij en het werkaanbod steeg. Dus werkte ik...