Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Linda | moe, emotioneel en hoofdpijn

door | jan 12, 2022 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Het is niet alsof ik veel uren maak, de drukte valt mee. De projecten waaraan ik werk geven gewoon geen energie. En al helemaal niet nu we door corona continu videobellen. “Het is niet dat ik in het rood zit, het is gewoon al heel lang oranje”, zeg ik tegen collega’s als ze vragen hoe het gaat. Over een paar weken is het vast weer goed.

Ik ga nog een tijdje zo door totdat mijn vriend me doet inzien dat het niet meer gaat. En ook dat het niet zo snel goedkomt. De hoofdpijn en misselijkheid, het uitstelgedrag en schuldgevoel – dat is niet normaal. Dan pas komt het allemaal binnen. Dan pas geef ik op. Ik ben moe, zo moe, en ontzettend emotioneel. Ik zeg alles af en spreek af met mijn manager.

 

reactie klant burn-outherstel

 

Al snel spreek ik BoFit-coach Ingrid. Het klikt en ik kan alles met haar bespreken. Dat BoFit-coaching altijd buiten is, werkt voor mij goed. De wandelingen, het hardlopen en de oefeningen helpen om dingen onder woorden te brengen. De oefeningen zijn simpel, maar maken een hoop duidelijk over je houding en het aangeven van grenzen. Ze zijn soms ook confronterend. Ik voel me net een hond als mijn coach me keer op keer een tennisbal op laat halen. Of ze loopt continu voor m’n voeten als we hardlopen. Ik laat het gebeuren en heb niet eens door wat ze hiermee wil zeggen.

“Het is gewoon al heel lang oranje.” Het zijn mijn eigen woorden maar ook een signaal dat ik negeer omdat ik al een tijdje niet meer echt voel hoe het met mezelf is. Mijn coach heeft me ontzettend geholpen om weer te leren ontspannen, te leren voelen en te leren kiezen voor mezelf. Daarbij is het ook heerlijk om zoveel buiten te zijn.

Het is nu ruim negen maanden later. Ik heb de tools van mijn coach gekregen die ik nodig heb om er te komen. Rustig aan, even ademhalen, en doen wat goed voelt. En als het licht weer op oranje springt, dan rem ik dit keer af.

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Miriam | emotionele uitbarstingen

Mijn klachten zijn eigenlijk al begonnen rond de zomer van 2021. Toen heb ik er niet veel mee kunnen doen. Ik dacht dat het vooral te maken had met de hoeveelheid werk die ik deed en de tijd die ik daarin stopte. Dat hield aan en ik voelde vooral vermoeidheid....

Burn-outervaring van Samantha | uit met de relatie

Het was september 2022. Mijn relatie was net uit, maar ik was nog gewoon 40 uur aan het werk. Dit had mij emotioneel uitgeput, zonder dat ik het door had. Mijn partner leunde op mij en ik redde mij wel, dacht ik. Omdat ik achteraf gezien niet kon ‘terug leunen’,...

Burn-outverhaal van Berry | mijnenveld

In het afgelopen jaar heb ik als 57-jarige getrouwde vader met een burn-out een individueel re-integratietraject bij BoFit gevolgd. Mijn coach gedurende deze periode was Bo. “Ik was mijn power kwijt” Mijn bedrijfsarts had mij opvang bij het CIRAN in Amsterdam...

Burn-outverhaal van Daan | alles werd te veel

Een druk leven waar in korte tijd heel veel levenskwesties achter elkaar de revue passeerden. In combinatie met zorg voor twee kleine kinderen, de balans zoeken tussen werk en privé, een lange reeks gebroken nachten, en een baas die superheldendaden verwachtte en...