Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Linda | moe, emotioneel en hoofdpijn

door | jan 12, 2022 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Het is niet alsof ik veel uren maak, de drukte valt mee. De projecten waaraan ik werk geven gewoon geen energie. En al helemaal niet nu we door corona continu videobellen. “Het is niet dat ik in het rood zit, het is gewoon al heel lang oranje”, zeg ik tegen collega’s als ze vragen hoe het gaat. Over een paar weken is het vast weer goed.

Ik ga nog een tijdje zo door totdat mijn vriend me doet inzien dat het niet meer gaat. En ook dat het niet zo snel goedkomt. De hoofdpijn en misselijkheid, het uitstelgedrag en schuldgevoel – dat is niet normaal. Dan pas komt het allemaal binnen. Dan pas geef ik op. Ik ben moe, zo moe, en ontzettend emotioneel. Ik zeg alles af en spreek af met mijn manager.

 

reactie klant burn-outherstel

 

Al snel spreek ik BoFit-coach Ingrid. Het klikt en ik kan alles met haar bespreken. Dat BoFit-coaching altijd buiten is, werkt voor mij goed. De wandelingen, het hardlopen en de oefeningen helpen om dingen onder woorden te brengen. De oefeningen zijn simpel, maar maken een hoop duidelijk over je houding en het aangeven van grenzen. Ze zijn soms ook confronterend. Ik voel me net een hond als mijn coach me keer op keer een tennisbal op laat halen. Of ze loopt continu voor m’n voeten als we hardlopen. Ik laat het gebeuren en heb niet eens door wat ze hiermee wil zeggen.

“Het is gewoon al heel lang oranje.” Het zijn mijn eigen woorden maar ook een signaal dat ik negeer omdat ik al een tijdje niet meer echt voel hoe het met mezelf is. Mijn coach heeft me ontzettend geholpen om weer te leren ontspannen, te leren voelen en te leren kiezen voor mezelf. Daarbij is het ook heerlijk om zoveel buiten te zijn.

Het is nu ruim negen maanden later. Ik heb de tools van mijn coach gekregen die ik nodig heb om er te komen. Rustig aan, even ademhalen, en doen wat goed voelt. En als het licht weer op oranje springt, dan rem ik dit keer af.

 

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Flip | geen rust

Het ging al een lange periode niet goed met me. Als ik ergens heen moest had ik vooral last van misselijkheid. Zeker als ik moest autorijden. Er moest iets gebeuren. Zo kwam ik bij BoFit terecht. Na het intakegesprek met BoFit-coach Marcel zijn we aan de slag...

Burn-outverhaal van Melissa | geestelijk en fysiek op

 Eind maart 2017 ben ik met een paniekaanval op mijn scooter naar huis gereden van werk. Ik dacht dat ik een hartaanval kreeg. Het enige wat ik dacht: overleven, thuis komen dan kan mijn tante (waar ik destijds even bij woonde) de ambulance bellen. Eenmaal...

Burn-outverhaal van Jos | herseninfarct

Zo kun je de hele wereld aan en voor je het weet is er niets meer van over. Het overkwam me gewoon: een acute en dusdanig zware burn-out dat er van het ene op het andere moment de stekker uit getrokken werd en ik met symptomen van een herseninfarct met spoed werd...

Burn-outervaring van Daan | ondernemer en enorm druk

Op 22 januari 2021 is onze mooie dochter Floor geboren. Met nu twee kinderen in huis werd het al wat drukker. In april kregen we de sleutel van ons nieuwe huis waar we flink aan moesten verbouwen. Hier hebben we ook drie maanden aan gewerkt, buiten mijn werk om. Ik...