Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Cleo | corona en burn-out

door | jan 10, 2022 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Het jaar voordat ik mij ziekmeldde was druk, heel erg druk. Ik vond mijn werk leuk, heel erg leuk zelfs, en mijn nieuwe, samengestelde gezin was natuurlijk ook leuk en ook druk. Het was hard werken, alles met volle overgave doen.

Er gebeurde veel. Als manager in de ouderenzorg kwam COVID-19 op ons af. Dag en nacht stond ik klaar voor medewerkers, bewoners en hun familie. Vragen over hoe we het gingen regelen, personeelsplanningen, testen, tekorten en hoe snel we de nieuwe richtlijnen van de overheid konden uitvoeren en vooral ook communiceren. Ik was er.

Thuis ging het met mijn kinderen bergafwaarts. Hier eiste de COVID-19 zijn tol. Psychisch gingen zij er onderdoor. En ik was er, juist ook hier. Toch kon ik niet voorkomen dat een van mijn kinderen er een einde aan heeft proberen te maken.

In december kreeg ik zelf corona, en vanaf dat moment stortte ik volledig in. Ik kon niets meer, ik was er niet meer. Ik was weg, volledig weg. Ik had geen energie meer, ik kon alleen maar slapen. Ik kon niets meer thuis, laat staan op mijn werk. Dat laatste probeerde ik eerst nog wel. Vanaf de bank online nog wat vergaderingen bijwonen, maar eigenlijk hield ik vooral mezelf voor de gek. Rillend zat ik onder een deken een uur online te vergaderen, maar het kostte mij de rest van de dag. Boodschappen halen, eten koken, vaatwasser uitruimen, de was doen – ik kon het niet meer. Duizeligheid, oorsuizen, trillende spieren, kloppend hoofd, schouderpijn, dagenlang in bed huilen – het ging niet over.

 

reactie burn-out klant

 

De praktijkondersteuner (POH) gaf aan dat ik maar om medicatie moest vragen bij de huisarts. Dat dit niet langer zo door kon gaan. Maar dat wilde ik echt niet. Ik wist dat het niet de oplossing zou zijn, slechts onderdrukking. Ik ging op zoek naar alternatieven voor hulp. Hulp die dichter bij mij stond. En die vond ik bij BoFit.

BoFit bood mij een coachingsprogramma aan in de natuur. Niet bij een coach in een kantoortje zitten en praten, dat kende ik wel. Een groot deel van mijn werk bestaat hieruit. Ik kreeg na enig zoekwerk een coach die bij mij paste en die naar mij toe kon komen. Dichtbij huis, want autorijden kon ik ook nog niet in het begin.

BoFit-coach Vincent heeft het tempo aangepast aan mijn fysieke mogelijkheden. We zijn rustig gaan opbouwen: van een korte wandeling met rustpauzes op een bankje, naar uiteindelijk een uur flink doorstappen in de wind. Ik merkte dat ik van de buitenlucht weer meer energie kreeg. Letterlijk voelde ik soms de kloppingen in mijn schouders en hoofd afnemen tijdens die sessies. De gesprekken met mijn coach hielpen me om dingen vanuit een andere kant te belichten. De omgeving leerde me dat alles vergankelijk en aan verandering onderhevig, maar mooi is. Ik leerde om ook eens voor mezelf te zorgen. En misschien nog wel belangrijker: dat voor mezelf zorgen een vereiste voor me was om me weer goed te voelen.

Tijdens de sessies kwam ik erachter wat mijn diepste drijfveren waren en welke overtuigingen ik had. Dat mijn werk heel goed bij me past, waarom ik het zo leuk vind. Maar ook dat ik dingen toch wel anders wilde, ook in mijn privéleven. Ik wilde meer tijd voor mezelf. Ik wilde niet meer constant ‘aan’ staan. Rust. Mijn coach gaf me opdrachten, soms fysiek en soms mentaal, en vooral ook veel stof tot nadenken. Bijvoorbeeld door kritische vragen te stellen en door steeds het positieve te blijven benoemen. Het heeft me enorm geholpen om uit die diepe put te komen.

Ik hou van verbinding en mensen, van zorgen voor een ander, positieve energie geven, maar ik heb ook rust nodig. Rust en tijd om bij te tanken, zelf positieve energie te ontvangen en te kunnen opladen. Ik heb verwaterd contact met vriendinnen hersteld en ben met yoga gestart. Ik heb geleerd gedurende de dag kleine oplaadmomenten/beloningen te creëeren. Daarnaast heb ik geleerd grenzen aan te geven, zodat ik niet volledig leeggezogen raak, maar energie overhoudt om in balans te blijven.

Natuurlijk hebben we ook stil gestaan bij mijn valkuilen. Ze mogen er zijn, maar ik herken ze nu eerder. En ik kan er iets mee.

 

Dankjewel Vincent, dankjewel BoFit!

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Sharon | ingestort

Al een jaar geleden kwam ik zoekend op internet de site van BoFit tegen. Ik had toen het vermoeden dat ik tegen een burn-out aanliep en zocht bevestiging dat het allemaal nog wel meeviel met mij. Ik ben ondernemer en werd op dat moment begeleid door een psychologe...

Burn-outverhaal van Anja | geen tijd om stil te staan

Altijd maar doorgaan en doorjakkeren. Geen tijd om stil te staan. Zo stond ik in het leven. Begin mei 2014 kreeg ik een ongeval op het werk. Dat was een geluk bij een ongeluk. Toen kreeg ik eindelijk wat rust. Als gevolg van het ongeluk moest ik in april 2015 een...

Burn-outverhaal van Gerrit | overbelast

In februari kwam ik erachter dat ik de afgelopen tijd te zwaar belast was geweest. Ik kreeg allerlei klachten. Vermoeidheid, slecht slapen, concentratieproblemen, hoofdpijn, vaak chagrijnig.   “Ik voelde niet meer”   Zonder goed te weten waaraan ik begon,...

Burn-outverhaal van Mariska | geen overzicht meer

Ik was altijd bezig met mezelf ontwikkelen. Dingen leren, nieuwe dingen ondernemen, kansen aanpakken. Ik voelde me verantwoordelijk voor mijn omgeving, en wilde het liefst zo veel mogelijk mensen en de wereld verder helpen. En dat is precies waarom het mis ging met...