Burn-out ervaring van Maxim | uitgeput en negatieve gedachtes

door | jan 31, 2022 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

Een jaar geleden ben ik gestart met het traject van BoFit samen met BoFit-coach Hiske. Omdat ik vastzat in een terugkerende negatieve spiraal waarin ik werk bleef doen dat totaal niet bij mij paste. Ook door veel heftige gebeurtenissen in de privésfeer raakte ik in een burn-out. Dit had zo’n impact op mijn dagelijks leven dat ik snel hulp nodig had.

Mijn klachten waren voornamelijk uitgeput zijn, ook al sliep ik op vaste tijden. Ik kon niet meer bij mijn gevoel en emoties komen. Daarnaast had ik geen uitlaatklep voor alle negatieve gedachtes en gevoelens. Dit uitte zich voornamelijk in heel kwaad zijn op dingen die ik niet kon veranderen.

Door BoFit heb ik geleerd om te gaan met mijn burn-out klachten, en vooral ook om ze eerder te herkennen en ernaar te handelen. Het traject was voor mij pittig. Maar ik heb het zeker ook als prettig en ondersteunend ervaren.

Doordat je in de natuur bezig bent met de sessies, ben je je ontzettend bewust van je lichaam en geest. Het werken in de natuur heeft zelfs een zeer rustgevende werking gehad. Daarom is de combinatie van coaching, wandelen in de buitenlucht en ingaan op de problemen voor mij ideaal geweest.  En ook de persoonlijke aandacht en het gebruik van de natuur om problemen of oplossingen uit te leggen was een goeie combinatie. Ik raad het zeker ook anderen aan. Als je vastzit in je hoofd helpt dit echt.

 

reactie klant burn-out

 

Mijn coach heeft met mij urenlang door het bos gewandeld en gepraat. Door samen uit te spitten wat nou wel en niet voor mij werkte. Met haar creativiteit, haar eigen ervaringen en deskundigheid heeft ze geholpen om vertrouwen te creëren. Om zo de barrière dat ik mensen niet vertrouwde weg te nemen.

Nu ik het traject heb afgesloten kan ik beter met mijn boosheid omgaan en is de angst om de controle te verliezen verminderd. Ik zie nu op tijd in of ik mijn energie ergens in moet stoppen zodat het me iets oplevert of dat ik het beter voorbij kan laten gaan. Ik heb meer inzicht in wat mijn eigen aandeel in de burn-out is geweest. En ook dat ik voortaan eerder aan de bel moet trekken. Het negatieve en zwart-witdenken is sterk verminderd. Daarnaast heb ik nieuwe handvatten gekregen om ook zonder de wekelijkse gesprekken door te kunnen gaan.

Het fijne vond ik dat de sessies niet alleen gericht waren op werk, maar dat alle onderdelen van het leven aan bod kwamen, ook lichamelijk, omdat alles met elkaar in verband staat.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Rose | vele labels verder

Dit betreft een terugblik op mijn BoFit-traject van een paar jaar geleden. Bijna drie jaar lang heb ik niet kunnen werken. Inmiddels kan ik met zekerheid zeggen: ik ben hersteld! In 2019 heb ik coaching mogen ontvangen van BoFit-coach Frank. Eind 2019 ben ik weer...

Burn-ou tervaring van Reinout | compleet ingestort

In november 2020 helaas voor de tweede keer een burn-out gekregen. De klachten waren al even aanwezig en ik merkte dat ik echt een break moest houden. Maar omdat op mijn werk als zelfstandig ondernemer de drukste periode eraan zat te komen (kerst) dacht ik nog:...

Burn-outverhaal van Ytje | bergen werk

Ik weet nog wat ik dacht toen ik met BoFit begon: als ze mij vertellen hoe het traject gaat verlopen, dan tik ik het even af en dan is dit ook weer gedaan. De sessies voelden in het begin als extra werk, toegevoegd aan een berg die voor mij al niet meer te overzien...

Burn-outverhaal van Ingrid | geen energie meer

Al jaren riepen mensen in mijn omgeving dat ik dit tempo van leven niet vol zou houden. Onzin, dacht ik, van hard werken gaat niemand dood. En eigenlijk vond ik het ook wel stoer om zo veel werk te kunnen verzetten in ons eigen bedrijf, daarnaast een gezin met twee...