Burn-outverhaal van Anniek | depressief

De reden dat ik met BoFit contact heb gezocht is omdat ik na een moeilijke periode van twee jaar in een negatieve spiraal terecht was gekomen. Ik had ondersteuning om deze te doorbreken.

Twee jaar geleden besloot ik om na een huwelijk van 25 jaar te gaan scheiden. Het was niet wederzijds. Dit gaf intens veel verdriet, schuldgevoel en een gevoel van onmacht. Ik vond het vreselijk voor mijn man en onze drie kinderen. Ik had lang nagedacht over mijn beslissing en kon en wilde niet meer terug. De afgelopen twee jaar voelde als loodzwaar. Het verdriet en de boosheid van mijn man en mijn kinderen waren bijna niet te dragen. Ik ondervond veel onbegrip en weerstand en ik vond het moeilijk om me staande te houden. Ik voelde me depressief en vaak miste ik zelfs mijn veilige, vertrouwde leven. Uiteindelijk is er een vorm van acceptatie ontstaan bij mijn man en kinderen wat me enorm veel rust gaf. Ondanks deze wending ging ik mij niet beter voelen. Er bleven zaken knagen en voor mijn gevoel bleef ik hangen in een bepaalde gemoedstoestand. Ik had al veel gesprekken gevoerd met dierbare vrienden en counselors, maar ik kwam niet verder.

 

“Ik was mezelf in de afgelopen jaren behoorlijk kwijt geraakt”

 

Ik hoorde van BoFit en wist meteen dat dit iets voor mij zou zijn. Ik hou veel van bewegen en de combinatie praten/bewegen zag ik als heel positief. Na een gesprek met oprichter Bo Bogaard kon ik vrijwel meteen aan de slag en Martinette werd mijn coach. Zij heeft me inzichten gegeven die me hebben geholpen om mezelf weer terug te vinden. Ik ontdekte dat ik mezelf in de afgelopen jaren behoorlijk was kwijtgeraakt.

Mijn coach voelde me haarfijn aan en ik voelde een enorme empathie en oprechtheid. Ze heeft de gave om jezelf te laten ontdekken wie je bent en wat je nodig hebt. Dit doet ze op een doortastende, luchtige en creatieve manier waardoor de sessies niet ‘zwaar’ en belastend worden. Ik vond het heerlijk om met haar te trainen, te praten en voelde me gehoord. We hebben ook veel gelachen en ze wist heel goed haar professionaliteit te bewaken. Ze hield me regelmatig een spiegel voor waardoor ik zag waar ik mee bezig was. Samen bespraken we manieren hoe ik mijn gedachten en gedrag een positieve wending kon geven. Ik paste deze toe in de praktijk en merkte vrijwel direct een positief effect. Dit maakte dat ik enorm gestimuleerd en gemotiveerd bleef.

Natuurlijk heb ik tijdens deze weken ook terugvallen gehad, maar mijn coach zette me dan weer op het juiste spoor. Ze had een onvoorwaardelijk vertrouwen en liet me zien wie ik was. Nu ik er weer ‘alleen’ voor sta heb ik een rugzak met ‘tools’. Samen met mijn nieuwe inzichten geeft me dat veel vertrouwen in de toekomst. Ik voel me sterker, gelukkiger en weet mijn grenzen weer te stellen. Ik besef dat het leven een proces is waar je altijd aan moet blijven werken.

Martinette, heel veel dank voor wat je me hebt geleerd en laten zien. Ik voel me bevoorrecht dat juist jij op mijn pad bent gekomen en ik zal je nooit vergeten!

 

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Sonja | opgebrand

Ik ben nu 14 jaar zelfstandig onderneemster. Samen met mijn man heb ik een heel dynamisch bedrijf. Met hele goede tijden maar ook met slechtere tijden. Anderhalf jaar geleden ben ik naast onze werkzaamheden een nieuw bedrijf gestart. Dat kostte in het begin...

Burn-outverhaal van Mary | lichamelijk ziek

In januari 2016 kwam ik bij de bedrijfsdeskundige van mijn werk. Ik had totaal geen energie meer, alles was teveel. Al sinds november 2015 voelde ik mij lichamelijk ziek.   “Dat ik een burn-out had wist ik zelf nog niet”   De bedrijfsdeskundige bood mij...

Burn-outverhaal van Lizz | zorg voor anderen

Al op jonge leeftijd ben ik mij verantwoordelijk gaan voelen voor de dierbaren om mij heen. Als jong meisje is er veel gebeurd in mijn toenmalig gezin dat bestond uit mijn vader, moeder, broertje, zusje en ik. Ik wilde mijn broertje en zusje behoeden voor hetzelfde...

Burn-outverhaal van Jos | herseninfarct

Zo kun je de hele wereld aan en voor je het weet is er niets meer van over. Het overkwam me gewoon: een acute en dusdanig zware burn-out dat er van het ene op het andere moment de stekker uit getrokken werd en ik met symptomen van een herseninfarct met spoed werd...