Burn-outverhaal van Astrid | herstel na kanker

Ik had borstkanker en ben daarvoor behandeld. Een jaar na mijn herstel van deze behandeling was ik nog steeds erg moe. Ik had nog niet genoeg energie om het werkende ‘echte’ leven weer aan te kunnen. In een gesprek met een arbeidsdeskundige van mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering stelde ik mijn vermoeidheid aan de orde.

“Na de behandelperiode bleef ik vermoeid”

De arbeidsdeskundige wees me op de mogelijkheid om met een coach van BoFit aan de slag te gaan. Ik was erg blij met dit advies, omdat het uitzicht bood op verbetering van mijn situatie. Na de kennismaking met BoFit-coach Martinette besloot ik om het te proberen.

Wat ik enorm prettig vond is dat we onze gesprekken hadden tijdens een wandeling in de buitenlucht. Zo kwam ik in elk geval twee keer per week een uurtje buiten, in een mooie omgeving. En ik kon mijn hart luchten over alle twijfels over mijn vermoeidheid en mijn aanpak om weer aan het werk te gaan. Ze stelde vragen en kwam met suggesties om genoeg tijd voor mezelf te nemen en niets te overhaasten.

Door het buiten zijn kreeg ik zin om meer te doen dan alleen wandelen. Op advies van mijn coach heb ik mezelf goede hardloopschoenen aan laten meten en zijn we rustig begonnen met hardlopen. Alles helemaal in mijn eigen, rustige tempo. Ze oefende geen druk uit op mijn wens om mijn conditie te verbeteren en om snel weer aan het werk te kunnen. Juist die aanpak gaf mij inzicht in de mogelijkheid om de zaken rustig aan te pakken, zodat ik mijzelf ook die ruimte ging geven.

Na een periode van twee keer per week wandelen en gesprekken voeren, werden de tussenpozen groter en ben ik gestart met een zelfgekozen hardloopprogramma. Ik had niet verwacht dat mijn fysieke gesteldheid nog zoveel kon verbeteren. Mijn coach kwam voor mij precies op het juiste moment in mijn herstelproces met precies de juiste aanpak om me nog beter te laten voelen.

Ik ben ervan overtuigd dat het buiten zijn en het hardlopen me enorm helpen om me beter te voelen, zowel mentaal als fysiek. Met heel veel enthousiasme begin ik aan een nieuwe fase in mijn werkende leven.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Kasper | relatieproblemen en paniekaanvallen

Voorheen was ik heel spontaan en hield ik vooral van lekker mezelf zijn. Ik had nooit verwacht dat dit zomaar zou verdwijnen. Mede door de coronalockdowns kon ik niet meer die leuke spontane jongen zijn. Hierdoor verloor ik al mijn energie. Daarnaast dacht ik dat...

Burn-out ervaring van Martin | steeds vroeger wakker

Zo zit je heerlijk te werken en plotseling valt het licht uit. De spanning, niet eens werkgerelateerd, had zich blijkbaar toch te veel opgebouwd. Ongemerkt was ik 's nachts steeds vroeger wakker geworden. Eerst om 5 uur, toen om 3 uur. Op dat moment besloot ik de...

Burn-outervaring van David | coronacrisis en hoofdpijnen

Op een gegeven moment zag ik door de bomen het bos niet meer. Ik was net afgestudeerd en klaar om in de sportbranche te gaan werken als coach. Totdat de coronacrisis om de hoek kwam kijken. Er was geen werk te vinden in de sport. Ik had het gevoel dat ik niet meer...

Burn-out ervaring van Linda | moe, emotioneel en hoofdpijn

Het is niet alsof ik veel uren maak, de drukte valt mee. De projecten waaraan ik werk geven gewoon geen energie. En al helemaal niet nu we door corona continu videobellen. “Het is niet dat ik in het rood zit, het is gewoon al heel lang oranje”, zeg ik tegen...