Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van Daan | alles werd te veel

Een druk leven waar in korte tijd heel veel levenskwesties achter elkaar de revue passeerden. In combinatie met zorg voor twee kleine kinderen, de balans zoeken tussen werk en privé, een lange reeks gebroken nachten, en een baas die superheldendaden verwachtte en weinig vertrouwen uitsprak, was dat wel de cocktail voor een stevige overspannenheid. Ik wilde mijn leven al lange tijd anders organiseren, maar schoof het maar vooruit. Ik dacht: kan het allemaal wel aan, straks heb ik meer rust, dan zal ik wel… Maar ik merkte aan mezelf dat ik langzaamaan helemaal vast liep. Ik voerde de druk op mezelf verder en verder op om maar nergens te kort te hoeven schieten en werd steeds angstiger alle controle te verliezen.

Ik werd boos en gespannen en voelde me nergens echt op mijn gemak. Op mijn werk wilde ik thuis zijn, thuis wilde ik rust. Niets kon meer, alles werd te veel. Ik werd ziek en stond vaak stijf van de stress op. Mijn lichaam draaide volop adrenaline en ik was de hele dag kotsmisselijk. Het prettigste aan de dag was wel het moment dat ik weer in mijn bed kon stappen. Ik melde me ziek bij mijn werkgever. Hij zag al spoedig het probleem van de situatie in, maar trok hieruit de conclusie dat ik in de toekomst beter op zoek kon gaan naar een werkomgeving die bij me paste. Dit was de druppel die mijn emmer deed overlopen. Hoewel het een eerlijk antwoord was kwam het na een lang dienstverband keihard aan.

Ik herkende alle klachten van burn-out wel, want was een aantal jaren geleden al eens flink vastgelopen. Uit die ervaring wist ik dat direct hulp zoeken de eerste stappen naar herstel bevordert. Ik meldde me aan bij BoFit. Ik had er veel over gelezen op internet, en bewegen en praten sprak me erg aan.

 

“Na drie maanden gaat het steeds beter met me”

 

Daar stonden we dan: BoFit-coach Christina en ik in de januari kou. We gingen helemaal niet rennen, maar rustig bewegen, lopen in de natuur. Ze liet me praten en praten, ze vatte samen en stelde me gerust. Ik ging op zoek naar de oorzaken van mijn problemen. Ik wilde ook graag de diepte in om te leren van mijn valkuilen en vooral om me weer rustiger en mentaal frisser te voelen. Er was veel gebeurd in mijn leven, en privé hadden mijn partner en ik in korte tijd zeer veel voor de kiezen gehad. In de hectiek van ons leven was er geen ruimte om dit een plek te geven.

We bespraken van alles en geregeld stonden we stil en deden we oefeningen om vooral goed te leren en durven voelen van emoties in het lichaam. Ik durfde te voelen en los te laten wat ik lang niet durfde te voelen. Er gebeurde veel met me, maar altijd binnen een zeer prettige en veilige omgeving. Mijn coach steunde me en liet me tot rust komen. Voorzichtig begon ik ook weer zin te krijgen om dingen op te pakken, ging zelf meer bewegen en besloot op zoek te gaan naar een nieuwe werkuitdaging die beter bij me aansloot. De BoFit-methode heeft mij geholpen om mijn herstel in gang te zetten en na drie maanden gaat het steeds beter met me. Natuurlijk met vallen en weer op staan. BoFit geeft rust en ruimte naar eigen herstel. Een bijzonder prettige ervaring met veel fascinerende momenten, zoals Christina ze vaak noemde.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van William | niet meer naar buiten durven

Eind mei 2021 liep ik vast in mijn werk en mijn relatie. Ik had veel angsten en ervaarde veel spanning in mijn lijf. Ik durfde niet meer naar buiten en sloot me in huis op, bang voor prikkels en stressgevoel. Ik was bang om alleen te zijn en raakte snel in paniek....

Burn-outverhaal van Patricia | van kleine klachten naar burn-out

Mijn burn-out kwam niet echt als een verrassing, al een tijd wilde ik het niet toegeven. Eerst kwamen kleine klachten, zoals vermoeidheid, spierpijn, krachtverlies en ik voelde mij steeds minder mijzelf. Ik kon weinig prikkels hebben. Vorig jaar mei stortte ik...

Burn-outverhaal van Hugo | overprikkeld

Ik was boer in hart en nieren en werkte hard. Eerst op het land en met de koeien. Toen de verdiensten terugliepen werd ik akkerbouwer en fokte jongvee. Daarnaast ging ik werken bij een logistiek bedrijf in de buurt. Ik kreeg daar al snel informeel ook de rol om...

Burn-outverhaal van Michel | lastig voor mijzelf opkomen

In de periode dat ik in deze leerzame periode zat (burn-out, red.) was het een weg vol leegte en met weinig energie. Uiteindelijk verwijten naar voornamelijk mijn werkgever en volop boosheid op mezelf. Nu een klein jaar later weet ik wie ik ben, dat ik volop gevoel...