Burn-outverhaal van Daan | alles werd te veel

Een druk leven waar in korte tijd heel veel levenskwesties achter elkaar de revue passeerden. In combinatie met zorg voor twee kleine kinderen, de balans zoeken tussen werk en privé, een lange reeks gebroken nachten, en een baas die superheldendaden verwachtte en weinig vertrouwen uitsprak, was dat wel de cocktail voor een stevige overspannenheid. Ik wilde mijn leven al lange tijd anders organiseren, maar schoof het maar vooruit. Ik dacht: kan het allemaal wel aan, straks heb ik meer rust, dan zal ik wel… Maar ik merkte aan mezelf dat ik langzaamaan helemaal vast liep. Ik voerde de druk op mezelf verder en verder op om maar nergens te kort te hoeven schieten en werd steeds angstiger alle controle te verliezen.

Ik werd boos en gespannen en voelde me nergens echt op mijn gemak. Op mijn werk wilde ik thuis zijn, thuis wilde ik rust. Niets kon meer, alles werd te veel. Ik werd ziek en stond vaak stijf van de stress op. Mijn lichaam draaide volop adrenaline en ik was de hele dag kotsmisselijk. Het prettigste aan de dag was wel het moment dat ik weer in mijn bed kon stappen. Ik melde me ziek bij mijn werkgever. Hij zag al spoedig het probleem van de situatie in, maar trok hieruit de conclusie dat ik in de toekomst beter op zoek kon gaan naar een werkomgeving die bij me paste. Dit was de druppel die mijn emmer deed overlopen. Hoewel het een eerlijk antwoord was kwam het na een lang dienstverband keihard aan.

Ik herkende alle klachten van burn-out wel, want was een aantal jaren geleden al eens flink vastgelopen. Uit die ervaring wist ik dat direct hulp zoeken de eerste stappen naar herstel bevordert. Ik meldde me aan bij BoFit. Ik had er veel over gelezen op internet, en bewegen en praten sprak me erg aan.

 

“Na drie maanden gaat het steeds beter met me”

 

Daar stonden we dan: BoFit-coach Christina en ik in de januari kou. We gingen helemaal niet rennen, maar rustig bewegen, lopen in de natuur. Ze liet me praten en praten, ze vatte samen en stelde me gerust. Ik ging op zoek naar de oorzaken van mijn problemen. Ik wilde ook graag de diepte in om te leren van mijn valkuilen en vooral om me weer rustiger en mentaal frisser te voelen. Er was veel gebeurd in mijn leven, en privé hadden mijn partner en ik in korte tijd zeer veel voor de kiezen gehad. In de hectiek van ons leven was er geen ruimte om dit een plek te geven.

We bespraken van alles en geregeld stonden we stil en deden we oefeningen om vooral goed te leren en durven voelen van emoties in het lichaam. Ik durfde te voelen en los te laten wat ik lang niet durfde te voelen. Er gebeurde veel met me, maar altijd binnen een zeer prettige en veilige omgeving. Mijn coach steunde me en liet me tot rust komen. Voorzichtig begon ik ook weer zin te krijgen om dingen op te pakken, ging zelf meer bewegen en besloot op zoek te gaan naar een nieuwe werkuitdaging die beter bij me aansloot. De BoFit-methode heeft mij geholpen om mijn herstel in gang te zetten en na drie maanden gaat het steeds beter met me. Natuurlijk met vallen en weer op staan. BoFit geeft rust en ruimte naar eigen herstel. Een bijzonder prettige ervaring met veel fascinerende momenten, zoals Christina ze vaak noemde.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Erik | ondernemer en overmatig piekeren

Ik heb een eigen bedrijf met 18 medewerkers. Plotseling kwam er een grote hoeveelheid werk op mij af. Er deed zich een heel vervelende en onvoorziene situatie voor binnen mijn bedrijf, wat buiten mijn macht lag.   Mijn standaardwerkzaamheden gingen gewoon...

Burn-out ervaring van Samantha | piekeren, huilen en geen energie

Vanaf mei 2021, nog volop in coronatijd, werd het steeds drukker op het werk. Ik spendeerde steeds meer tijd alleen achter het scherm, al dan niet in digitale meetings. Vóór corona ging ik lekker op mijn fietsje ’s ochtends om acht uur naar het werk om om kwart...

Burn-out ervaring van Lieke | spanningsklachten

Ik ben bij BoFit terecht gekomen met spanningsklachten. Ik was aan het werk en ik kon ineens niet meer stoppen met huilen. Mijn probleem was dat ik alle lasten die ik meedroeg niet meer overzag. Ik was te hard bezig om mijn hoofd boven water te houden.  ...

Burn-outverhaal van Fenna | spit, overgewicht en burn-out

Ik had in eerste instantie contact gezocht met Ingrid (BoFit-coach) voor haar rol als diëtiste. Ik had nadat ik door mijn rug was gegaan (tot tweemaal toe spit) er wat kilo’s bij gekregen en ik wilde die er weer af. Op basis van ervaringen uit het verleden moest ik...