Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van Marianne | kanker

Eind 2009 ben ik geopereerd aan uitzaaiingen van een melanoom in de regionale lymfklieren in mijn rechterbovenbeen, lies en onderbuik. Hierbij zijn er twintig lymfeklieren verwijderd (alle regionale lymfeklieren), is er een spier omgelegd en zijn er wat zenuwen gesneuveld.

Toen ik lichamelijk een beetje hersteld was van de operatie ben ik op zoek gegaan naar een organisatie die mij fysieke en mentale begeleiding kon geven. Via een zoekmachine op internet kwam ik bij BoFit terecht. Op de site vond ik een pagina genaamd ‘Herstel na kanker’. Na het lezen van dit stukje heb ik contact opgenomen en binnen zeer korte tijd had ik al mijn eerste afspraak met mijn coach.

Halverwege april 2010 begon mijn eerste traject. We spraken in het begin twee keer in de week af om te wandelen in de natuur en te praten. Later in het traject spraken we een keer in de week af. Het doel was om mijn draagkracht (lichamelijk en geestelijk) te vergroten en om een balans te vinden tussen lichaam en geest. Ik ben best hard voor mijzelf en prestatiegericht. Hierdoor heb ik moeite om naar de grenzen die mijn lichaam aangeeft te luisteren. Ik ben via mijn coach naast het BoFit-traject ook twee keer in de week onder begeleiding van een fysiotherapeut gaan trainen om gecontroleerd aan de slag te gaan met mijn lijf en grenzen en dan vooral van mijn geopereerde been.

Tijdens het traject heb ik ook een aantal controles in het ziekenhuis gehad. Dit bracht spanning en onzekerheden met zich mee en de begeleiding van de coach heeft meegeholpen de controles in perspectief te blijven zien en rationeel te kijken naar de situatie. Maar ook was er ruimte voor emoties en het bespreken van mijn gevoelens, angst en onzekerheden. De uitslagen van de controles zijn gelukkig tot nog toe goed. Ook heb ik wat tegenslagen gekend. Zo heb ik ten gevolge van de operatie lymfoedeem ontwikkeld in mijn been. Vanaf de operatie draag ik elke dag een stevige steunkous van tenen tot heup, maar dat was helaas niet afdoende.

Daarnaast heb ik in september 2010 een harde smak gemaakt van het paard op een klinkerpad waardoor mijn bekken, rugspieren en SI-gewricht een flinke dreun hebben gehad. Mede door deze tegenslagen stagneerde mijn ontwikkelingen binnen het traject wat. Daarom hebben mijn coach en ik in overleg een tweede traject gestart, aansluitend op het eerste traject. Ik was blij dat dit tot de mogelijkheden behoorde, want ik was er nog niet.

Naast alle behandelingen die ik in een week volgde (sporten, lymfedrainage, fysiotherapie), vond ik het fijn om in de natuur te zijn met een coach die kennis heeft van lichaam en geest, die handvatten aanreikt hoe je een balans krijgt tussen je hoofd en je lijf, hoe je kunt omgaan met tegenslagen, en soms ook gewoon een luisterend oor biedt. Er is een vertrouwensband ontstaan waarbij ik het idee had dat geen onderwerp niet besproken kon worden. Dat was heel fijn, want wat ik heb meegemaakt en nog meemaak is confronterend. Voor mij maar ook voor de mensen om mij heen. Dat maakt het moeilijk om te delen en open te zijn en open te staan. Dit kon voor mijn gevoel wel binnen het BoFit-traject die mijn coach met mij doorlopen heeft. Ook toen ik ging solliciteren en weer 24 uur werkte heeft mijn coach mij bijgestaan met advies en het bewaken van de grenzen en de balans. Halverwege april 2011 hebben we de laatste sessie gehad.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Bart | oververmoeid, opgejaagd, niet slapen

Het begon allemaal in 2018. Mijn vrouw was ernstig ziek geworden, borstkanker met uitzaaiingen. In dat jaar hebben we veel voor onze kiezen gehad. Toen het jaar 2019 aanbrak werd er geconstateerd dat er twee tumors in de lever van mijn vrouw zaten. Dat was voor ons...

Burn-outverhaal van Annemieke | te veel tegelijk

Al in 2008 was ik KLAAR met werken in het onderwijs. Ik was moe, op. Vocht met mezelf. Veiligheid en plezier in leren bieden vond ik heerlijk, maar optreden en jongleren met alle leerlingen en hun waardevolle pakketjes niet. Leren intrigeerde mij enorm. Het...

Burn-outverhaal van Simone | niet meer vechten

Tja een burn-out. Het breekt je, je voelt je totaal onbegrepen en het lijkt alsof het nooit meer beter wordt. Het is een vreselijk harde les om te accepteren dat je blijkbaar heel hard bezig was om niet jezelf te zijn. Het accepteren dat de komende weken, maanden –...

Burn-outervaring van Marjolein | geen burn-out, maar bore-out

Op weg naar mijn werk realiseerde ik me dat ik mijn aspirines was vergeten en raakte in paniek. Blinde paniek. De dag doorkomen zonder was geen optie. Het was de dag dat ik besloot dat het roer om moest, dat het simpelweg niet langer zo kon. Normaal gesproken nam...