Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outervaring van Suzanne | hooggevoelig en stressklachten

door | jan 20, 2023 | Ervaringsverhalen | 0 Reacties

In januari kreeg ik de griep. Althans, dat dacht ik. Mijn lichaam voelde zwaar, ik had koorts en hoofdpijn. Alles was te veel en mijn lichaam wilde alleen maar slapen. Ik sliep wel 12 uur per dag. En dan hield ik mezelf nog wel wakker uit angst voor een verstoord dag- en nachtritme.

Ik sliep al jaren slecht. Ik had dagelijks last van nekklachten en concentreren ging steeds moeilijker. Te veel impulsen zoals fel licht of erg aanwezige muziek verdroeg ik niet meer. Ik leefde niet, ik werd geleefd en had geen ruimte om rustig adem te halen. Ik had niet in de gaten dat dit stressklachten waren. Ik dacht: ik ben hooggevoelig en moet een manier vinden hiermee om te gaan.

reactie klant burn-out en stressherstel

Na een week op bed liggen besloot ik dat het tijd was om weer te gaan werken. De koorts was weg dus geen reden meer om ziek te zijn, toch? Ik heb het nog 1,5 week volgehouden. En toen stortte ik echt in. Ik stond na een korte wandeling in de lunchpauze bij een klant te huilen van vermoeidheid.

Ik wist natuurlijk al dat de dingen anders moesten, maar hoe? Ik wist dat mijn verleden, opvoeding en hooggevoeligheid een rol speelde, en was altijd driftig op zoek naar een oplossing. Mijn wilskracht had me veel kennis gebracht, maar nog steeds lukte het me niet er verandering in te brengen.

Dankzij BoFit-coach Maartje die de juiste vragen stelde en de inzichten die dit opleverde, kregen mijn (opgekropte) emoties steeds meer de ruimte. Mijn gedachtes veranderden langzaam van ‘ik moet’ naar ‘ik wil’. Ik kreeg de juiste handvaten om met mezelf aan de slag te gaan. Ik durf nu emoties te voelen en laten bestaan.

Ik heb geleerd te durven kijken naar wat mij beweegt en hoe ik mezelf kan ondersteunen wanneer valkuilen de kop op steken. Eerder signaleerde ik het niet. Nu ik meer in contact ben met mezelf wel. Ik haal weer adem. Mijn slaappatroon is weer gezond. Ik ben nog steeds gevoelig, dat hoort ook bij me. Maar ik kan op kantoor weer genieten van de muziek. En wanneer het even te veel wordt geef ik mijn grenzen aan in plaats dat ik iets moet kunnen van mezelf.

Mijn verleden zal altijd mijn verleden blijven. Het is een verhaal geworden in plaats van dat het een gevecht is om door te gaan. Het heeft het een plek gekregen: in het verleden! En het beïnvloedt mijn keuzes niet meer.

Ik leef weer vrij! En dat maakt alles zoveel makkelijker.

Wil jij ook voorkomen dat je overspannen of burn-out raakt?

Neem je eerste stap naar herstel en vraag vandaag nog de brochure bij ons aan!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Christiaan | workaholic

Ik had het al jaren veel te druk en wilde alles zelf onder controle houden. Waarschuwingen van mijn lichaam en van mijn familie en omgeving waren niet aan mij besteed. Opgeven was voor mij immers geen optie!   “Ontspannen lukte niet meer”   Ik probeerde...

Burn-outervaring van Vincent | overspannen en weinig zelfvertrouwen

In de eerste week van oktober 2020 was de maat vol. Mentaal en fysiek. De drukte van een project van de afgelopen drie jaar kwam eruit. Het was een project waarin ik me volledig gaf om tegen de stroom in meer resultaten neer te zetten. Tevens heb ik te veel gegeven...

Burn-outverhaal van Ans | ook vaak ziek

Zittend op de rand van m’n bed moest ik in het voorjaar van 2014 dan toch eindelijk aan mezelf toegeven dat het niet goed met me ging! Huilen om niets, geen energie, moe, lusteloos, piekeren en slecht slapen, om maar een paar dingen te noemen. “Ik was ook om de...