Burn-outverhaal van Rolf | continu hoofdpijn

Tja, daar sta je dan. Er kwam niets meer uit mijn handen, ik sliep slecht en had continu hoofdpijn. Een scala aan oorzaken deden mij samen letterlijk de das om. Een slecht lopend project op mijn werk, een knieblessure waardoor ik niet meer kon sporten (mijn uitlaatklep), problemen in de familie en te veel alcohol, want daar slaap je lekker op (niet dus!).

“Ik voelde me zwaar belabberd”

Thuis en op mijn werk bracht ik het niet meer op. Dan begint de reis langs de huisarts, psycholoog, ARBO-verpleegkundige, bedrijfsarts, personeelszaken en zo voort. Totdat één van hen zegt, zoek eens contact met BoFit. Ik bekeek de site en las over de combinatie van praten, begeleiding, bewegen en dat alles in de natuur. Ja, wie ziet dat niet zitten?

De eerste keer kennismaken met je persoonlijke coach, advies voor kleding en loopschoenen en uitleg. Dan starten met veel sessies in korte tijd. Ik vond de gesprekken inhoudelijk, bemoedigend en adviserend, maar ook confronterend. Er wordt je een spiegel voorgehouden, waardoor je inzicht krijgt in wat je kunt (moet?) aanpassen om weer lekker in je vel te zitten. Elke week kreeg ik iets mee waar ik zelf aan moest werken.

Na verloop van tijd bouw je het traject af en zie je de BoFit-coach minder vaak, want je wilt natuurlijk weer op eigen benen staan. Mij hebben de gesprekken en wandelingen goed geholpen. De eerste 16 sessies waren zeer intensief en redelijk snel achter elkaar. Daarna heb ik nog het nazorgtraject doorlopen. De laatste sessie daarvan heb ik binnenkort. In totaal ben ik er ongeveer 1 jaar positief en intensief mee bezig geweest. Mijn werkgever heeft alle kosten betaald, omdat zij – net als ik – geloofden dat dit traject voor mij zinvol en opbouwend zou zijn.

Ik ben geen enkele keer met tegenzin naar een sessie gegaan. Vooral de interactieve werkwijze, gebaseerd op je eigen actualiteit, vind ik letterlijk een verademing. Op dit moment kan ik weer gaan en staan waar ik wil en pak ik zaken anders aan dan vroeger. Mede dankzij het BoFit-traject.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-out ervaring van Kees | mentale revalidatie

Na een periode van fysieke tegenslag – waaronder een herseninfarct, een hartinfarct en gedwongen verkoop van mijn praktijk (mijn levenswerk) –gecombineerd met diverse ingrijpende gebeurtenissen in mijn (directe) omgeving die mijn leven volledig lam legde, kwam ik...

Burn-out ervaring van Aisha | van alles moeten

De oorsprong van mijn burn-outklachten zijn begonnen toen ik aan mijn eerste baan begon. Maar als ik heel kritisch ben, begon het eigenlijk al veel eerder. Tijdens mijn studie studeerde ik namelijk in ‘sprints’. Er waren periodes vlak na en vlak voor tentamens...

Burn-outverhaal van Maren | mijzelf weer centraal stellen

Ik was net op wintersportvakantie geweest toen ik ziek werd. Ik had vooral veel hoofdpijn, rugpijn en voortdurend hartkloppingen; even naar de toilet deed me al zeer aan mijn hoofd. Twee weken later ging het eigenlijk nauwelijks beter. Ik wist toen al dat dit niet...

Burn-outverhaal van Martijn | negatief zelfbeeld

Ik zat slecht in mijn vel. Ik voelde me vermoeid, ging met een steen op mijn maag naar mijn werk en kampte met een negatief zelfbeeld. Zo kwam ik in mei 2015 al googelend de website van BoFit tegen. Wat mij aansprak was de coachingsaanpak van BoFit. Nu was ik...