Mooie momenten!

door | jul 9, 2014 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardIk ontmoette haar voor de negende BoFit-sessie en zij straalde. De zon en natuurlijke omgeving maakten het stralende plaatje compleet: wat was dit mooi om te zien! Hoe anders was het geweest toen ik haar voor het eerst ontmoette.

Het is belangrijk dat de begeleiding al meteen de eerste sessie start. Dat je begrijpt wat iemand voelt en de ander zich op zijn gemak voelt en zich kwetsbaar durft op te stellen. Het werd mij duidelijk dat deze vrouw zich goed had ontwikkeld. Zij had een zeer sterke persoonlijkheid en ook genoeg kwaliteiten, maar door het steeds maar weer zorgen voor anderen werd het verleden telkens gelinkt aan de actualiteit. Vervolgens kwam de klap. Fysiek, emotioneel en mentaal opgebrand. Burn-out.

Inmiddels zit haar herstelfase erop en is de opbouwperiode gestart. Ze heeft alles wat haar belemmerde steeds meer een plek gegeven en heeft veel zin in de toekomst. Ik vind het mooi om dit ontwikkelingsproces te mogen begeleiden en het positieve effect daarvan te zien. Om dat effect gaat het.

Aan het eind van de negende sessie vertelde ze me dat zij tegen haar vriendin had gezegd dat ze ging BoFitten. Een nieuw werkwoord, een nieuwe leefstijl: fysiek, emotioneel en mentaal fit worden en blijven. En daar is ze hard naar op weg.

Bo Bogaard
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

Man wordt gepest op het werk

Stress: dit zijn de gevolgen van pesten op het werk

Meer mensen worden op hun werk gepest dan je denkt. Pesten is een ernstige zaak waardoor je pyschische klachten kunt ontwikkelen of zelfs je baan kunt verliezen. Tijd om pesten onder de loep te nemen. In dit blog lees je onder andere de gevolgen en wat je zelf aan...

Burn-out, verlies en rouw

Hoe rouw en verlies invloed hebben op je burn-out (2)

In eerste instantie denk je bij verlies misschien aan het overlijden van een dierbare. Toch kan verlies zich op vele manieren uiten. Ook in de verschillende fases van een burn-out kun je verlies tegenkomen. Hoe dat precies zit vertellen we je in deze driedelige...

Man is gestresst en rookt een sigaret

Er zijn 4 stresstypes, welk type ben jij?

Heb je last van stress en wil je hier iets aan doen? Kijk eerst welk stresstype je bent en wat je zou kunnen doen om stress te voorkomen of om met stress om te gaan.   Stress voorkomen: je gedrag bijsturen Waarom zou je moeten weten wat jouw stresstype is?...