Burn-outverhaal van Babette | flauwvallen

Na een aantal jaar van over mijn grenzen gaan, alles te goed willen doen en niet luisteren naar de signalen van mijn lichaam, stortte ik in. Ik viel telkens flauw en kon bijna niets meer doordat ik geen energie meer had.

“Mijn lichaam was letterlijk op”

Het was niet de eerste keer dat ik flauwviel, daarom dacht ik in eerste instantie dat het wel snel over zou gaan. Maar het ging niet over en na een maand moest ik zelfs een nacht in het ziekenhuis slapen voor onderzoek. Dit onderzoek en vele andere doktersbezoeken daarna hebben tot niets geleid. Ik ging me niet beter voelen en kon al een paar maanden bijna niet naar school.

Omdat ik lichamelijk niets mankeerde verwees de dokter me door naar een psychologe. Ik ging er eens per week naar toe, maar ook daar schoot ik niet veel mee op. Het echte probleem en vooral hoe ik aan mezelf kon werken om er weer bovenop te komen, werd niet echt behandeld. Ik was behoorlijk ten einde raad. Ik begreep niet waarmee ik mijn lichaam zo had uitgeput. Ik ben ook niet bepaald het type dat graag stilzit, maar ik kon nergens aan meedoen en kwam bijna niet op school. Ook voor mijn vrienden was het moeilijk te begrijpen wat ik had, dat maakte het niet gemakkelijk.

Uiteindelijk kwam ik bij BoFit terecht. Samen met BoFit-coach Sia heb ik echt aan mezelf kunnen werken. Het was al een hele openbaring dat we niet op een kamertje een vragenlijst behandelden (zoals bij de psycholoog), maar in de buitenlucht waren en ik niet als een nummertje behandeld werd. Dit zorgde er ook voor dat ik echt een band met Sia kreeg en ik meer met haar durfde te delen. Daarnaast kreeg ik zo de kans om zowel aan mijn geest als lichaam te werken. Ondanks het feit dat ik een hekel had aan hardlopen en mijn hart al op hol sloeg als ik trappen liep, merkte ik toch dat ik me door het bewegen beter ging voelen.

Het was heel fijn dat er iemand was die naar me luisterde en me ook echt begreep en het probleem zag. En het allerbelangrijkste: dat ze me er ook mee kon helpen! Tijdens de sessies leerde ik hoe ik het beste met bepaalde situaties, spanning en stress kon omgaan. Ik kreeg weer meer vertrouwen in mijn lichaam.

Nu kan ik weer normaal functioneren. En dit overkomt me niet nog een keer!

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outervaring van Arie | buikklachten en druk op de borst

Ik voelde me een hele tijd niet zo goed. Het begon allemaal met buikklachten en druk op de borst. Met medicijnen schoot ik niets op. Na meerdere malen bij de huisarts te zijn geweest zeiden de dokter en de bedrijfsarts: “Je bent burn-out”. Dat was even schrikken....

Burn-outverhaal van Anniek | depressief

De reden dat ik met BoFit contact heb gezocht is omdat ik na een moeilijke periode van twee jaar in een negatieve spiraal terecht was gekomen. Ik had ondersteuning om deze te doorbreken. Twee jaar geleden besloot ik om na een huwelijk van 25 jaar te gaan scheiden....

Burn-outverhaal van Sarah | niet meer functioneren

Het ging al een tijd niet lekker op werk en ook privé ging het niet zo goed. Ik wilde er niet aan toegeven en bleef vooral maar doorgaan. Totdat ik mezelf een jaar geleden op de bodem van de put vond. Ik kon alleen maar huilen, had continu een onrustig gevoel en...