Alweer 15 jaar

door | sep 2, 2015 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardOp 1 september was het precies 15 jaar geleden dat ik BoFit oprichtte. De tijd vliegt en voordat je het weet ben je veel vergeten van wat zich in die 15 jaar heeft afgespeeld. Daarom even deze terugblik op een tijd waarin bloed, zweet, tranen en hoogtepunten zich afwisselden.

Als ik kijk waar BoFit nu staat dan mag ik trots zijn. Duizenden mensen hebben zich aangemeld en een BoFit-traject doorlopen. De tevredenheidscore van klanten en opdrachtgevers is zeer hoog. Dat kan alleen als je werkt vanuit een visie, methodiek en plan van aanpak en goed afstemt. Als je waarmaakt wat je zegt en resultaat boekt.

Vanaf het begin heb ik tegen mezelf gezegd: elke klant die zich aanmeldt is een geschenk. En nog steeds vind ik het zo mooi dat mensen die je niet kent, hun kwetsbaarheid tonen met hun verhaal en jou vragen om hen helpen. Ik weet wat er aan de andere kant speelt, ik heb jaren in de reguliere zorg gewerkt. Ik ben ondernemer geworden omdat ik daar steeds meer het gevoel kreeg dat regels, bureaucratie en allerlei protocollen in de weg zaten waar het eigenlijk om gaat: de gezondheid! Daarom is een onderdeel van onze aanpak dat je mensen die hulp zoeken niet laat wachten. Er is altijd binnen 24 uur persoonlijk contact, daar begint het mee. Ook als er geen vergoeding voor een traject mogelijk is, dan nog vind ik het belangrijk dat mensen een luisterend oor krijgen. Onze coachingstijl is direct, duidelijk en actief met een aanpak die heel veel mensen aanspreekt. De BoFit-methode.

In de afgelopen 15 jaar ben ik 1 week ziek geweest. Mijn vak als ondernemer en BoFit-coach is een geweldige uitdaging. Het geeft inspiratie en energie en elke keer weet je weer waar je het voor doet: de gezondheid! Ik wil iedereen bedanken die hier een steentje aan heeft bijgedragen, want ik kan het natuurlijk niet alleen. Vooral Ninka Schoutsen wil ik in het zonnetje zetten, mijn trouwe medewerker van het eerste uur. Samen hebben we BoFit sterk gemaakt. De eerste jaren waren niet gemakkelijk, maar we hebben altijd in onze aanpak geloofd en nu willen steeds meer organisaties met BoFit samenwerken.

Wij gaan door en u bent van harte welkom!

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

Burn-outherstel in de natuur

Hoe herken je emotionele stress? (2)

  Vind je het lastig om stress te herkennen? Dan bent je niet de enige. Veel mensen met (bijna) burn-out herkennen stresssignalen slecht. In deze serie van drie blogs geven we aan hoe stress zich uit. In dit tweede deel lees je wat stress met je emoties doet....

Hoe ontstaat angst en een angsstoornis?

Schrik jij snel? Zoals van een onverwacht hard geluid of een auto die vlak langs je rijdt? In dat geval is angst een normale reactie die ons voorbereidt op mogelijk gevaar. Maar als je voor onschuldige dingen bang bent of voortdurend een vaag gevoel van angst hebt,...