06 2095 6938 info@bofit.nl

Week van de Werkstress 16 t/m 19 november

door | sep 7, 2015 | Burn-out nieuws

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Met name onder jongeren is werkstress de afgelopen jaren enorm toegenomen. De landelijke Week van de Werkstress is hét moment om werkstress en vergroten van het werkplezier ook binnen je eigen organisatie op de agenda te zetten. Deze actieweek van het ministerie van SZW vindt dit jaar plaats van 16 t/m 19 november a.s.

De Week van de Werkstress wordt dit jaar georganiseerd door het ministerie van SZW en het Nederlands Focal Point voor Veiligheid en Gezondheid op het werk. Vorig jaar deden tientallen organisaties mee, zoals Philips, ING, Food Connect, EY en het OLVG. Het ministerie roept alle organisaties op dit goede voorbeeld te volgen om werkstress binnen de eigen organisatie aan te pakken.

Campagnewebsite met tools en inspiratie

De Week van de Werkstress bestaat uit vier dagen en elke dag heeft een ander thema, uiteraard gerelateerd aan werkstress. Wil je ook meedoen? Kijk voor inspiratie en tools op de campagnewebsite van SZW www.duurzameinzetbaarheid.nl/weekvandewerkstress. Daar vind je onder andere:

  • een inspirerend filmpje van een vooraanstaand wetenschapper over het dagthema;
  • een factsheet met de laatste feiten en cijfers;
  • een presentatie die je kunt gebruiken binnen je eigen organisatie;
  • voorbeelden van activiteiten ter inspiratie, zoals een ontbijtsessie om werkstress te bespreken of een lunchlezing over het dagthema om de bewustwording te vergroten.

 

 

Bronnen:
Duurzameinzetbaarheid.nl | augustus 2015
Bgmagazine.nl | 28 augustus 2015

Vragen? Direct Contact? Brochure aanvragen? Bel 0800 – 533 04 55 (gratis).

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m zaterdag. Wil je liever gebeld of gemaild worden? Klik dan op de knop hieronder.

Wil je direct persoonlijk contact? Bel 06 - 2095 6938 voor direct contact met Bo Bogaard, eerste aanspreekpunt van BoFit.

Krijg je zijn voicemail? Spreek je telefoonnummer in, je wordt binnen 24 uur teruggebeld. Ook in het weekend.