Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Week van de Werkstress 16 t/m 19 november

door | sep 7, 2015 | Burn-out nieuws

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Met name onder jongeren is werkstress de afgelopen jaren enorm toegenomen. De landelijke Week van de Werkstress is hét moment om werkstress en vergroten van het werkplezier ook binnen je eigen organisatie op de agenda te zetten. Deze actieweek van het ministerie van SZW vindt dit jaar plaats van 16 t/m 19 november a.s.

De Week van de Werkstress wordt dit jaar georganiseerd door het ministerie van SZW en het Nederlands Focal Point voor Veiligheid en Gezondheid op het werk. Vorig jaar deden tientallen organisaties mee, zoals Philips, ING, Food Connect, EY en het OLVG. Het ministerie roept alle organisaties op dit goede voorbeeld te volgen om werkstress binnen de eigen organisatie aan te pakken.

Campagnewebsite met tools en inspiratie

De Week van de Werkstress bestaat uit vier dagen en elke dag heeft een ander thema, uiteraard gerelateerd aan werkstress. Wil je ook meedoen? Kijk voor inspiratie en tools op de campagnewebsite van SZW www.duurzameinzetbaarheid.nl/weekvandewerkstress. Daar vind je onder andere:

  • een inspirerend filmpje van een vooraanstaand wetenschapper over het dagthema;
  • een factsheet met de laatste feiten en cijfers;
  • een presentatie die je kunt gebruiken binnen je eigen organisatie;
  • voorbeelden van activiteiten ter inspiratie, zoals een ontbijtsessie om werkstress te bespreken of een lunchlezing over het dagthema om de bewustwording te vergroten.

 

 

Bronnen:
Duurzameinzetbaarheid.nl | augustus 2015
Bgmagazine.nl | 28 augustus 2015

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out nieuws:

Onderzoek: burn-out bevordert irrationele beslissingen

Medewerkers met burn-outklachten nemen vaker irrationele beslissingen dan medewerkers zonder burn-out. Dit blijkt uit het onderzoek dat de University of Surrey (UK) op 7 januari jl. presenteerde. In het onderzoek kregen ruim tweehonderdzestig werknemers...

Deel MKB onderschat kosten ziek personeel

Werkgevers in Nederland moeten zich bij ziekte van personeel aan diverse complexe wetten en regels houden. Veel MKB-ondernemers onderschatten het financiële risico dat een medewerker die langdurig ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt kan inhouden. Dit blijkt uit...