Uitlaatklep

door | feb 2, 2015 | BoFit Burn-out Blog | 1 reactie

foto bo bogaardIk ben oprichter en eigenaar van BoFit. Met hart en ziel leid ik de organisatie en help ik mensen om van hun burn-out en stressklachten af te komen en weer gezond het arbeidsproces in te gaan. Ik ben ook muzikant en componist. Ik maak mijn hele leven al liedjes die ik vervolgens op cd zet. Ook optredens zijn een geweldige uitlaatklep voor mij. En ik heb ook nog drie prachtige dochters en een geweldig lieve vrouw waar ik heel veel van hou.

Ik geloof heel erg in de dynamiek die er op fysiek, mentaal en emotioneel vlak is. Je lichaam, je verstand en je gevoel werken samen. Om alles in beweging te houden heb je ook uitlaatkleppen nodig, zoals muziek maken, sporten, liefde en seks. Bij mensen met een burn-out is deze samenwerking verstoord. Je energie loopt helemaal weg, je verkrampt en alles staat stil. Je bent je zelfvertrouwen kwijt. Schuldgevoel en faalangst liggen op de loer om je angst te vergroten.

Moeten, haasten, druk, oplossen, grenzeloos. Het zijn hapklare brokken voor irreële angsten waarbij je de regie en controle verliest. Meestal krijg je dan last van lichamelijke klachten zoals black-outs, hoog ademen, hartkloppingen, spierspanning, piekeren en overgevoeligheid. Je gevoel en verstand liggen mijlenver uit elkaar en dat uit zich fysiek. Je weet niet wat je overkomt, een traumatische ervaring. Even bijkomen!

Het is prima om runningtherapie te doen of mindfulness of gesprekken te voeren, maar het is wel eenzijdig. Een mens bestaat immers niet alleen uit een lichaam of een ratio. Daarom combineert de BoFit-methode beweging, aandacht, buiten in de natuur zijn en constructief doorpakken op alle vlakken. Die combinatie geeft zoveel meer resultaat dan alleen praten of alleen bewegen.

Is BoFit nu een moderne en goed georganiseerde organisatie of is BoFit een wetenschappelijke onderbouwde methodiek? Allebei! Al 15 jaar bieden wij kwaliteit, maatwerk en resultaat. Ik ben blij dat we nu met 30 intern opgeleide BoFit-coaches zijn en in heel Nederland mensen op een directe, duidelijke en activerende manier begeleiden bij hun herstel en ontwikkelingsproces.

Een uitlaatklep hebben is belangrijk. Voor mij is muziek maken de manier om mijn emoties zo te vertalen dat ik ermee verder kan en mezelf ook ontwikkel. Ik wil mijn muziek ook graag delen en bied u bij deze een lied aan. Laat een reactie achter, dan stuur ik het lied digitaal toe.

Bo Bogaard
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

foto bo bogaard

BoFitten, de nieuwe leefstijl

Ik ontmoette haar voor de negende BoFit-sessie en zij straalde. De zon en natuurlijke omgeving maakten het stralende plaatje compleet: wat was dit mooi om te zien! Hoe anders was het geweest toen ik haar voor het eerst ontmoette. Het is belangrijk dat de...

Vrouw met mondkapje corona

Burn-out raken door de coronacrisis, kan dat?

Kun je burn-out raken van de coronacrisis? Ja, is het antwoord. Als je zo veel stress ervaart, kan dit uiteindelijk tot uitputting leiden. Staat jouw leven ook behoorlijk op zijn kop? En ben je hier flink gestrest door? Lees dan snel mee.   De coronacrisis...

Vrouw in de overgang staart over water

Burn-out of overgang? Dit zijn de verschillen

Ben jij vrouw en tussen de 40 en 60 jaar? En heb je last van allerlei vervelende klachten? Twijfel je of je een burn-out hebt? Het kan ook zijn dat je in de overgang zit. Veel van die klachten lijken namelijk op een burn-out. En dat schept verwarring. Want ben je...

hooggevoelige vrouw maant om stilte

HSP en (werk)stress: zo ga je beter met overprikkeling om

Hsp en werk is soms een lastige combinatie. Iedereen weet dat (werk)stress naar overspannenheid of burn-out kan leiden. Maar ben je hooggevoelig (hsp) dan heb je hier veel sneller last van. Met op lange termijn vervelende gevolgen. In dit blog alles over hsp en...