Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Verwachtingen

door | aug 21, 2015 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardAls twintiger had ik geen last van arbeidsethos. Het leven in Nederland was ontspannen. Geen computers, geen mobiel, geen internet, geen sociale media en geen overvol kanalenruis op de tv. Er was gezelligheid, creativiteit en lol in mijn leven en vooral geen druk. Nu ben ik zelf ook wel iemand die geen druk binnen wil halen en ik wil mij ook niet aanpassen als iets móet. Dat heeft voordelen, maar ook nadelen. Regelmatig kwam ik in conflict met leidinggevenden, omdat ik mijzelf niet in een kooi van regels wilde laten stoppen.

Van tiener en twintiger naar inmiddels zestiger. Gelukkig heb ik mijn arbeidsethos veranderd. Ik heb geaccepteerd dat ik allergisch ben voor autoriteit en systemen. Nu ik zelf leidinggevende en ondernemer ben, kan ik mijn creativiteit combineren met een vrij gevoel. De verwachtingen die ik heb zijn realistisch. Ik verwacht nog genoeg, maar houd geven en nemen in balans met een gezonde dosis gedrevenheid. In de afgelopen 15 jaar dat ik BoFit leid ben ik zelden ziek geweest.

Iedereen doorloopt een ontwikkelingsproces. Teleurstellingen, verwachtingen, verplichtingen, gevoel, emoties en besluiten nemen, het komt allemaal langs in ons leven. Een fysieke, emotionele en mentale balans is de grondlegger om door te kunnen. Natuurlijk maken ook aanleg, karakter en hoe je met de omgeving omgaat je bij gebeurtenissen sterker of zwakker en deze componenten bepalen mede je gezondheid. Het geeft vertrouwen en blijdschap om goed voor jezelf te zorgen, de gewenste keuzes te maken en te weten wat je wel en niet wilt.

Ik snap heel goed waarom mensen in deze tijd omvallen en ook al op jonge leeftijd. Zij kennen zichzelf niet goed en hebben nooit geleerd hoe je grenzen kunt stellen. Alles moet en moet perfect. De drang om te scoren is zo groot dat ook de verwachtingen en de eisen die mensen aan zichzelf stellen heel hoog zijn. Logisch dat gevoel en verstand en lijf gaan protesteren en dan… BOEM!

Na deze klap kan er gewerkt worden aan herstel, bewustwording en ontwikkeling. Iedereen is uniek en iedereen heeft zijn eigen geschiedenis en verhaal. Dat is ook het mooie van de mens. Het maakt mij heel blij om naar het eigen verhaal te luisteren, contact te maken en mensen vervolgens te helpen een gezonde basis neer te zetten. Fysiek, emotioneel en mentaal sterk worden! Dat is de uitdaging van het leven om vrij te kunnen zijn.

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

Wanneer heb je een burn-out?

5 drogredenen om geen hulp in te schakelen bij burn-out

We kunnen het niet genoeg benadrukken: schakel hulp in als je burn-out bent. Toch horen we nog geregeld dat iemand heel lang met een burn-out doorloopt. Waardoor de klachten vele malen verergeren. En dat is niet nodig. We noemen hier de meest gehoorde redenen die...

Er zijn 6 burn-outtypes. Welke ben jij?

Mensen kunnen in de zelfde stressvolle omstandigheden verkeren waarbij de een burn-out raakt en de ander niet. De een heeft namelijk meer draagkracht dan de ander. Hoe dat komt? Dat heeft verschillende redenen. Afkomst en omgevingsfactorenhebben hier bijvoorbeeld...

Hoe word je minder perfectionistisch? 4 tips

 Perfectionisme en burn-out liggen dicht bij elkaar. Jezelf iedere keer over een grens duwen kan uiteindelijk resulteren in opgebrand raken. Hoe perfectionisme ontstaat en hoe je er beter mee om kunt gaan lees je in dit blog.   Waar ligt de grens voor...

Zo werkt bewegen voor je burn-out

Zo helpt bewegen bij je burn-outherstel

Bewegen is goed voor je. Dat weet iedereen. Maar is bewegen ook goed tijdens je burn-out? Het antwoord is volmondig: ja! Alleen is het niet de bedoeling dat je vier keer per week op de sportschool te vinden bent. Gedoseerd te werk gaan is het advies.  ...