Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Burn-Out of Stress?

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Verwachtingen

door | aug 21, 2015 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardAls twintiger had ik geen last van arbeidsethos. Het leven in Nederland was ontspannen. Geen computers, geen mobiel, geen internet, geen sociale media en geen overvol kanalenruis op de tv. Er was gezelligheid, creativiteit en lol in mijn leven en vooral geen druk. Nu ben ik zelf ook wel iemand die geen druk binnen wil halen en ik wil mij ook niet aanpassen als iets móet. Dat heeft voordelen, maar ook nadelen. Regelmatig kwam ik in conflict met leidinggevenden, omdat ik mijzelf niet in een kooi van regels wilde laten stoppen.

Van tiener en twintiger naar inmiddels zestiger. Gelukkig heb ik mijn arbeidsethos veranderd. Ik heb geaccepteerd dat ik allergisch ben voor autoriteit en systemen. Nu ik zelf leidinggevende en ondernemer ben, kan ik mijn creativiteit combineren met een vrij gevoel. De verwachtingen die ik heb zijn realistisch. Ik verwacht nog genoeg, maar houd geven en nemen in balans met een gezonde dosis gedrevenheid. In de afgelopen 15 jaar dat ik BoFit leid ben ik zelden ziek geweest.

Iedereen doorloopt een ontwikkelingsproces. Teleurstellingen, verwachtingen, verplichtingen, gevoel, emoties en besluiten nemen, het komt allemaal langs in ons leven. Een fysieke, emotionele en mentale balans is de grondlegger om door te kunnen. Natuurlijk maken ook aanleg, karakter en hoe je met de omgeving omgaat je bij gebeurtenissen sterker of zwakker en deze componenten bepalen mede je gezondheid. Het geeft vertrouwen en blijdschap om goed voor jezelf te zorgen, de gewenste keuzes te maken en te weten wat je wel en niet wilt.

Ik snap heel goed waarom mensen in deze tijd omvallen en ook al op jonge leeftijd. Zij kennen zichzelf niet goed en hebben nooit geleerd hoe je grenzen kunt stellen. Alles moet en moet perfect. De drang om te scoren is zo groot dat ook de verwachtingen en de eisen die mensen aan zichzelf stellen heel hoog zijn. Logisch dat gevoel en verstand en lijf gaan protesteren en dan… BOEM!

Na deze klap kan er gewerkt worden aan herstel, bewustwording en ontwikkeling. Iedereen is uniek en iedereen heeft zijn eigen geschiedenis en verhaal. Dat is ook het mooie van de mens. Het maakt mij heel blij om naar het eigen verhaal te luisteren, contact te maken en mensen vervolgens te helpen een gezonde basis neer te zetten. Fysiek, emotioneel en mentaal sterk worden! Dat is de uitdaging van het leven om vrij te kunnen zijn.

Bo Bogaard,
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

Burn-out in tijden van crisis. Zo ga je ermee om

Ben jij burn-out? Of zit je tegen een burn-out aan? Dan heb je het nu in deze crisistijd misschien extra moeilijk. Het coronavirus kan je angst aanjagen en je wilt voorkomen dat je besmet raakt. Je weet misschien niet goed of je wel of niet moet doorgaan met een...

vrouw met sportieve leefstijl

Deze 5 leefstijlkenmerken helpen tegen stress en burn-out

Je leefstijl heeft invloed op je gezondheid. Maar heeft het ook invloed op stress en burn-out? Ja zeker. In dit blog leggen we je uit waarom. En ook waarom het zo belangrijk is voor je toekomst. Lees even mee. Zorg in de toekomst In de toekomst gaat zorg duurder...

vrouw zonder vakantiestress

Ontspannen op vakantie: 9 tips tegen vakantiestress

Vakantiestress? Je bent niet de enige. Voor veel mensen is op vakantie gaan een bron van stress. 1 op de 6 Nederlanders leidt namelijk aan vakantiestress. In dit blog leggen we je uit waar die stress vandaan komt. En geven we je 9 tips om meer ontspannen op...