Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Meer dan

herstel alleen

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we bellen of mailen je binnen 24 uur terug. Ook op zaterdag.
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

Vrij zijn

door | jan 12, 2015 | BoFit Burn-out Blog

foto bo bogaardWe werden afgelopen week opgeschrikt door een laffe en smerige gruweldaad. Hoe is het mogelijk dat je zoveel mensen kunt vermoorden? Je moet dan wel een enorme psychopaat zijn en werkelijkheid niet meer van fantasie kunnen onderscheiden. We zien dit steeds meer gebeuren; Breivik, die jongen uit Alphen a/de Rijn, de moordenaars van Theo van Gogh en Pim Fortuyn. Toch denk ik dat de kans heel klein is dat dit onszelf gaat gebeuren.

Angst is een slechte raadgever, maar we hebben wel met angstgevoelens te maken. Hoe beleef jij ze? Zelf ben ik niet bang. Ik denk dat de democratie altijd overwint, het vrije woord. In onze westerse beschaving is het een groot goed dat wij ons vrij horen te voelen en wij ons ook vrij voelen. Deze in eeuwen opgebouwde waarden liggen vast en ook onze rechten en plichten. Die geven wij niet weg.

Vrijheid beleef je niet als je een burn-out hebt, ernstige stressklachten of depressieve klachten. Dan ben je fysiek, emotioneel en mentaal vaak helemaal verkrampt. Alsof je gewurgd wordt door je eigen beperkingen en je kwaliteiten alsmaar verder onderuit gaan. Je voelt onrust, angst en paniek in plaats van vrijheid. Een traumatische ervaring. De eerste stap op weg naar een vrij gevoel is hulp zoeken die bij je past.

Nog even terug naar de vrijheid van potlood en papier. Ook ik wil kunnen schrijven en zeggen wat ik vind. En dat doe ik ook. Net zo direct, duidelijk en actief is onze coachingstijl. Gericht op ontwikkeling en resultaat. Wil je het ontwikkelingsproces van verkramping naar vrij zijn aangaan? Ja? Dan gaat het lukken!

Bo Bogaard
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out blogs:

foto bo bogaard

Je lichaam is jouw barometer

Ik ben al 16 jaar het eerste aanspreekpunt van BoFit. Mensen die contact opnemen willen graag hun verhaal vertellen en die gelegenheid krijgen ze altijd. Ook als zij niet deelnemen aan een BoFit-traject. Dat zij niet deelnemen gebeurt trouwens niet...

foto bo bogaard

Aandacht!

Sinterklaas is weer in het land. Yeah!! Een prachtige mythe die bij heel veel kinderen het hartje op hol laat slaan. Veel blije en opgewonden gezichten in deze tijd. Gezelligheid in huis, je schoen zetten en gezonde spanning vooraf: komt hij wel langs? Maar de...

Dit moet er op je werk geregeld worden als je burn-out bent

Je voelt je beroerd en het enige wat je wilt is rust. Toch moet er het een en ander geregeld worden als je een burn-out hebt. Zo heb je te maken met je werkgever, de bedrijfsarts of het UWV. Weet je van te voren wat je te wachten staat dan scheelt dat een hoop...