06 2095 6938 info@bofit.nl

Vrij zijn

door | jan 12, 2015 | BoFit Burn-out Blog |

foto bo bogaardWe werden afgelopen week opgeschrikt door een laffe en smerige gruweldaad. Hoe is het mogelijk dat je zoveel mensen kunt vermoorden? Je moet dan wel een enorme psychopaat zijn en werkelijkheid niet meer van fantasie kunnen onderscheiden. We zien dit steeds meer gebeuren; Breivik, die jongen uit Alphen a/de Rijn, de moordenaars van Theo van Gogh en Pim Fortuyn. Toch denk ik dat de kans heel klein is dat dit onszelf gaat gebeuren.

Angst is een slechte raadgever, maar we hebben wel met angstgevoelens te maken. Hoe beleef jij ze? Zelf ben ik niet bang. Ik denk dat de democratie altijd overwint, het vrije woord. In onze westerse beschaving is het een groot goed dat wij ons vrij horen te voelen en wij ons ook vrij voelen. Deze in eeuwen opgebouwde waarden liggen vast en ook onze rechten en plichten. Die geven wij niet weg.

Vrijheid beleef je niet als je een burn-out hebt, ernstige stressklachten of depressieve klachten. Dan ben je fysiek, emotioneel en mentaal vaak helemaal verkrampt. Alsof je gewurgd wordt door je eigen beperkingen en je kwaliteiten alsmaar verder onderuit gaan. Je voelt onrust, angst en paniek in plaats van vrijheid. Een traumatische ervaring. De eerste stap op weg naar een vrij gevoel is hulp zoeken die bij je past.

Nog even terug naar de vrijheid van potlood en papier. Ook ik wil kunnen schrijven en zeggen wat ik vind. En dat doe ik ook. Net zo direct, duidelijk en actief is onze coachingstijl. Gericht op ontwikkeling en resultaat. Wil je het ontwikkelingsproces van verkramping naar vrij zijn aangaan? Ja? Dan gaat het lukken!

Bo Bogaard
Mastercoach en ontwikkelaar BoFit-methode

Vragen? Direct Contact? Bel 0800 – 533 04 55 (gratis)

Bereikbaar van maandag t/m zaterdag. Wilt je liever gebeld of gemaild worden? Klik dan hieronder op de knop.

Wil je direct persoonlijk contact? Bel 06 – 2095 6938 voor direct contact met BoFit-coach Bo Bogaard.
Krijgt je zijn voicemail? Spreek dan je telefoonnummer in, dan belt hij je terug.

Wij nemen binnen 24 contact met je op. Ook in het weekend.