Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben

hersteld.

Q

Wil je persoonlijk advies of een vrijblijvende kennismakingssessie?

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op
(ook in het weekend).
Bel voor direct contact 06 2095 6938
of bel met ons gratis nummer 0800 533 04 55.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Burn-outverhaal van Ans | ook vaak ziek

Zittend op de rand van m’n bed moest ik in het voorjaar van 2014 dan toch eindelijk aan mezelf toegeven dat het niet goed met me ging! Huilen om niets, geen energie, moe, lusteloos, piekeren en slecht slapen, om maar een paar dingen te noemen.

“Ik was ook om de haverklap ziek”

Daarnaast kreeg ik steeds vaker last van keelontstekingen, zware hoofdpijn en pijnlijke schouders en nek. Die ochtend had ik het gevoel dat ik voor een afgrond stond. Ik kon niet meer, was totaal opgebrand en had geen idee welke kant ik op moest. Als dit mijn leven was, dan wist ik zeker dat er iets moest veranderen. Ik kon niet meer genieten van m’n leven.

Een uur later kon ik al bij de huisarts terecht en hij vertelde me dat ik een burn-out had. Geen moment had ik daaraan gedacht! Ik had het inderdaad druk, zowel thuis als op m’n werk, maar ja wie niet? “Doe het even iets rustiger aan” was het advies. Dat nam ik natuurlijk ter harte, want zo kon het niet verder. Thuis vertelde ik wat er aan de hand was. Dat vond ik erg moeilijk, want zij hadden me steeds verder zien wegzakken en ik had niet naar hun eerdere adviezen geluisterd.

Op m’n werk heb ik het nog een week kunnen volhouden. Door een kleinigheidje brak ik ook daar! Huilend naar huis gegaan, met de afspraak dat ik eens even goed zou uitrusten. In die weken erna ging het echter steeds slechter met me. Want hoe doe je rustiger aan? Ik wist het niet! Zowel geestelijk als lichamelijk kon ik geen rust vinden. Ik bleef slecht slapen, piekeren en viel zelfs flauw. Zo ging het niet verder, in mijn eentje ging ik deze strijd niet winnen. Dus zocht ik op internet naar manieren om erbovenop te komen.

Na veel research kwam ik terecht bij BoFit. Het traject van coaching, wandelend in de natuur, en het opbouwen van je fysieke krachten sprak me erg aan. Ik was erg zenuwachtig voor mijn eerste afspraak met BoFit-coach Janneke. Als het maar klikte tussen haar en mij. Ik maakte mij zorgen om niets! Janneke luisterde naar me en gaf me goede adviezen hoe ik de dag kon indelen en m’n rust moest pakken. Ik deed ademhalingsoefeningen en kreeg voedingstips. Hoe verder het traject vorderde, hoe rustiger ik werd! Slapen ging beter, het piekeren in mijn hoofd werd minder en ook mijn conditie ging vooruit.

Na 16 sessies kan ik oprecht zeggen dat burn-outbegeleiding van BoFit voor mij de juiste keuze was. Het wandelen, het hardlopen en de gesprekken bij de Oisterwijkse vennen hebben een heel positieve uitwerking op me gehad. Ik voel me opgelucht en kan weer genieten van het leven! Mocht ik in de toekomst toch weer te hard van stapel lopen, dan heb ik er alle vertrouwen in dat ik de signalen op tijd herken en de wijze lessen van Janneke kan toepassen.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Pierre | neerslachtig en stoppen met roken

Ik ben via het UWV doorverwezen naar BoFit vanwege burn-outverschijnselen, zoals neerslachtigheid, die ik sinds 2000 al verschillende keren heb gehad. Dit kwam mede door problemen op financieel, relatie- en werkgebied die niet voldoende zijn verwerkt. Hiervoor had...

Burn-outervaring van Barry | altijd bezig met werk

Ik heb BoFit benaderd omdat ik geen energie meer had en niet wist hoe ik uit dit dal moest komen. In mijn hoofd was ik altijd bezig met werk. Ik sliep slecht en kreeg steeds meer last van lichamelijke klachten. Ik herkende mezelf niet meer en wist dat er iets moest...

Burn-outverhaal van Anita | machteloos

Hard werken en veel stress waren voor mij nooit een probleem. Ik was daar doorgaans heel nuchter in en dacht dat ik alles aankon. Totdat ik steeds meer ‘kleine’ klachten kreeg; onrust, somberheid, onverklaarbaar verdrietig zijn en ga zo maar door. Allemaal klachten...

Burn-outverhaal van Catharina | hoge toeren draaien

Alle ballen hoog houden. Dat kon ik, dat moest ik, dat deed ik altijd! Mijn werk was mijn leven. De leerlingen waren mijn kindjes. Ik werkte graag, hard en door. Ook thuis was alles altijd netjes. Ik moest van mezelf alles onder controle hebben. Ik kon niet rustig...