Burn-outverhaal van Ans | ook vaak ziek

Zittend op de rand van m’n bed moest ik in het voorjaar van 2014 dan toch eindelijk aan mezelf toegeven dat het niet goed met me ging! Huilen om niets, geen energie, moe, lusteloos, piekeren en slecht slapen, om maar een paar dingen te noemen.

“Ik was ook om de haverklap ziek”

Daarnaast kreeg ik steeds vaker last van keelontstekingen, zware hoofdpijn en pijnlijke schouders en nek. Die ochtend had ik het gevoel dat ik voor een afgrond stond. Ik kon niet meer, was totaal opgebrand en had geen idee welke kant ik op moest. Als dit mijn leven was, dan wist ik zeker dat er iets moest veranderen. Ik kon niet meer genieten van m’n leven.

Een uur later kon ik al bij de huisarts terecht en hij vertelde me dat ik een burn-out had. Geen moment had ik daaraan gedacht! Ik had het inderdaad druk, zowel thuis als op m’n werk, maar ja wie niet? “Doe het even iets rustiger aan” was het advies. Dat nam ik natuurlijk ter harte, want zo kon het niet verder. Thuis vertelde ik wat er aan de hand was. Dat vond ik erg moeilijk, want zij hadden me steeds verder zien wegzakken en ik had niet naar hun eerdere adviezen geluisterd.

Op m’n werk heb ik het nog een week kunnen volhouden. Door een kleinigheidje brak ik ook daar! Huilend naar huis gegaan, met de afspraak dat ik eens even goed zou uitrusten. In die weken erna ging het echter steeds slechter met me. Want hoe doe je rustiger aan? Ik wist het niet! Zowel geestelijk als lichamelijk kon ik geen rust vinden. Ik bleef slecht slapen, piekeren en viel zelfs flauw. Zo ging het niet verder, in mijn eentje ging ik deze strijd niet winnen. Dus zocht ik op internet naar manieren om erbovenop te komen.

Na veel research kwam ik terecht bij BoFit. Het traject van coaching, wandelend in de natuur, en het opbouwen van je fysieke krachten sprak me erg aan. Ik was erg zenuwachtig voor mijn eerste afspraak met BoFit-coach Janneke. Als het maar klikte tussen haar en mij. Ik maakte mij zorgen om niets! Janneke luisterde naar me en gaf me goede adviezen hoe ik de dag kon indelen en m’n rust moest pakken. Ik deed ademhalingsoefeningen en kreeg voedingstips. Hoe verder het traject vorderde, hoe rustiger ik werd! Slapen ging beter, het piekeren in mijn hoofd werd minder en ook mijn conditie ging vooruit.

Na 16 sessies kan ik oprecht zeggen dat burn-outbegeleiding van BoFit voor mij de juiste keuze was. Het wandelen, het hardlopen en de gesprekken bij de Oisterwijkse vennen hebben een heel positieve uitwerking op me gehad. Ik voel me opgelucht en kan weer genieten van het leven! Mocht ik in de toekomst toch weer te hard van stapel lopen, dan heb ik er alle vertrouwen in dat ik de signalen op tijd herken en de wijze lessen van Janneke kan toepassen.

Nieuwsbrief: De Burn-out Update

 Wekelijks burn-outnieuws in je postvakje!

Hoe leef je een gezond leven zonder stress- en burn-outklachten? Met blogs, nieuws, podcasts en burn-outverhalen uit de praktijk! Lees en leer hoe je met stress, werkdruk, fysieke en psychische klachten om moet gaan om het optimale uit jezelf te halen. Iedere maandag krijg je de Burn-out Update in je postvakje om jou helemaal op de hoogte te houden. Daar word je dus alleen maar beter van.

Q

logo Bofit burn-out specialist van Nederland

Ja, ik wil ook de BoFit Burn-out Update ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer burn-out ervaringsverhalen:

Burn-outverhaal van Marlies | tollende gedachten

Een jaar geleden wist ik het: dit gaat niet vanzelf over, de tijd lost dit niet op. Ik ga op zoek naar hoe anders, omdat ik weet dat het leven leuker kan zijn als ik in staat ben om….? Dit was om en nabij mijn hulpvraag tijdens het eerste gesprek met BoFit-coach...

Burn-out ervaring van Luuk | gevoelig voor stress

Voor zover ik me kan herinneren ben ik altijd gevoelig geweest voor stress. In de zestien jaar dat ik werk, heb ik in elke functie wel periodes gehad dat het druk was en dat ik die druk ook fysiek ging ervaren. Met name het slapen ging dan wat minder. Afgelopen...

Burn-outervaring van Anneke | fikse burn-out

Het afgelopen jaar kampte ik met een fikse burn-out. Ik notabene! Ik kon toch altijd alle ballen hooghouden? Via mijn werk kreeg ik BoFit-traject aangeboden nadat ik een ander project had afgewezen. De informatie uit de BoFit-brochure sprak mij meteen aan. Ik ging...

Burn-outverhaal van Edwin | in een zwart gat

Ik was net dat speelgoedkonijntje uit de reclame van Duracell-batterijen; ik bleef maar doorgaan en doorgaan. Tegen beter weten in eigenlijk, want diep van binnen besefte ik dat ik zwaar in het rood liep en ik mijn energie niveau niet meer kon aanvullen. Ook niet...